Holstebro Golfklub

Jylland, Denmark (Photo credit: Adrian Logue)

Holstebro Golfklub råder over hele fem forskellige baner: Skovbanen, Storåbanen, Parkbanen samt de to pay and play baner; Engbanen og Frøjkbanen.

Målt på antallet af huller er Holstebro Golfklub, med 63 golfhuller, Danmarks største golfklub, og klubben hører samtidig også til blandt de danske golfklubber med flest medlemmer.

Holstebro Golfklub kan i 2020 fejre 50 års jubilæum.

Klubbens baner finder man dels ved bygrænsen til Holstebro og dels i det smukke skovområde ved Råsted Plantage, 12 km vest for Holstebro.

18-hullers Skovbanen i Råsted er mesterskabsbanen og kåret blandt de 6 bedste golfbaner i Danmark. (Kåret som Danmarks bedste golfbane ved World Golf Awards i 2021).

Storåbanen er søsterbanen og står efter manges mening lidt ufortjent i skyggen af Skovbanen. På golfrunden spilles der i det åbne landskab i Storådalen og langs med Storåen, der er Danmarks næst længste å. Banen i Storådalen vil i 2022 være en del af den landsdækkende golfturnering Race to Thailand.

Parkbanen i Råsted er en flot 9-hullers bane, mens både Engbanen og Frøjkbanens er klubbens to Pay and Play baner.

Vi vender tilbage til Skovbanen i Råsted, som er den bane, som GolfersGlobe har spillet og som i 2022 vil være finalebanen ved Race to Thailand. 

Golfoplevelsen på Skovbanen er unik, og det er fuld fortjent, at banen rangeres blandt landets bedste golfanlæg.

Fairways er blandt andet flankeret af smukke fyrretræer, og når lyngen blomstrer er det ren balsam for sjælen at bevæge sig rundt på dette smukke golfanlæg.

Her er ingen bebyggelsen og ingen støj. Kun den enestående natur, og man får hurtigt følelsen af at bevæge sig rundt i skovens dybe, stille ro. De mange træer skaber korridorer, så man får faktisk oplevelsen af, at man er de eneste, som bevæger sig rundt på golfbanen.

Man spørger automatisk sig selv om det her er en golfrunde eller en naturvandring. Det er et kæmpe plus at naturen er så smuk, og når det så krydres med et fantastisk layout, så fås det faktisk ikke meget bedre.

  • Antal huller Antal huller 63
  • Afstand til Himmerland Golf & Spa Resort Afstand til Himmerland Golf & Spa Resort 85 km
  • Driving Range Driving Range Ja
  • Putting Green Putting Green Ja
  • Buggy er nødvendig Buggy er nødvendig Nej
  • Restaurant Restaurant Ja
  • Banetype Banetype Parkbane
  • Pro shop Pro shop Ja