Danmarks førende golfrejsesite

62 lande og mere end 125 destinationer verden over

Mere end 2.800 hoteller og golfbaner

Send os en email og BESTIL et tilbud på din næste golfrejse

Destinationer Malaysia

Om Malaysia

Malaysia ligger i Sydøstasien og er nabo til Philipinerne, Singapore, Thailand og Indonesien. På fastlandet, også kaldet Vestmalaysia, som støder op mod Thailand, finder man verdens ældste regnskov. Malaysia har generelt en grøn og frodig natur med store plantager (gummitræer og te) og flotte bjergkæder.
Der bor 30 mio. indbyggere i Malaysia, der som land har en multietnisk kultur med en befolkning, der foruden malayer også tæller kinesere, indere og gæstearbejdere fra både Thailand, Philipinerne, Myanmar og Bangladesh. Hovedparten af befolkningen er muslimer, men Malaysia er et åbent og moderne muslimsk land og man ser mange turister rejse i landet.

Hovedstaden Kuala Lumpur er et smeltedigel af forskellige kulturer og religioner. Her mødes nyt og gammelt. I den centrale del af Kuala Lumpur findes finansdistriktet og ikke langt herfra kan man opleve lokalbefolkningen og den oprindelige kultur. Byens vartegn er Petronas Twin Towers. Et ikonisk bygningsværk, som engang var verdens højeste bygning, men som i dag må nøjes med titlen som verdens højeste tvillingetårn.

Golf i Malaysia
I Malaysia findes der mere end 200 golfbaner, designet af kendte golfbanearkitekter som Greg Norman, Jack Nicklaus, Arnold Palmer, Gary Player og Robert Trent Jones Jr.

Mange af Malaysias bedste golfbaner ligger omkring Kuala Lumpur og vælger man at bo i den Malaysiske hovedstad på en del af golfferien til Malaysia, så er der ofte ikke mere end en halv times kørsel til de bedste golfbaner, som alle ligger i periferien af byens centrum.

Mange af Malaysia’s golfbaner har samme høje standard, som banerne i eksempelvis Thailand. The Els Club Teluk Datai (Langkawi), Palm Garden, The Mines, Sungai Long Golf & Country Club, Kota Permai Golf & Country Club og Kuala Lumpur Golf & Country Club er alle fine eksempler på nogle af Malaysia bedste golfbaner.

De mest prominente af golfklubberne har i en årrække lagt fairways til store internationale turneringer, som Maybank Malaysian Open (Europeantour), CIMB Asia Pacific Classic og SIme Darby LPGA Malaysia. Turneringer der har haft deltagelse af alle de store verdensstjerner.

I mange af Malaysia golfklubber kan der spilles med en caddie på bag’en. Det er ikke obligatorisk, som man kender det fra Thailand, og mange caddies er gæstearbejdere, som forsøger familien ved at arbejde i golfklubberne.

Til de mest eksklusive klubber hører der nogle imponerende klubhuse med proshop, omklædningsfaciliteter og restauranter, hvor man spiser særdeles godt til ganske få penge.

Malaysia er velsignet med et perfekt klima, når det gælder golf. Efteråret er regnsæson, men ofte regner det kun 1-2 timer om eftermiddagen. Og selv når det regner, så ligger temperaturen ofte på 27-32 grader. Generelt er det varmest i den del som hedder Vestmalaysia, mens temperaturen i Østmalaysia (Borneo) svinger mellem 22-33 grader.

De mest kendte golfområder i Malaysia er Langkawi og Kuala Lumpur, samt Johor længst mod syd, hvor man finder den største koncentration af malaysiske golfbaner.