Spil 4 klassebaner i Vestjylland

Jylland, Danmark | Publiceret 02-08-2018

Danmark kan prale af at have mange flotte golfbaner, men vil man spille mere end blot en enkelt god bane, så skal der ofte køres et pænt stykke vej for at nå frem til næste ønskebane.

Det er dog ikke tilfældet, hvis man kører til Sydvestjylland. Her er det nemlig muligt - indenfor et lille geografisk område - at spille hele fire skønne golfbaner. Banerne, der er tale om er Blåvandshuk, Esbjerg, Fanø og Rømø.

SportsPark Blaavandshuk Golfcenter

Meget passende kan den forlængede weekendtur begynde i Blåvandshuk, hvor golfbanen ligger helt fantastisk ud mod Ho Bugt. Det er lidt af en overset perle, og så kører golfcenteret endda med et golftilbud, der både inkluderer overnatning, morgenmad, buffet og to green fee per person til kun 798 kr. 

Fra SportsPark Blaavandshuk Golfcenter er der ikke mere end 20 minutters kørsel til en af landets bedste golfbaner, Marbækbanen i Esbjerg Golfklub.

Marbæk-banen i Esbjerg Golfklub

Banen, der åbnede i 1975, er designet af den legendariske danske banearkitekt Frederik Dreyer. Golf Digest har kåret Marbæk-banen blandt Nordens 10 bedste golfbaner. Så her venter der endnu en stor golfoplevelse til en green fee pris på mellem 450-600 kr. alt afhængig af, hvilken starttid, der vælges. 

Efter runden sættes kursen mod Fanø, hvor man kan overnatte enten på Fanø Vesterhavsbad, på Sønderho Kro eller i et af øens mange udlejningssommerhuse.  

Fanø Golf Links 

Fanø Golf Links er Danmarks ældste golfbane og samtidig landets eneste rigtige linksbane. Banen ligger i et skønt naturområde, og layoutet er så specielt at har man ikke før prøvet kræfter med linksgolf, så står udfordringerne i kø.

Fanø Golf Links er nemlig en golfbane, som kræver god teknik og lige dele fantasi og tålmodighed. Den stride vestenvind, og de små pukler og fordybninger på fairways giver skæve lejer og uberegnelige opspring, som tester spillerens psyke. Og de smalle fairways, som fra tee til tider syner af ingenting kræver tro på egne evner, ligesom de små faste greens kræver god teknik. Et dagskort i højsæsonen koster 350 kr. 

Fra en perle til en anden, fristes man til at sige. Den lille rundtur sluttes af på Rømø, hvor Enjoy Resort Rømø giver mulighed for indkvartering i en af resortets moderne ferieudlejningsboliger.

Rømø Golf Links

Lige udenfor døren ligger Rømø Golf Links, der benyttes af ECCO Tour. Den spændende mesterskabsbane ligger i et smukt og åbent marksområde, som derfor også byder på svære betingelser, når Vesterhavsblæsten står ind over banen. 

Bor man på resortet koster en 18-hullers runde 175 kr. og ellers er prisen 350 kr. 

                                               

Beskrivelsen ovenfor er GolfersGlobe's bud på en forlænget weekend i det vestjyske med spil på fire fantastiske golfbaner. Under hver enkelt bane finder du mere info og kan bl.a. se billeder samt videoklip fra de enkelte steder.

                    

Alle artikler

Stor anerkendelse til portugisisk golf

Stor anerkendelse til portugisisk golf

Portugal markerer sig på den internationale golfscene, hvor flere af landets bedste golfbaner har opnået flotte placeringer på den seneste 2019-rangliste fra Golf World Magazine...

REJSETILBUD: Tag med finalevinderne til Thailand

REJSETILBUD: Tag med finalevinderne til Thailand

GolfersGlobe skal til november til Thailand med årets vindere af Race to Thailand. Nu får du chancen for at komme med på turen, hvor vi skal spille nogle af Thailands bedste golfbaner....

Tre sidste finalehold fundet

Tre sidste finalehold fundet

RACE TO THAILAND: Sidste spillerunde blev lørdag den 7. sept. afviklet i Falster Golf Klub med 52 glade golfere. Banen fik stor ros på en dag, hvor det blev 'close race' om sejren og de tre landsfinalepladser...

Unikke anlægsprincipper har skabt asiatisk mesterværk

Unikke anlægsprincipper har skabt asiatisk mesterværk

Ny vietnamesisk golfbane blev ved anlæggelsen ikke kun skabt ved brug af store entreprenørmaskiner. Også 'Modernatur' fik sat sit aftryk, da de store sanddyner tæt på havet skulle formes...

Dansk banearkitekt har løftet Korsør til nye højder

Dansk banearkitekt har løftet Korsør til nye højder

REDESIGN: En af landets bedste golfbanearkitekter, Philip Spogard, har svunget tryllestaven hen over flere af Korsør banens huller og har bl.a. skabt Danmarks måske flotteste par 3-hul...

Historiske linksbaner lokker med gode green fee tilbud

Historiske linksbaner lokker med gode green fee tilbud

SKOTLAND: 'Links with History' er navnet på et nyt markedsføringstiltag, der skal skabe mere opmærksomhed omkring en række interessante linksbaner nær St. Andrews...