Danmarks førende golfrejsesite

62 lande og mere end 125 destinationer verden over

Mere end 2.800 hoteller og golfbaner

Send os en email og BESTIL et tilbud på din næste golfrejse

Destinationer Spanien

Om Spanien

Man skal helt tilbage til 1891 for at finde datoen for, hvornår golfsporten officielt blev født i Spanien.

Det var nemlig her at Spaniens ældste golfklub, Real Club de Golf Las Palmas på Gran Canaria blev stiftet.

Siden dengang har Spanien været en populær golfdestination, og det er stadig det land i Europa, som flest golfspillere hvert år tager til på en golfferie. 

Nogle af Europas bedste golfbaner
Spanien råder i dag over 349 golfbaner. Mange af banerne findes i de mest populære områder; Costa del SolAlicante, Mallorca, Costa Brava, Murcia, Tenerife og Gran Canaria.

Faktisk er det lidt overraskende Madrid, som har den største koncentration af golfspillere, nemlig hele 80.000. Til gengæld er Malaga og Costa del Sol det område i Spanien, hvor der findes flest golfbaner. Hele 69 baner ligger der på strækningen fra Malaga og vest på til San Roque.

På diverse ranglister over Spaniens bedste golfbaner finder man baner som PGA Catalunya (Costa Brava), Alcanada Golf (Mallorca) samt Real Valderrama og Real Sotogrande, Finca Cortesin, alle sammen baner på Costa del Sol.

Spanien er i det hele taget et overflødighedshorn af fantastiske golfbaner og her findes baner for enhver smag og pengepung.

De to kanariske øer, Tenerife og Gran Canaria tiltrækker i vintermåneder mange (danske) golfspillere, da der her kan spilles golf året rundt under særdeles behagelige temperaturer. På Tenerife er en af topbanerne Buenavista Golf, der ligger på øens vestlige kyststrækning, mens både Salobre Golf og Anfi Tauro Golf bør nævnes, når det handler om banerne på Gran Canaria.

Mallorca er Spaniens livsstils-ø nummer 1, og stil er der også over mange af øens golfbaner. Alcanada Golf, der er ejet af den tyske Porsche familie, hører som nævnt blandt Mallorca bedste og det samme gør Son Gual golfbanen.

Det område, hvor flest danske golfspillere tager til på en golfferie er Costa del Sol, men også både Alicante og Costa Brava, nord for Barcelona, oplever stigende popularitet blandt turister, som vil på en golfrejse til Spanien. 

Alicante/Murcia er bl.a. kendt for at være stedet hvor man finder Jack Nicklaus Golf Trail, der består af hele 6 Nicklaus-designede golfbaner.

De forskellige destinationer forsøger at skille sig ud fra hinanden, og i Costa Brava søger mange hen, fordi man her finder nogle af Spaniens bedste restauranter. Det er med til at gøre området lidt nord for Barcelona til en rigtig golf og gourmet destination.

I det hele taget er Spanien kendt for sit fantastiske køkken, der spænder lige fra 3-stjernede Michelin restauranter i eksempelvis Girona, til små lokale tapasbarer, hvor sortfodsskinken står placeret midt på bardisken og hvor glassene fyldes med enten sherry eller en god spansk Rioja.

Longstay i Spanien
Spanien kan man rejse til året rundt, og hvert år besøges Spanien af mere end 1 mio. danskere. Mange af dem kommer her for at spille golf.

En af de senere års nyeste trends indenfor golfrejsebranchen hedder Longstay. Det går ud på, at man hiver en måned ud af kalenderen og rejser på golfferie til Spanien, når den danske vinter viser sig fra sin værste side. Typisk bor man så i en ferielejlighed og køber sig til et medlemskab af den lokale golfklub eller blot erhverver sig et klippekort med ret til at spille et vist antal gange.

Det er en ferieform, som især henvender sig til pensionister, der kan rejse i en længere periode.