Danmarks førende golfrejsesite

62 lande og mere end 125 destinationer verden over

Mere end 2.800 hoteller og golfbaner

Send os en email og BESTIL et tilbud på din næste golfrejse

Destinationer Japan

Om Japan

Mange af os har hørt så meget om Japan, men kender faktisk så lidt til dette specielle land.

De fleste har hørt om sushi, sumobrydning og karaoke, men kendskabet til Japansk kultur er derudover ofte meget begrænset.

Derfor giver vi her på siden en kort fakta orienteret introduktion til ’Solens Rige’, så man er lidt forberedt på, hvad som venter, når golfrejsen går til Japan.

Japan er verdens tredjestørste økonomi, og der bor 127 mio. indbyggere (2015) i landet. Alene i Tokyo bor der 35 mio. mennesker, hvis forstæderne regnes med.

Arkæologiske fund viser, at Japan har været beboet i mere end 200.000 år, og ifølge japansk mytologi blev Japan grundlagt i det 7. århundrede f.Kr.

I en stærkt globaliseret verden skiller Japan sig ud. Øriget var i mange år isoleret fra omverdenen. Men nu er der opbrydningstider på vej. Turismen er på vej, men er endnu slet ikke så udbredt som andre steder i verden. Det giver en unik mulighed for at opleve dette fantastiske land førend tingene forandres for evigt.

Geografi og natur
Japan består af flere tusinde øer, der ligger som små klatter mellem den østlige kyst af Asien og Stillehavet. Landet er desuden inddelt i 47, lokale administrative områder, de såkaldte præfekturer.

Næsten 75 pct. af Japan består af bjerge, hvor Mount Fuji (Shizuoka-præfekturet) med sine 3.776 meter er det højeste, og som ud over at være et bjerg tilmed også er en aktiv vulkan.

Naturen er uendelig smuk, som når kirsebærtræerne blomstrer i april og sender en sart-rosa sky af kirsebærblomster ud over det meste af landet. I ganske få dage findes der næppe noget smukkere sted på jorden. I øvrigt siges det, at der er masser af symbolværdi i kirsebærtræernes blomstring, en symbolværdi, der relaterer sig til buddhismen og som handler om, at livet er smukt, men kort som en kirsebærblomst, der folder sig ud og kort efter falder til jorden.

Japan har tropisk klima mod syd og tempereret klima i den midterste og i den nordligste del af landet. Vejret følger de danske sæsoner. Varmest er der fra juni-september. I juni-juli er der regntid og herefter følger en periode med høje temperaturer og høj luftfugtighed. Den bedste årstid for en golfferie er i forårs- eller efterårsmånederne.

Tokyo
Hovedstaden Tokyo med de neonbelyste facader og det fascinerende menneskemylder, gør indtryk på enhver, der for første gang besøger den japanske hovedstad.

Der er tale om et overvældende møde. Alt er anderledes i Japan. Engang var landet et lukket feudalsamfund. I dag er det et højteknologisk demokrati, hvor man både kan besøge robotrestauranter og købe elektronike gadgets, som end ikke findes på det europæiske marked.

For langt de fleste er det at rejse til Japan, som at foretage en rejse ind i fremtiden. Men samtidig er det også mødet med det oprindelige Japan og de ældgamle traditioner, som har været med til at forme landet.

I gadebilledet ses geishaer i yndefuld beklædning og gangart, og bevæger man sig rundt i byen betages man af den futuristiske arkitektur, der ofte ligger side om side med smukke tempelhaver, hvor træer og buske er sirligt klippet i bonsai-frisurer.

Historiske templer, der blev bygget for 700-800 år siden findes der også, og hvor det kræver en hel hær af munke at få klokken til at bevæge sig så ringelyden kan høres. 

Toprestauranter
De fleste ved, at japanerne er kendt for at lave verdens bedste sushi, og det er da også i Tokyo, tæt ved bredden af Sumida-floden, at man finder verdens største fiskemarked, Tsukiji markedet.

Hører man til de morgenfriske, så er der mulighed for at opleve et fascinerende skue, når der hver morgen afholdes tunauktion. Her omsættes der på rekordtid et par tusinde tons tun til svimlende millionbeløb. Tunen ender bl.a. på Tokyos mange sushirestauranter.

Det er iøvrigt en fejl at tro, at der kun spises sushi i Japan. Tokyo er nemlig en by med mere end 150.000 restauranter. Her er der virkelig noget at komme efter for gourmetfolket og samlet set har Tokyo mere end 300 Michelinstjerner fordelt på over 200 forskellige restauranter.

Man behøver dog ikke at frekventere de dyreste Michelinrestauranter for at nyde godt af det fremragende japanske køkken. Ramen og Wagyu-kød skal prøves, når man er i Japan og på de fleste hoteller fås også en ægte japansk morgenmad med tofu, tang, dampet laks, nudler og den obligatoriske miso-suppe.

Sumobrydning
Det kan være vanskeligt, hvis ikke umuligt, at opremse alle de steder og alle de kulturoplevelser, som skal ses på en rejse til Japan.

Men besøger man Japan på en golfrejse, så er sumobrydning én af de ting, som helt klart kan anbefales.

Sumobrydning er en 1.500 år gammel sport, der er forbundet med en lang række ritualer, og som oprindeligt var en religiøs opførelse for shintoguderne.

I dag afholdes der i de større byer mesterskaber flere gange om året.

Når de enorme stadions, med plads til tusindevis af tilskuere, fyldes, så kan man få sig en oplevelse af de helt store. Og helst på finaledagen, hvor stadions er fyldt til sidste ledige plads.

Det er et fascinerende skue, og med til fortællingen hører også historien om sumobrydernes liv. Sumobryderne bor i såkaldte stables, hvor der trænes, spises og soves. Det siges, at bryderne spiser rigeligt med ris og drikker øl for at tage på i vægt. De går til køjs lige efter aftenmåltidet og vågner tidligt for at træne.

Sumobrydning er en nationalsport, som der værnes så meget om, at det foreksempel kun er tilladt at have én udenlandsk bryder for hver stable. Hvis bryderne skal forlade stablen må det kun ske iført kimono og med opsat hår. Samtidig er det kun de højst rangerende brydere må gifte sig og leve uden for deres stable.

Alle sumobrydere lever under strenge regler, som er udstukket af den japanske Sumo Association. Det er et hårdt liv, hvor kun få brydere når til tops. Ofte rammes bryderne af diabetes i en forholdsvis ung alder og plages desuden af forhøjet blodtryk. Gennemsnitsalderen for en sumobryder skulle angiveligt være mellem 60 og 65 år.

På websitet, buysumotickets.com, kan der købes billetter, som enten sendes til din adresse eller der sørges for, at billetterne ligger klar til dig i hotellets reception, når der tjekkes ind.

Mie og Shizuoka-præfekturet
Tokyo er, som beskrevet, en hektisk metropol, som for nogen hurtigt bliver alt for meget, mens andre ikke kan få nok af de mange indtryk.

Bliver man oplevelsesmæt i Tokyo, så leves livet noget langsommere i præfekturer som Mie og Shizuoka.

De ligger begge i den centrale del af Japan og kan på et par timer nås med hurtigtog fra Tokyo.

I både Mie og Shizuoka kan man bl.a. opleve at bo i en såkaldt ryokan, et traditionelt japansk gæstehus med papirtynde vægge, tatami-madrasser på gulvet og puder i stedet for stole. På disse hoteller kan man opleve den præcision og minimalisme, der gennemsyrer det japanske samfund.

Badehuse
Både i Tokyo og i de større provinsbyer kan man besøge et af Japans mere end 2.000 traditionelle badehuse. Her er blufærdighed en by i Rusland, og det er ikke velset at have badetøj på, når man sænker sig ned i de store varme bassiner.

Japan er også berømt for sine mange eksklusive badehoteller, der har en anden betydning, end hvad man kender til fra Danmark. I Japan kommer gæsterne for at bade i de varme, mineralholdige kilder, og efterfølgende nyde godt af det japanske køkken.

Golfturismen
Japan er i rivende udvikling, hvilket også afspejles i udviklingen i golfturismen (læs artikel klik her).

Modsat hvad mange tror, så findes der masser af golfbaner i Japan. Faktisk findes der mere end 2.300 golfbaner.

Før den globale finanskrise for alvor slog igennem tilbage i 2007 var golf i Japan nærmest et lukket land for turister. Nu er udviklingen vendt, og klubberne har åbnet dørene og byder golfturister velkommen på de mange fantastiske anlæg, som tidligere var forbeholdt den rige japanske overklasse.  

Bevæger man sig lidt væk fra Tokyo og de dyreste golfbaner, så ligger green fee priserne typisk på mellem 60-90 euro alt afhængig af sæson.   

Rejs med en gruppe
Er det første gang man besøger Japan, så anbefaler vi, at tage med på en guidet grupperejse.

Japanerne er nemlig ikke så gode til engelsk, så al kommunikation, det gælder både hoteller, restauranter og golfbaner, kan vise sig som en spændende udfordring, hvor det kan være godt have en engelsk og samtidig japansktalende guide med på turen.

Vi har valgt at koncentrere os om den midterste del af Japan, for selvom der også er uendeligt smukt i både nord og syd, så giver rejsen til Mie og Shizuoka præfekturet samtidig også mulighed for at kombinere ferien med et par dage i Tokyo eller Kyoto.