Lyngbygaard Golf

Jylland, Danmark (Photo credit: PR & Kontraframe)

Lyngbygaard Golf ligger kun 15 min. kørsel fra Aarhus. Banen, der åbnede i 2009, er designet af de internationalt anerkendte golfbanearkitekter von Hagge, Smelek & Baril, der i samarbejde Thomas Bjørn har skabt en førsteklasses mesterskabsbane, der giver golfspilleren en ekstraordinær golfoplevelse.

På det århusianske golfanlæg oplever man som spiller den perfekte kombination af smuk natur, et godt layout og udfordringer fra start til slut.

Store kuperede greenområder
Lyngbygaard’s huller er udlagt på et mere end 100 hektar stort areal, hvilket er med til at hullerne på intet tidspunkt føles indeklemt.

Banen en æstetisk nydelse og en taktisk udfordring. Grønne, bølgende fairways og roughområder med svajende rødsvingelgræs. Flot shapet og med et højt niveau.

Greenområderne er store og kuperede. Overfladen er fast og de hurtige greens er tilsået med græstyperne rødsvingel og vene. Det giver masser af kvalitet på den del af banen, hvor de fleste golfspillere gerne ser et højt niveau.

På den øvrige del af banen er fairways kuperet og både waste areas og bunkers er anlagt, så de fremstår som et naturligt element på banen.

Golfbanen Lyngbygaard Golf i kan spilles banen fra fem forskellige teesteder. Det gør, at banen spiller alt lige fra 4700 til omtrent 6400 meter. På den måde kan den spilles af alle golfspillere uanset niveau.

Lyngbygaard Golf råder også over en 9-hullers bane, som åbnede i 2010 og som også har golfhuller med masser af kvalitet. Til anlægget hører desuden gode træningsfaciliteter med en driving range, hvor der slås fra græs.

Linksinspireret layout
Der er klasse over Lyngbygaard. Designet er på et internationalt niveau og byder på masser af variation. Det ser ud til, at von Hagge, Smelek & Baril på de første 9 huller har hentet inspiration fra de britiske linksbaner.

Fra tee til green ligner det på mange måder en klassisk linksbane. På flere huller er der placeret små runde bunkers i bagkanten af greens. En layout mæssig detalje, som også ses på mange britiske linksbaner.

Fra 10-18. hul ændrer banen karakter. Hullerne spilles nu inde mellem træer, og tankerne ledes uvilkårligt hen mod et anlæg, som Holstebro Golfbane, hvis der skal drages en sammenligning.  

18. hul er et majestætisk afslutningshul. 520 meter fra herretee og hele vejen går det op ad bakke mod det flotte klubhus. Fra tee ses tydeligt de smukke fairwaysbunkers som for alt i verden skal undgås, hvis chancen for at komme på green i tre slag skal bibeholdes.

Runden kan meget passende afsluttes på 19. hul. Det flotte klubhus er tegnet af Arkitema Architects. Materialevalget er holdt i sort og gråt, og klubhuset er en arkitektonisk perle. Samtidig er det golfanlæggets omdrejningspunkt og hjerte med bl.a. bar, restaurant og stor udendørsterrasse. Fra de store vinduespartier har man frit udsyn over golfbanen og landsbyen Lyngby.

 

  • Antal huller Antal huller 27
  • Afstand til Lübker Golf Resort Afstand til Lübker Golf Resort 44 km
  • Driving Range Driving Range Ja
  • Putting Green Putting Green Ja
  • Buggy er nødvendig Buggy er nødvendig Nej
  • Restaurant Restaurant Ja
  • Banetype Banetype Parkbane
  • Pro shop Pro shop Ja