Spil 4 klassebaner i Vestjylland

Jylland, Danmark | Publiceret 02-08-2018

Danmark kan prale af at have mange flotte golfbaner, men vil man spille mere end blot en enkelt god bane, så skal der ofte køres et pænt stykke vej for at nå frem til næste ønskebane.

Det er dog ikke tilfældet, hvis man kører til Sydvestjylland. Her er det nemlig muligt - indenfor et lille geografisk område - at spille hele fire skønne golfbaner. Banerne, der er tale om er Blåvandshuk, Esbjerg, Fanø og Rømø.

SportsPark Blaavandshuk Golfcenter

Meget passende kan den forlængede weekendtur begynde i Blåvandshuk, hvor golfbanen ligger helt fantastisk ud mod Ho Bugt. Det er lidt af en overset perle, og så kører golfcenteret endda med et golftilbud, der både inkluderer overnatning, morgenmad, buffet og to green fee per person til kun 798 kr. 

Fra SportsPark Blaavandshuk Golfcenter er der ikke mere end 20 minutters kørsel til en af landets bedste golfbaner, Marbækbanen i Esbjerg Golfklub.

Marbæk-banen i Esbjerg Golfklub

Banen, der åbnede i 1975, er designet af den legendariske danske banearkitekt Frederik Dreyer. Golf Digest har kåret Marbæk-banen blandt Nordens 10 bedste golfbaner. Så her venter der endnu en stor golfoplevelse til en green fee pris på mellem 450-600 kr. alt afhængig af, hvilken starttid, der vælges. 

Efter runden sættes kursen mod Fanø, hvor man kan overnatte enten på Fanø Vesterhavsbad, på Sønderho Kro eller i et af øens mange udlejningssommerhuse.  

Fanø Golf Links 

Fanø Golf Links er Danmarks ældste golfbane og samtidig landets eneste rigtige linksbane. Banen ligger i et skønt naturområde, og layoutet er så specielt at har man ikke før prøvet kræfter med linksgolf, så står udfordringerne i kø.

Fanø Golf Links er nemlig en golfbane, som kræver god teknik og lige dele fantasi og tålmodighed. Den stride vestenvind, og de små pukler og fordybninger på fairways giver skæve lejer og uberegnelige opspring, som tester spillerens psyke. Og de smalle fairways, som fra tee til tider syner af ingenting kræver tro på egne evner, ligesom de små faste greens kræver god teknik. Et dagskort i højsæsonen koster 350 kr. 

Fra en perle til en anden, fristes man til at sige. Den lille rundtur sluttes af på Rømø, hvor Enjoy Resort Rømø giver mulighed for indkvartering i en af resortets moderne ferieudlejningsboliger.

Rømø Golf Links

Lige udenfor døren ligger Rømø Golf Links, der benyttes af ECCO Tour. Den spændende mesterskabsbane ligger i et smukt og åbent marksområde, som derfor også byder på svære betingelser, når Vesterhavsblæsten står ind over banen. 

Bor man på resortet koster en 18-hullers runde 175 kr. og ellers er prisen 350 kr. 

                                               

Beskrivelsen ovenfor er GolfersGlobe's bud på en forlænget weekend i det vestjyske med spil på fire fantastiske golfbaner. Under hver enkelt bane finder du mere info og kan bl.a. se billeder samt videoklip fra de enkelte steder.

                    

Alle artikler

Danskere spiller tourskole i spansk ferieparadis

Danskere spiller tourskole i spansk ferieparadis

VIDEO: LUMINE Mediterránea Beach & Golf Community lægger græs til dette års tourskole. Når pro'erne er væk indtages det populære resort igen af almindelige golfspillere...

Lucas Bjerregaard åbner nyt golfakademi...

Lucas Bjerregaard åbner nyt golfakademi...

Danske Lucas Bjerregaard åbner golfakademi hos Dom Pedro Hotels & Golf Collection på den portugisiske algarvekyst. Hør hvad den danske tourspiller siger om det nye akademi...

Atlanterhavsø lokker med unikke golfbaner

Atlanterhavsø lokker med unikke golfbaner

VIDEO: Den portugisiske ø, Madeira, som ligger ud fra Marokkos kyst, er meget mere end et rejsemål kun for naturelskere. Øen byder på nogle rigtig flotte golfbaner. Læs mere på linket her...

Populær Dubai bane genåbner efter renovering

Populær Dubai bane genåbner efter renovering

Arabian Ranches Golf Club genåbner efter en større renovering med omlæggelse af samtlige 18 greens. Banen regnes blandt Dubai's mest populære blandt almindelige golfspillere...

I Thailand finder man de bedste golfoplevelser

I Thailand finder man de bedste golfoplevelser

VIDEO: Der findes mere end 250 golfbaner i Thailand, hvilket gør landet til Asiens førende golfdestination. Se videoen og kom med på en rundtur i Amazing Thailand...

Dubai Hills kåret som ‘World’s Best New Course’.

Dubai Hills kåret som ‘World’s Best New Course’.

Dubai's nyeste golfbane, Dubai Hills, er blevet kåret som verdens bedste nye golfbane. Banen er designet, så den passer til den almindelige golfer, dvs. med brede fairways og et generelt spillevenligt layout...