Danmarks førende golfrejsesite

62 lande og mere end 125 destinationer verden over

Mere end 2.800 hoteller og golfbaner

Send os en email og BESTIL et tilbud på din næste golfrejse

Destinationer Sri Lanka

Om Sri Lanka

For mange er Sri Lanka et ferieparadis med frodig, smuk natur og kilometervis af endelige hvide sandstrande og krystalklart blåt vand.

Klimaet er tropisk og årets første måneder, januar, februar og marts er de tørreste. I den sydlige del af Sri Lanka ud mod havet er der sommer året rundt med temperaturer omkring 30 grader.

Men Sri Lanka, der ligger sydøst for Indien og hører hjemme i den sydlige del af Asien, byder dog på meget andet end sol og strand.

Cricket er stadig landets nationalsport, men golfsportens historie i Sri Lanka går helt tilbage til 1800-tallet, hvor der under den britiske kolonisering blev anlagt nogle få golfbaner.

Siden dengang og frem til i dag har golfsporten ligget i dvale, men nu er der så småt ved at ske noget indenfor dette felt.

Nye baner er blevet anlagt og flere er efter sigende på vej. Der findes dog fortsat kun få golfbaner på Sri Lanka. Den nyeste er resortbanen Shangri-La's Hambantota Golf & Country Club, der ligger længst mod syd og er en del af Shangri-La's Hambantota Golf Resort & Spa.

Andre golfbaner som bør nævnes er Victoria Golf & Country Resort, Nuwara Eliya, Eagles Golf Links og endelig Royal Colombo, der ligger i hovedstaden Colombo og som er landets ældste golfbane med en historie, der kan dateres tilbage til 1879.

Seværdigheder på Sri Lanka
Historisk set har koloniseringen spillet en central rolle i Sri Lanka’s historie. Det samme har borgerkrigen mellem regeringen og de Tamilske Tigere, som stod på fra 1983 til 2009. Siden da har der været fred i landet, og Sri Lanka er i dag et vidunderligt ferieparadis i det Indiske Ocean. Et land med en spændende historie og en mangfoldig kultur.

Rejser man på en golfferie til Sri Lanka, så findes der en væld af spændende udflugtsmuligheder, som kan opleves de dage man ikke er på golfbanen.

Alle rejseguides, hvor Sri Lanka er omtalt, fremhæver bl.a. den gamle hovedstad Kandy med de smukke buddhistiske templer, den nuværende hovedstad Colombo og så ellers teplantagerne ved bl.a. Nuwara Eliya, som danner et frodigt grønt tæppe hen over landskabet.

Inde midt i landet findes en række betagende smukke bjergområder, og ude ved kysten ligger nogle af Asiens smukkeste sandstrande.

Uda Walawe Nationalpark, der ligger inde i landet godt halvanden times kørsel nord fro Shangri-La's Hambantota Golf Resort & Spa er et must at opleve. I parken findes der bl.a. både leoparder, elefanter, bøfler og hele 30 forskellige slangearter.

Oppe på højde med hovedstaden Colombo ligger den hellige buddhistiske by Kandu. Det er også her man finder golfbanen Victoria Golf & Country Resort. Byen har en spændende historie, og man kan bl.a. opleve det gamle kongepalads og den kongelige botaniske have. Kandu har siden 1988 været optaget på UNESCO’s liste over verdenskulturarv.

Godt 2,5 times kørsel vest for Shangri-La's Hambantota Golf Resort & Spa ligger Unawatuna stranden og tæt herpå kolonibyen Galle med det imponerende hollandske fort.

Sri Lanka er også kendt for hvalsafari. Godt halvanden times kørsel vest for Shangri-La's Hambantota Golf Resort & Spa ligger Dondra Point, som er det perfekte sted at se delfinerne, blåhvalerne og kaskelothvalerne, når de fra november til april periodevis kommer tæt ind på land.