Danmarks førende golfrejsesite

62 lande og mere end 125 destinationer verden over

Mere end 2.800 hoteller og golfbaner

Send os en email og BESTIL et tilbud på din næste golfrejse

Destinationer Jamaica

Om Jamaica

Jamaica er et caribisk ø-paradis for både golfspillere, solelskere og eventyrer med hang til fremmedartede kulturer.

Den caribiske ø ligger syd for henholdsvis Cuba og Haiti og er med sin størrelse den tredjestørste i det Caribiske Hav.

Jamaica’s historie er lang og dramatisk. Christopher Columbus kom hertil i 1494, og øen kom herefter under spansk herredømme.

Det spanske overherredømme bragte et stort antal afrikanske slaver til øen, som sidenhen blev erobret af England.

Jamaica, der i 1962 opnåede uafhængighed fra Storbritannien, har i dag omkring 3 millioner indbyggere.

Jamaica er et bjergrigt land. Dækket af store skovområder med regnskov og floder og blandt turistattraktionerne er en række flotte vandfald. Øen er således særdeles frodig og mange af øens hoteller og resorts ligger gemt inde i små charmerende lunde af palmetræer og frodig vegetation.

Hovedstaden Kingston ligger på den sydøstlige kyststrækning. På nordkysten ligger den næststørste by, Montego Bay, og det er her man finder de mest populære turistområder.

Der kommer årligt omkring 4,5 mio. turister til øen, hvoraf de fleste kommer fra USA og Europa.

Jamaica er indbegrebet af et tropisk ø-paradis med høj, klar himmel, det mest fantastiske turkisblåt vand og masser af sol og varme.

De hvide sandstrande kan de færreste stå for, og om aftenen, når reggaemusikken og det pulserende natteliv tager over, føler man for alvor, at man er kommet til et caribisk ø-paradis, der kan noget særligt.   

Jamaica, der er godt halvanden gange så stor som Sjælland, er kåret som "Best Honeymoon Destination", "Best Culinary Destination", "World's Leading Beach Destination".

Golfbaner
Jamaica er også kendt for flere flotte golfbaner. De fleste golfbaner ligger på den nordlige kyststrækning. Længst mod vest finder man Negril Hills Golf Club.

Omkring Montego Bay ligger The Tryall Club, Cinnamon Hill Golf Course, Half Moon Golf Course og White Witch Golf Course.

Længere mod nordøst ligger Sandals Golf Club, mens San San Golf Course ligger helt ude øst på ved Boston Bay.

Omkring hovedstaden Kingston ligger Constant Spring Golf Course, Caymanas Golf Club, Caymanas Golf Club og Saint Catherine Parish.

Tre områder, der er værd at besøge
Der er især tre badebyer på Jamaica, som er interessante.

Negril Beach

Negril er et dejligt, afslappende sted og her man finder den verdensberømte Seven Mile Beach med hvidt sand og krystalklart hav. Negri ligger på øens vestkyst.

Seven Mile Beach er at finde på listen over Caribiens bedste strande, og stedet er derfor også et yndet mål for alle, der elsker at tilbringe tid på stranden.

Montego Bay lokker med et forlystelsesliv, der svinger samt lange strande og masser af muligheder for at dyrke vandsport. Det er også her, man flere af landets bedst golfbaner.  

Vejret på Jamaica
Klimaet på Jamaica er tropisk med omtrent de samme temperaturer hele året. Det vil sige en lufttemperatur på omkring 30 grader om dagen, mens vandet er 27-29 grader i vandet. Rejser man til Jamaica i højsæsonen – december til marts – vil man kunne opleve den bedste periode på året, hvis man vil opleve solen og se langt efter bygerne. 

Hovedstaden Kingston
Hovedstaden på Jamaica hedder Kingston. Byen har omkring en million indbyggere, og det er den største engelsktalende by syd for USA og i denne del af verden.

Kingston er kendt for sit pulserende natteliv, hvor der er gode muligheder for at opleve øens rige musikliv. Året rundt kan man opleve masser af live koncerter.

James Bonds’ tilstedeværelse
På den nordlige kyst ligger den lille by, Oracabessa, der har en hel særlig historie.

Det var dette sted, at Christopher Columbus gik i land i 1502. I nyere tid er byen blevet kendt blandt kunstnere og musikere, som bliver draget af det særlige lys.  

Området er da også ualmindeligt smukt, og det var i Oracabessa, at James Bond-forfatteren Ian Fleming boede, da han skrev de nu berømte, og senere hen filmatiserede romaner.

For at gøre historien fuldendt, så hedder en af områdets bedste strande, James Bond Beach.

Det caribiske køkken
Køkkenet på Jamaica har sin helt egen stil om end man gennem tiden har hentet inspiration fra de øvrige caribiske øer. Hver dag landes der maser af frisk fisk på Jamaica, og det afspejles i det lokale køkken.

Generelt kan man sige, at den caribiske madkultur kombinerer det bedste fra de afrikanske, europæiske og amerikanske kulinariske traditioner. Det giver et vidunderlig sammensat køkken med bl.a. fisk, friske grøntsager og masser af tropiske frugter.