Silkeborg Ry Golfklub

Jylland, Danmark

Det som engang blot hed Silkeborg Golf Club råder over et af landets ælste og mest anerkendte golfanlæg. Klubben blev stiftet i 1966, som nr. 16 i rækken af danske golfklubber.

Med tiden er banen i Silkeborg blevet en smuk, men også udfordrende mesterskabsbane, som gennem årene har været benyttet til en række internationale turneringer, herunder EM i 1993, hvor det blev til dansk sejr, da Morten Backhausen formåede at vinde i omspil mod Lee Westwood.

Gennem en efterhånden lang årrække har Danmarks største åbne golfturnering for amatører (herrer og damer), DIAC og DILAC været spillet i Silkeborg med deltagelse af både danske og udenlandske topspillere. Og endelig så har Silkeborg og banen i Ry været benyttet af ECCO Tour med finale i Ry i 2016 og 2017.

I 2018 kom Europatouren til Silkeborg, Made in Denmark, og der er planer om at Challenge Touren skal spille en turnering på Ry-banen i 2019. 

På Thomas Bjørns og Morten Ørum Madsens gamle hjemmebane i Silkeborg får man sig en golfoplevelse ud over det sædvanlige. Anlægget består af 27 golfhuller (Vest, Syd, Øst), der ligger midt i et idyllisk plantageområde i Resenbro, lidt nord for Silkeborg.

Dreyers mesterværk
Når talen falder på landets bedste golfbaner, så er de tre sløjfer i Silkeborg altid blandt dem, som bliver nævnt. Det er der en god grund til. For smukkere natur og flottere golfhuller findes ikke ret mange steder i landet. De 27 huller har så meget karakter og kvalitet, at man i den grad føler sig forkælet, når man går rundt på dette fantastiske golfanlæg.

Gang på gang har Silkeborg-banen huller med på listen, når Danmarks bedste huller skal kåres. To af hullerne på Vest-sløjfen (6 og 7. hul) er designet af Thomas Bjørn. 

Silkeborgbanen er en vidunderlig kombination af skovbane med en snert af heatland over sig, som det kendes fra banerne i Sydengland. De første 18 huller er designet af den legendariske danske golfbanearkitekt Frederik Dreyer, som for mere end 50 år siden fik skabt et golfanlæg, der i dag er berømt langt uden for landets grænser. Siden har altså også Thomas Bjørn designet et par huller på banen.

Banen i Ry
I 2013 overtog Silkeborg Golf Club golfbanen i Ry og kom dermed til at hedde Silkeborg Ry Golfklub. I Østjylland ved Ry har den danske golfbanearkitekt Line Mortensen i samarbejde med den danske europatourspiller Søren Kjeldsen skabt en flot, åben 18-hullers parkbane.

Banen, der omtales som en æstetisk nydelse, er en anden type bane end Silkeborg-banen med et mere moderne layout og andre græstyper. Ry-banen har brede fairways, som gør den fair og spilbar for alle og som er den kendt for at være en spændende bane med en udfordrende afslutning.

Rundt omkring de velbeskyttede greenområder er der god plads. Greens er lettere ondulerede og ruller godt.

Der findes på banen mere end 130 strategisk placerede bunkers, og der er et par enkelte anlagte søer, som er i spil over flere huller.

De seneste år er der blevet plantet 6.000 træer, og selvom banen stadig er ung, så vil de mange træer med tiden gøre Ry-banen til en flot parkbane. 

Vidste du at…
Det engang var Fru Magnussen, der serverede smørrebrød i klubhuset på Sommervej i Silkeborg, hvor der blev opkrævet 1 kr. i kuvertafgift for medlemmer, der selv havde mad med? De tider er for længst ovre, og i dag kan man få både god mad og drikke på 19. hul i Silkeborg, hvor gæster og medlemmer kan sidde ude på terrassen og nyde stemningen i en af landets mest idylliske golfklubber.

                                     

For en god ordens skyld skal det nævnes, at GolfersGlobe har spillet banen i Silkeborg, men endnu ikke har været på besøg i Ry. De første 6 billeder i billedgalleriet er fra Silkeborg, mens de resterende er fra banen i Ry.

 

  • Antal huller Antal huller 54
  • Afstand til Hotel Munkebjerg Afstand til Hotel Munkebjerg 54 km
  • Driving Range Driving Range Ja
  • Putting Green Putting Green Ja
  • Buggy er nødvendig Buggy er nødvendig Nej
  • Restaurant Restaurant Ja
  • Banetype Banetype Parkbane
  • Pro shop Pro shop Ja