Himmerland Golf

Jylland, Danmark

Himmerland Golf & Spa Resort består af de to mesterskabsbaner, Old Course og New Course samt Pay & Play banen, Academy Course. Banerne er i dag i en stand, som giver en lang sæson med mulighed for spil størstedelen af året.

New Course er resortets flagskib, en flot golfbane, som flere gange er blevet benyttet til Europa Tour turneringen Made in Denmark.

Et af banens signaturhuller er selvfølgelig 16. hul, som under Made in Denmark har opnået stjernestatus, ikke mindst blandt de professionelle spillere. Greenen på det korte par 3-hul er placeret ind i en bakke, og fra teestedet har spillerne let ved at overskue alle forhindringerne.

Høj international klasse
Banen gennemgik i 2012 en større omlægning, som den danske golfbanearkitekt Philip Spogárd stod bag i samarbejde med skotten David Nelson og den danske græsekspert Per Gundtoft.

Der blev investeret et tocifret millionbeløb i blandt andet etableringen af nye greens, greenområder og teesteder. Samtidig fik man fjernet størstedelen af de blinde og halvblinde slag, som fandtes på den oprindelige bane.

Spoggard & Vandervaart, der på dansk grund også har været involveret i redesign i blandt andet Esbjerg Golfklub, Holstebro Golfklub og Vejle Golf Club, fik også ændret på udformningen af banens bunkers, som fik mere karakter end tidligere. Og endelig så er greens på Backtee Course i dag lynhurtige og for størstedelens vedkommende også ondulerede i sådan en grad, at man ofte står overfor et svært putt.

Arbejdet resulterede i, at New Course blev bragt op i en liga, hvor den hører til blandt Skandinaviens bedste golfbaner, og ud over et spændende banelayout byder golfrunden også på en smuk naturoplevelse.

Old Course
Den første golfbane i Himmerland blev designet af golfbanearkitekten Jan Sederholm. I dag hedder banen Old Course og er en spændende golfbane med en smuk beliggenhed. Søer og vandløb samt masser af træer er grundtrækkene på denne parkbane, hvor fairways snor sig gennem de himmerlandske morænebakker.

Banen er en test for de fleste spillere. Det skyldes ikke mindst de ondulerede greens, hvor approach-slag helst skal spilles ind på den rigtige side af pinden for, at man kan gå fra hullet med en god score.

Tilsammen udgør de to golfbaner og det tilhørende træningsanlæg den perfekte destination for et golfophold i det nordjyske.

  • Antal huller Antal huller 36
  • Afstand til Himmerland Golf & Spa Resort Afstand til Himmerland Golf & Spa Resort 0 meter
  • Driving Range Driving Range Ja
  • Putting Green Putting Green Ja
  • Buggy er nødvendig Buggy er nødvendig Nej
  • Restaurant Restaurant Ja
  • Banetype Banetype Parkbane
  • Pro shop Pro shop Ja