Vejle Golf Club

Jylland, Danmark

Vejle Golf Club (1970) byder på en smuk golfoplevelse, hvor hullerne løber i et kuperet landskab med fredskov, slugter, småvandløb og gamle majestætiske bøgetræer.

Banen åbnede i 1972. Det var dengang, hvor der fandtes under 30 golfbaner i Danmark, og sporten var således slet ikke så udbredt som i dag. 

Indkørslen til Vejle Golf Club varsler, at man er på vej ind på et særligt golfanlæg. Den smukke natur fornemmes tydeligt og forude venter der en stor golfoplevelse.

Banen, der ligger i Munkebjergskoven, er senest i 2012 blevet renoveret af den danske golfbanearkitekt Philip Spogárd (Spogárd & Vandervaart).

Mange huller blev forandret og forbedret dengang i 2012, men naturoplevelsen er stadig i højsædet på en runde golf i Vejle Golf Club.

Siden 1992 har golfanlægget bestået af 3 sløjfer (27 huller), Sletten, Parken og Skoven, som kan spilles i forskellige kombinationer.

Sletten (1992) er en åben sløjfe med mange bunkers og småsøer, hvorimod Parken løber gennem skoven. Hullerne er omkranset af træer, men de 9 huller byder ikke på nævneværdige højdeforskelle. De bedste huller på Parken-sløjfen er 5, 6 og 7 og 9, som til en vis grad minder om dem der venter forude på Skov-sløjfen.  

Og netop Skov-sløjfen er den sløjfe, som de fleste taler om. De 9 huller er kendetegnet ved at være kuperet og byder på relativt smalle fairways. Her er præcision vigtigere end længde både fra tee. Faktisk er hullerne så unikke, at de ikke tilnærmelsesvis findes nogen andre steder i landet. Man spiller således rundt midt inde i et skovområde, og layoutet er både udfordrende og kreativt tænkt. 

Nærmeste nabo er Hotel Munkebjerg, hvor man meget passende kan booke sig ind og tage en overnatning og dermed få chancen for at spille mere end blot en enkelt runde i Vejle Golf Club.   

På Hotellet finder man også Danmarks Golfmuseum, hvor man sagtens kan få tiden til at gå med at fordybe sig i dansk golfhistorie.

  • Antal huller Antal huller 27
  • Afstand til Hotel Munkebjerg Afstand til Hotel Munkebjerg 1,2 km
  • Driving Range Driving Range Ja
  • Putting Green Putting Green Ja
  • Buggy er nødvendig Buggy er nødvendig Nej
  • Restaurant Restaurant Ja
  • Banetype Banetype Parkbane
  • Pro shop Pro shop Ja