Simons Golf Club

Sjælland, Denmark (Photo credit: Caspar Bay Grauballe)

Simon’s Golf Club, der ligger i Nordsjælland, en halv times kørsel fra København, var den første golfbane i Danmark med europatour standard, og banen, der åbnede i 1993, var samtidig også det første danske prestigeprojekt blandt landets nyere golfbaner.

Det var en golfbane, som blev anlagt med den erklærede målsætning, at man ville kunne afvikle europatour turneringer i Danmark, og siden 1993 har Simons Golf Club været benyttet af Challenge Tour (1994-97), European Tour (2003), Ladies European Tour (2008) og senest ved Shipco Masters på Staysure Tour i 2018. 

Både i 2019 og i 2020 er Simons Golf Club blevet brugt til afvikling af Race to Thailand.

Gennem årene har der været mange fornemme besøg af internationale golfspillere. Listen er lang og tæller navne, som den svenske superstjerne Annika Sörenstam, Ian Poulter (vinder af Nordic Open, 2003) samt tidligere Ryder Cup kaptajn, Ian Woosnam, der slog det første slag på Simons Golf Club ved åbningen i 1993 og som senere også var med ved åbningen af de senest 9 anlagt huller.

Også skotten Colin Montgomerie, der har vundet europatourens pengeliste hele 8 gange, har besøgt Simons Golf Club, da han var med til at åbne de 9 nye huller (C-sløjfen) i 2007. I øvrigt i selskab med Woosnam, Iben Tinning og Søren Hansen.

Topklasse anlæg
Simons Golf Club består af 27 huller (A, B og C-sløjfe). Samtlige 27 huller er designet af den anerkendte britiske golfbanearkitekt Martin Hawtree, der bl.a. også har været involveret i banedesign og ændringer på baner, som Ballybunion Golf Club, The Island, Royal Birkdale og Trump International Golf Links i Skotland. Ved anlæggelsen af C-sløjfen var der også lidt dansk islæt ind over, da den danske golfbanearkitekt Caspar Bay Grauballe på daværende tidspunkt arbejdede for Hawtree Ltd i England og var en del af anlægsarbejdet i Simons Golf Club. 

Simons Golf Club er et fremragende golfanlæg. Velplejet ned til mindste detalje, og som årene er gået, og banen er vokset til, fremstår de 27 huller som et komplet golfanlæg, der tilfredsstiller selv den kræsne golfspiller.

C-sløjfen er en smule anderledes end de første 18-huller. Tilbagetrukket i naturen får man en særlig spillemæssig oplevelse på sløjfen, der af mange også betragtes som den sværeste af de tre sløjfer.

Til gengæld har man på både A- og B-sløjfen nogle fantastiske afslutningshuller, der ligger tæt på klubhuset.

Alle tre sløjfer har et højt international niveau, og måden, hvorpå banen er anlagt gør, at der kan spilles golf det meste af året.

Banen udfordrer og tester spillerne fra gul tee og kan fra hvid tee være et sandt monster, når vinden blæser og roughen står højt.  

Greens er kendt for at være blandt Danmarks bedste, og både bane og træningsforhold er så gode, at en række af Danmarks bedste golfspillere gennem årene har brugt Simons Golf Club som stedet, hvor de trænede, når de var i Danmark.

I forbindelse med golfklubben ligger den gamle herregård Nybogaard, hvis historie går helt tilbage til 1688, og som idag fungerer som hotel for overnattende golfturister.

  • Antal huller Antal huller 27
  • Afstand til Comwell Hotel Borupgaard Afstand til Comwell Hotel Borupgaard 7 km
  • Driving Range Driving Range Ja
  • Putting Green Putting Green Ja
  • Buggy er nødvendig Buggy er nødvendig Nej
  • Restaurant Restaurant Ja
  • Banetype Banetype Parkbane
  • Pro shop Pro shop Ja