Trehøje Golfklub

Jylland, Danmark

Ikke langt fra Vestkysten ligger Trehøje Golfklub, der 1993 åbnede klubbens første 9 huller. I 1998 blev banen udvidet til 18 huller, og siden da er yderligere 9 huller kommet til, så Trehøje Golfklub i dag råder over 27 huller.

Golfbanen, der ligger midt ude i det midtjyske 'ingenmandsland', er smukt omkranset af skov, bakker, lyngarealer og søer. Flere huller ligger ved områdets gamle brunkulslejer i et til tider fladt og til andre tider kuperet hedelandskab.

Ved dygtig arkitektarbejde har man fået skabt et fremragende golfanlæg, der aldrig virker kedelig eller ensformig. Dertil er der for mange gode golfhuller. Flere steder er fairways ganske smalle og ikke ’drive-venlige’. Det er blot med til at give spillet en ekstra dimension og det samme gælder de ofte kuperede greens i flere plateauer.

Banens signaturhul er 16. hul, der leder tankerne hen på de berømte heathland-baner syd for London, som eksempelvis Sunningdale og Swinley Forest.

18-hullers banen i Trehøje Golfklub er en af den slags baner, som kræver omtanke, tålmodighed og god course management. Banen er både afvekslende og udfordrende og præcision er et af nøgleordene for at man kan komme i klubhuset med en fornuftig score. 

Trehøje Golfklub’ s bane blev i 2011 kåret som Danmarks fjerde bedste golfbane, og flere af banens huller er gennem årene ligeledes blevet kåret blandt Danmarks bedste. Det gælder både hul 1, 16 og hul 18.

Senest er hul 16 blevet kåret som Danmarks bedste, et hul der defineres af det højtliggende teested (efter sigende blandt Danmarks højest beliggende teesteder) og de mange træer som omkranser fairway.

I Trehøje Golfklub findes der et godt klubliv med en hyggelig omgangstone. Det mærker man efter sigende også, når man som gæst besøger en af Danmarks bedste golfbaner. 

  • Antal huller Antal huller 27
  • Afstand til Hjerting Badehotel Afstand til Hjerting Badehotel 78 km
  • Driving Range Driving Range Ja
  • Putting Green Putting Green Ja
  • Buggy er nødvendig Buggy er nødvendig Nej
  • Restaurant Restaurant Ja
  • Banetype Banetype Parkbane
  • Pro shop Pro shop Ja