Hotel Vejlefjord

Jylland, Danmark

Hotel Vejlefjord, der ligger på nordsiden af Vejle Fjord, er et af Danmarks mest særprægede og unikke hoteller.

Stedet blev bygget som Danmarks første sanatorium for brystsyge. Den oprindelige bygning blev tegnet af Etatsråd Vilhelm Dahlerup, som også havde sat stregerne til Hotel d’Angleterre, Det kgl. Teater og Pantomimeteatret i Tivoli.

Byggeriet af Vejlefjord Sanatorium omfattede 100 mand, og med til historien hører, at byggematerialerne ankom med dampskibe, og fra bunden af bakken blev de tunge læs trukket af heste op til det sted, hvor sanatoriet skulle ligge.

Hotel med international format
I dag er en del af bygningerne omdannet til et eksklusivt kurhotel, og stedets mangeårige funktion som sanatorium ses fortsat i bygningernes arkitektur og æstetiske udtryk.

Hotel Vejlefjord er et hotel med international klasse. Hotellet er ombygget og renoveret fra 2005 og i de følgende år, og stedet råder i dag over 116 værelser og suiter, som både findes i hovedbygningen, Vesthuset og i det såkaldte Saugmans Palæ.

Som det fremgår af BILLEDGALLERIET er stilen gennemført, og som gæst betages man af den smukke indretning.

Et sted for moderne, aktive mennesker
Frisk luft, motion og hvile var det oprindelige mantra, da bygningerne blev brugt som sanatorium, og det gælder for så vidt også i dag, hvor Hotel Vejlefjord er et sted, hvor tiden bruges aktivt. Nu er der blot tale om et livsnyderophold med fokus på fordybelse, sanselige oplevelser og selvforkælelse, og hvor den friske luft meget passende kan indtages på golfbanen i Vejle Golf Club, Stensballegaard Golf eller Kolding Golf Club.

Spaoplevelser i smukke, historiske rammer
Grundlæggeren af Vejlefjord Sanatorium, læge Chr. Saugman, beskrev området, hvor Hotel Vejlefjord ligger, i følgende poetiske vending; ’Naturen her er smilende og af enestående skønhed’.

Og sandt er det, at Hotel Vejlefjord har en fantastisk beliggenhed i bøgeskoven og lige ved kysten. Rundt om hotellet ligger den enorme park, som fører direkte ned til vandet.

Her kan gæsterne spadsere på ‘kurveje’ og meget passende tage sig en dukkert fra badebroen som stikker snuden ud i Vejle Fjord.  

På Hotel Vejlefjord findes der også en Thalasso spa, hvor vandet siges at virke både helende, velgørende og afslappende for både krop og sjæl. Med andre ord en oplevelse for alle sanser.

Spaafdelingen er således stedets sjæl, hvor gæsterne kan slappe af i hele 7 termiske bade og samle ny energi i saltbassinerne og saltsaunaen med tilhørende solterrasse. Desuden tilbydes også en række forskellige spabehandlinger.

Har du allerede besøgt dette hotel, så giv os din rating og evt. kommentar under "Brugernes vurdering" i toppen af siden til højre. Ved at gøre dette hjælper du os og dine med-golfere til en bedre oplevelse på rejsen.

  • Antal værelser Antal værelser 116
  • Afstand til strand Afstand til strand 500 meter
  • Bo ved banen Bo ved banen Nej
  • Afstand til Hedensted Golfklub Afstand til Hedensted Golfklub 8,2 km
  • Restaurant Restaurant Ja
  • Pool Pool Ja
  • Bar Bar Ja
  • Gratis Wi-Fi Gratis Wi-Fi Ja
  • Shuttleservice til golfbane Shuttleservice til golfbane Nej
  • Spa & Wellness Spa & Wellness Ja