Ruths Hotel

Jylland, Danmark

Bedømmelse Bedømmelse Bedømmelse Bedømmelse Bedømmelse Bedømmelse

Ruths Hotel i Gl. Skagen er historien om et lille pensionat, som åbnede for mere end 100 år siden, og som i dag har status af luksusretreat og gourmetdestination for folk med hang til luksus og livsnyderi.

Det hele startede i 1904, da et lokalt ægtepar åbnede et lille badepensionat, ‘Vesterhus’. Pensionatet, der lå i de øde klitter på toppen af Dannark, blev sidenhen til det charmerende 5-stjernede Ruths Hotel.    

Et sted for livsnydere
I dag ligger det historiske badehotel midt i Gl. Skagen, klemt inde mellem stråtækte, skagensgule huse.

Ruths Hotel, der råder over 52 værelser, er et sted som byder indenfor til velvære, gastronomi og en varm, familiær stemning. 

Hotellet udgøres af 4 bygninger, Strandhotellet, Strandhuset, Kunstnerhuset og så selve hovedbygningen, der er fra maj 2004, hvor hotellet åbnede igen efter ét års gennemgribende renovering.

På Ruths Hotel indkvarteres gæsterne på værelser, suiter eller i lejligheder efter eget ønske. Værelserne er rummelige og har et smukt lysindfald, og indretningen er præget af minimalistisk nordisk interiør. Til flere af værelserne hører der en lille hyggelig altan/terrasse.

Vil man mellem kulturoplevelserne i Skagen, og dagene på golfbanen, forkæle sig selv lidt ekstra, findes der på hotellet en dejlig wellnessafdeling med bl.a. dampbad, sauna og en flot indendørs pool.

Der er ikke noget mainstream over dette enestående sted. Tværtimod er Ruths Hotel et klassisk badehotel i eksklusive rammer. Et sted, der tiltrækker livsnydere og feinschmeckere, der forstår at værdsætte livets gode sider.

En gastronomisk højborg
Ruths Hotel har været at finde på det gastronomiske landkort siden 2004.

Først og fremmest er der Ruths Brasserie, der om sommeren udgør et naturligt samlingspunkt i Gl. Skagen. Her fyldes der hurtigt op på den store terrasse, hvor gæsterne kan få serveret klassiske og moderne, franske delikatesser. Her er ingen fine fornemmelser eller hvide duge på bordene, men derimod hyggelig og folkelig stemming og plads til gode smagsoplevelser.

Og så er der husets gourmetrestaurant, Ruths Gourmet, som af anmeldere er blevet beskrevet som et kulinarisk fyrtårn for det nordligste Danmark.

Ruths Gourmet, byder indenfor i en restaurant, der er kendt for at levere 100 pct. fokus på hver enkelt gæst, og hvor køkkenet balancerer mellem klassiske franske serveringer og moderne eksperimentelle fristelser.

Alt sammen er det rodfæstet i den nordjyske natur med brug af råvarer fra lokale mikroproducenter i rå, frisk eller konserveret form.

Fælles for alle retter er, at gæsterne forkæles med små mesterværker, der begejstrer både i smag og visualitet. Spiseoplevelser, der udfordrer hele sanseapparatet, og serveringer, hvor nuancerne fremhæves.

Så har man smag for kulmule, pighvar, blæksprutter, jomfruhummer, kalvebrissel, skovdue, fåremælkssorbet og skønne deserter, hvor der bruges hyldeblomst, rabarber og jordbær, ja, så er der noget at se frem til.

Ruths Hotel har modtaget et hav af gafler og kokkehuer for præstationerne i køkkenet, og er således et sted, der er værd at rejse efter.

                                          

Skagen rimer på lys og lethed, men hvor den smukke, barske natur og hermed også det store brusende Vesterhav findes lige om hjørnet. Fra hotellet har man adgang til det hele. Således er der kun 200 meter til havet og gåafstand til byens seværdigheder og kulturinstitutioner.

 

Har du allerede besøgt dette hotel, så giv os din rating og evt. kommentar under "Brugernes vurdering" i toppen af siden til højre. Ved at gøre dette hjælper du os og dine med-golfere til en bedre oplevelse på rejsen.

 • Antal værelser Antal værelser 52
 • Afstand til by Afstand til by 100 meter
 • Afstand til strand Afstand til strand 200 meter
 • Bo ved banen Bo ved banen Nej
 • Afstand til Golfklubben Hvide Klit Afstand til Golfklubben Hvide Klit 13 km
 • Restaurant Restaurant Ja
 • Pool Pool Ja
 • Bar Bar Ja
 • Gratis Wi-Fi Gratis Wi-Fi Ja
 • Shuttleservice til golfbane Shuttleservice til golfbane Nej
 • Afstand til lufthavn Afstand til lufthavn 102 km
 • Spa & Wellness Spa & Wellness Ja