Thailand: Her er de bedste steder at spille golf

TEMA: Rejsetips til Thailand | Publiceret 10-07-2024

Thailand er et overflødighedshorn af fantastiske golfbaner, og har man ikke før prøvet at spille golf i Thailand, har man i den grad snydt sig selv for en stor oplevelse.

De første golfbaner, eller i hvert fald sportsklubber, blev anlagt i slutningen af 1800-tallet, hvor datidens vestlige kolonimagter, introducerede sporten i Thailand. I Chiang Mai Gymkhana Club i Chiang Mai, som er fra 1898, var cricket den første sport, som blev dyrket, og i Royal Bangkok Sports Club var det hestevæddeløb. Først senere blev der tilføjet golfbaner i disse to sportsklubber.  

Det siges, at Thailands kongelige familiemedlemmer og andre aristokratiske personer hurtigt fattede interesse for golfsporten, hvilket hjalp med at popularisere spillet blandt den thailandske elite.

En af de centrale figurer til at drive golfsporten i Thailand skulle angivelige have været Prins Damrong Rajanubhab, der også var med til at etablere nogle af Thailands første golfbaner.

De første fem sports- (golf)klubber (cricket eller golfbaner), der blev anlagt i Thailand, var:

Chiang Mai Gymkhana Club (1898)

Royal Bangkok Sports Club (1901)

Royal Hua Hin Golf Course (1924)

- The Royal Chiang Mai Golf Club (1962)

Phuket Country Club (1989)

I dag er golfsporten en populær sportsgren i Thailand med mange golfbaner af høj kvalitet. I alt findes der omkring 300 golfbaner i Thailand, og golfsporten har en betydelig indflydelse på landets turismeøkonomi.

Det enorme træ i Chiang Mai Gymkhana Club menes at være over 150 år gammelt

Der er mange gode grunde til, at golfsporten i Thailand er populær.

Dels er mange af golfbanerne er særdeles velholdte og af høj international standard og dels er klimaet perfekt til golf året rundt.

Dernæst kan man lægge den ofte meget smukke natur, højt serviceniveau i klubberne og så den oplevelse, som det er at spille med caddies.

At spille med en caddie betyder, at man som golfspiller har en person, typisk en kvindelig medhjælper, som tager sig af ens golfudstyr, giver gode råd og vejledning på banen, hjælper med at finde vildfarende golfbolde samt er i stand til at læse spillerens puttelinjer, hvis man ellers ønsker det.

De seks største områder i Thailand med en betydelig koncentration af golfbaner er:

1. Bangkok og omegn (60-70 golfbaner):
Hovedstadsområdet Bangkok har en stor koncentration af golfbaner med en bred vifte af faciliteter og priser. Der er mange golfbaner rundt om i den større Bangkok-region, som tiltrækker både lokale og internationale golfspillere. Mange asiater fra eks.vis. Korea og Japan tager kun til Bangkok, når de skal på golfferie.

2. Pattaya-området (20-30 golfbaner):
Badebyen Pattaya, der ligger ved kysten øst for Bangkok, er et populært golfrejsemål med mange golfbaner af høj kvalitet. Pattaya tilbyder golfspillere en bred vifte af golfbaner og faciliteter samt et livligt natteliv ved siden af golfoplevelsen.

3. Hua Hin (10 golfbaner):
Den populære badeby Hua Hin, beliggende sydvest for Bangkok, er kendt for sine maleriske golfbaner og luksuriøse resorts. Området har en høj koncentration af golfbaner, der tiltrækker golfentusiaster fra nær og fjern. 

4. Phuket (7 golfbaner):
Øen Phuket i det sydlige Thailand er en populær destination for golfspillere med sit tropiske klima, smukke strande og udsøgte golfbaner. Der er flere golfbaner spredt ud over øen, som tilbyder spektakulære golfoplevelser. Prisniveauet her er til den lidt dyrere side. 

5. Chiang Mai (8-9 golfbaner):
Den kulturelle by Chiang Mai i det nordlige Thailand har også en betydelig koncentration af golfbaner. Golfspillere kan nyde udfordrende baner i smukke naturomgivelser og i et klima, der er mere behageligt end varmen i syd. 

6. Khao Yai National Park (7 golfbaner):
Khao Yai National Park ligger et par timers kørsel nordøst for Bangkok. Ud over den smukke natur og det vilde dyreliv, findes der vandfald og flere vingårde som er værd at besøge. I området findes der syv golfbaner, hvoraf flere er af høj standard.

Priserne på de forskellige golfbaner starter typisk fra 1.500 baht plus buggy og caddie og kan gå helt op til 4.000-5.000 baht på de dyreste og bedste baner. Der kan dog opnås forskellige rabatter, hvis der bookes en tidlig eller sen starttid 

En caddies opgave
Brugen af caddies kan med en vis sandsynlighed antages at stamme fra golfens indførelse i landet under kolonitiden. I starten tilbød lokale thaier deres service som bærere af golfspillernes udstyr og guider på banen, og denne praksis udviklede sig gradvist til det system af caddies, som vi kender i dag. Caddies er blevet en integreret del af golfsporten i Thailand og bidrager til spilleroplevelsen på stort set alle golfbaner i landet.

Generelt set spiller caddies en vigtig rolle på golfbanen og bidrager til en mere behagelig og problemfri golfoplevelse for spillere. Nogle almindelige opgaver og roller for en caddie under spillet inkluderer:

1. Bære golfspillerens udstyr: Caddies bærer typisk spillerens golfbag gennem hele runden.

2. Rådgivning og strategi: Caddies er i stand til at give råd om banens layout, afstande, vindforhold, spilleretning og strategi for at hjælpe spilleren med at træffe kvalificerede beslutninger undervejs på runden.

3. Hjælp til at finde bolde: Caddies kan hjælpe med at spotte golfbolde efter slag og eliminere tidsspilde ved at finde mistede bolde hurtigt.Få tiden på golfbanen til at fungere problemfrit: Caddies kan støtte spillet ved at hjælpe med at holde tempo, tage vare om banens regler og sørge for en generel god stemning under runden.

4. Rengøre udstyr både under og efter golfrunden.

5. Rive i bunkers og være med til at læse puttelinjer.

 


Caddies er ofte klædt i meget karakteristiske farvestrålende dragter og hatte eller kasketter, der hjælper til med at beskytte mod solen

Uddannelsen af caddies varierer fra sted til sted. Nogle golfbaner kan have formelle træningsprogrammer eller skoler, hvor caddies får undervisning i regler, golfetikette, kundeservice og andre relevante færdigheder, herunder engelskkundskaber.

Andre steder får caddies deres viden gennem praktisk erfaring og ved at observere og lære af andre erfarne caddies på banen. Uanset om caddies har gennemgået formel træning eller ej, er deres færdigheder og viden ofte udviklet over tid gennem praktisk erfaring og arbejde på golfbanen.

Det er ikke ualmindeligt, at caddies også selv spiller golf. Visse klubber tillader, at caddies kan spille en bestemt dag om ugen, og der findes ligefrem en landsdækkende caddie-turnering. 

 

Alle artikler

VIDEO: Suveræn golfturnering

VIDEO: Suveræn golfturnering

VIDEO: Virkelig en sjov turnering - vi kommer helt sikkert igen. Flotte præmier og fantastiske golfbaner. Race to Thailand er bare en super fed golfturnering....

Golfikon fra 1968 er snart klar i nye klæder

Golfikon fra 1968 er snart klar i nye klæder

En af Portugals mest ikoniske golfbaner er i gang med at blive renoveret. Når arbejdet er færdigt vil Old Course i Dom Pedro Golf Vilamoura igen være at finde blandt Portugals bedste…

Thailand: Her er de bedste steder at spille golf

Thailand: Her er de bedste steder at spille golf

I Thailand findes der næsten 300 golfbaner, og dermed er Smilets Land et sandt paradis for golfspillere. Tag på en golfferie til Thailand og få den ultimative golfoplevelse...

Tag på opdagelse i Thailands kulturelle tempelskatte

Tag på opdagelse i Thailands kulturelle tempelskatte

Rejsetips: Kom tæt på templerne og de buddhistiske ritualer...

Oplev magien på Thailands Nightmarkeder

Oplev magien på Thailands Nightmarkeder

De thailandske nightmarkeder er ofte en overvældende mosaik af farver, dufte, smags- og sanseindtryk…

Prøv den ultimative wellnessoplevelse i Thailand

Prøv den ultimative wellnessoplevelse i Thailand

Massage i Thailand handler som oftest om velvære og afslapning, men der findes også andre former for (thai)massage, hvor der tages hårdt fat…