Stensballegaard Golf

Jylland, Danmark

Stensballegaard er et af Danmarks nyere golfanlæg og har været benyttet ved Race to Thailand i både 2019 og 2020. 

Golfbanen, der åbnede i 2009, er designet af det anerkendte amerikanske arkitektfirma 'von Hagge, Smelek and Baril', som bl.a. også står bag Franske Le Golf National, som skal bruges til Ryder Cup i 2018.

Stensballegaard banen ligger i et skønt naturområde, der både omfatter kystzone og fredsskove.

Flere af banens huller ligger helt ud mod Horsens Fjord, og Stensballegaard er en rigtig flot mesterskabsbane, som ved flere lejligheder bl.a. har været benyttet af den danske ECCO Tour.

Golfanlægget består af 27 huller, Guldbjerg, Brakør og Elbæk-sløjfen. Det er en afvekslende bane med et æstetisk præg over sig. Det gule svajende græs skaber om sommeren en smuk ramme omkring fairways og det samme gør den omkransende skov.

Der er noget særligt over denne flotte golfbane, som er en god blanding af heatland og skovbane tilsat en snert af linksgolf. Hullerne bugter sig gennem et åbent bølgende landskab, og sværhedsgraden er i top, især på dage med vind ind fra fjorden. Og selvom greens er store, så er det ikke altid let at få bolden placeret sikkert på greens.

Da banen blev anlagt havde man som noget særligt det, der blev kaldt for naturlige bunkers, dvs. man ikke behøvede at rive sandet i bunkers, som til gengæld var forholdsvis hårdt. Det er man siden gået væk fra, så der i dag, som på de fleste andre golfbaner, skal rives i bunkers efter besøg.

På en liste over Danmarks bedste golfbaner sniger Stensballegaard sig med ind i det gode selskab blandt landets Top-15 baner, og Stensballegaard er derfor uden diskussion en af den slags baner, som det er værd at køre efter.

  • Antal huller Antal huller 27
  • Afstand til Hotel Vejlefjord Afstand til Hotel Vejlefjord 23 km
  • Driving Range Driving Range Ja
  • Putting Green Putting Green Ja
  • Buggy er nødvendig Buggy er nødvendig Nej
  • Restaurant Restaurant Ja
  • Banetype Banetype Heatlandbane
  • Pro shop Pro shop Ja