Danmarks førende golfrejsesite

62 lande og mere end 125 destinationer verden over

Mere end 2.800 hoteller og golfbaner

Send os en email og BESTIL et tilbud på din næste golfrejse

Destinationer Saudi Arabien

Om Saudi Arabien

Ørkenstaten Saudi Arabien er det største land på Den Arabiske Halvø. Kongedømmet er bl.a. kendt for at være verdens mest magtfulde olienation.

Som golfnation hører Saudi Arabien til blandt minoritetslandene i Mellemøsten.

Men nye tider kan være på vej. I hvert fald har en af verdens gennem tiden mest kendte golfspillere, den firedobbelte majorvinder fra Sydafrika, Ernie Els i 2018 været med til at indvie landets nyeste og mest prestigefyldte golfresort.

Golfsporten er ikke stor i Saudi Arabien, hvor der kun findes lidt over 10 golfbaner. Flere af banerne er med ’Browns’ i stedet for greens, dvs. at greenområder ikke er, som det kendes fra normale golfbaner med et smukt tætklippet græstæppe. I stedet er det en jord, som der spilles på.

Men der findes få rigtige golfbaner i Saudi Arabien, og den som er værd at nævne er altså Royal Greens Golf and Country Club, som også er Saudi Arabiens første rigtige mesterskabsbane.

På banen, der ligger i det som kaldes for King Abdullah Economic City (KAEC) ud mod Det Røde Hav, blev der for første gang i 2019 spillet en turnering på Europatouren. Turneringen indgik i det som kaldes for 'The Desert Swing'.