Danmarks førende golfrejsesite

61 lande og mere end 122 destinationer verden over

Mere end 2.800 hoteller og golfbaner

Send os en email og BESTIL et tilbud på din næste golfrejse

Destinationer Italien

Om Italien

På en liste over de mest populære golfdestinationer i Europa bliver Italien overgået af lande som Spanien, Portugal, Tyrkiet, Skotland, Irland og sågar Frankrig.

Italienerne har på den front virkelig noget at skulle indhente. Men som rejseland generelt kommer Italien faktisk ind på en andenplads blandt de lande, som flest danskere rejser til på ferie.

Og Italien har da også meget at byde på, lige fra det skæve tårn i Pisa, Markuspladsen i Venedig, den berømte Ponte Vecchio bro i Firenze samt Peterspladsen og Forum Romanum i Rom. For slet ikke at tale om Siciliens mange små ’hemmelige’ strande og den ægte ’ Godfather’ stemning, som bedst opleves, når man kører rundt på øen og besøger de mange små, hyggelige landsbyer.

Ovenstående hører alt sammen under kategorien ’Almindelig turisme’, og golfturisterne skal der fortsat kigges langt efter.

Golf i Italien
Den første italienske golfklub var Florence Golf Club, der blev stiftet i 1889.

Golfsporten har dog historisk ikke formået at få samme tag i italienerne som eksempelvis fodbolden har, og der findes i dag godt kun 100.000 medlemmer i det italienske golfforbund. Det skal ses i forhold til, at Støvlelandets befolkning er på 60 mio.

Men med udsigten til, at Ryder Cup i 2022 skal spilles i Marco Simone Golf and Country Club lidt udenfor Rom er italienerne begyndt at fokusere mere og mere på at tiltrække golfspillere.

Derfor tyder meget også på, at golfturismen i Italien med stor sandsynlighed går lysere tider i møde, og at der indenfor en årrække vil ske en betydelig udvikling.

Der findes i Italien godt 250 golfbaner, heraf omkring 140 golfanlæg med 18 huller eller flere, og skal man på golfferie til Italien er der rent faktisk nok af steder at vælge mellem.

Således har Italien en række baner med på diverse lister over Europas bedste golfbaner. Det er baner, som alle er designet af sportens store golfbanearkitekter, såsom Robert Trent Jones Jr. & Sr, Gary Player, Jack Nicklaus, Arnold Palmer, Pete Dye og Bernhard Langer.

Sicilien ligger der eksempelvis flere fremragende golfbaner, som bl.a. benyttes af Europa Touren.

Gode golfbaner finder man også omkring hovedstaden Rom og længere mod nord i Toscana findes der ligeledes en lang række fantastiske baner.

Endelig så skal man ikke glemme en region som Emilia-Romagna, hvor golf og livsnyderi, som så mange andre steder i Italien, går hånd i hånd.

Vejret i Italien
Tager man til Italien på en golfferie, så er der stor forskel på om man rejser til Nord- eller Syditalien.

Det gælder ikke mindst, når der er tale om det italienske vejr, hvor foråret kommer tidligt, hvis man befinder sig i Rom eller på Sicilien, mens norditalienerne må væbne sig med lidt større tålmodighed.

I den sydlige del af Italien har man subtropisk middelhavsklima med tørt og solrigt vejr, og det betyder at man som golfturist sagtens kan tage på en golfferie til Sicilien i marts måned, mens en golfrejse til det nordlige Italien bedst lægges i sommerperioden fra maj til oktober.

Golf i Italien er en totaloplevelse
Flere danske golfrejsebureauer har Italien med på programmet og ofte slås der på, at en golfferie i Italien er anderledes end så mange andre steder i Europa.

Hvem har ikke set billeder fra det smukke bølgende landskab i Toscana, og hørt fortællinger om de lange varme forårs- og efterårsdage på Siclien.

Det er den slags ferieoplevelser der gør indtryk og også det som Italienerne forsøger at sælge sig på som golfdestination.

Golf i Italien er på alle måder en unik ferieoplevelse, der adskiller sig fra golfrejser til eksempelvis Frankrig eller Spanien.