Danmarks førende golfrejsesite

62 lande og mere end 125 destinationer verden over

Mere end 2.800 hoteller og golfbaner

Send os en email og BESTIL et tilbud på din næste golfrejse

Destinationer Asarbajdan

Om Asarbajdan

Aserbajdsjan, der officielt hedder Republikken Aserbajdsjan, ligger i den sydøstlige del af Kaukasus. Aserbajdsjan er en tidligere Sovjetrepublik, som blev en selvstændig republik i 1991.

Aserbajdsjan, der er kendt for sine store olieressourcer, grænser op til Armenien, Georgien, Iran, Rusland, Tyrkiet og har en over 700 km lang kystlinje ud til det Kaspiske Hav.

En del af landet regnes for værende liggende i Asien, mens et lille område nord for Kaukasusbjergene hører til Europa. Aserbajdsjanerne selv opfatter sig primært europæere og deres land som porten til Asien.

Aserbajdsjan rummer mange tusinde års historie. Det er i dette område, at den gamle silkevej og handelskaravanerne gik rundt om Det Kaspiske Hav og til og fra Persien.

Det er også i den østlige del af landet at man finder hovedstaden Baku. Den kosmopolitiske storby Baku, der både er blevet kaldt for Østens Paris og Kaukasus' Dubai, er en by i rivende udvikling. Moderne funklende skyskrabere skyder op de steder, hvor også landets nyrige har travlt med at få brugt nogle af de mange oliepenge.

Men Baku er også kendt for den smukke, gamle bydel med velbevarede paladser, moskeer, markedspladser og brostensbelagte gader bag tykke fæstningsmure. En spadseretur gennem den gamle bydel, som er at finde på Unescos verdensarvliste, er som en rejse tilbage til det gamle Asien eller Orienten. Her kan man både opleve de gamle hammam-badehuse, Synyk-Kala-moskeen, Sjirvansjah-slottet og Kys Kalasy eller Jomfrutårnet, som det også kaldes.

Golf er noget de færreste forbinder med Aserbajdsjan. Landet har da også kun to 18-hullers golfbaner (2018). Den ene, National Azerbaijan Golf Club, ligger godt 170 km nord for hovedstaden Baku

Ved Baku finder man Dreamland Golf Club, der er områdets eneste 18-hullers golfbane. Men skal man tro de lokale, så vil udviklingen om nogle år se helt anderledes ud.

Området i denne del af Aserbajdsjan er subtropisk og dermed perfekt som golfdestination. Derfor er der også dem, som forudser, at Aserbajdsjan vil kunne opleve en udvikling svarende til den, som har fundet sted i Dubai over de seneste 20-30 år.