Sct. Knuds Golfklub

Fyn, Danmark

Golfbanen i Sct. Knuds Golfklub er fra 1954 og er dermed en af landets ældste golfbaner. Banen er fra den tid, hvor der stadig blev brugt caddies på de danske golfbaner.

Historien fortæller, at det var odenseanske golfentusiaster med sommerbolig ved Nyborg Strand, som fostrede ideen om en golfbane tæt ved Storebælt.

I dag ligger golfbanen i et skønt område tæt på Knudshoved i Nyborg og Storebæltsbroen.

Golfbanen er blevet brugt ved Race to Thailand både i 2019 og i 2020. 

Nogle huller løber helt ude tæt ved Nyborg Fjord, mens andre (skov)huller løber gennem et plantageområde.

Det var den engelske golfarkitekt C. K. Cotton, som anlagde de første huller. Det er dem som i dag er hul 1 - 4, 10, 13, 14, 17 og 18.

Banen er i nyere tid blevet forbedret, og bl.a. er alle bunkers i dag anlagt, så de kan ses både fra tee og fra fairways.

Golfbanen ved Nyborg er bl.a. kendt for to ting; de gode, bløde fairways, der nærmest gynger under fødderne, når man går hen over dem, og så de smukke golfhuller ved vandet. Banen byder på masser af variation, både når det gælder layout og længde på de enkelte huller. Banen er ikke lang, men alligevel kræver det god disciplin at komme i klubhuset med en god score.

På hver af de to 9-hullers sløjfer er der to par 5-huller, fem par 4-huller og to par 3-huller. Undervej spilles der både huller i det åbne landskab og huller, der løber gennem skoven.

Til klubben hører der et nyt og moderne klubhus, som blev indviet i 2009 og som bl.a. har en rigtig god restaurant med mulighed for at sidde ude på terrassen og følge spillerne komme ind på 9. hul.

Der er noget særligt over banen, og atmosfæren i klubben er både venlig og imødekommende. Mange, som har spillet banen, herunder golfjournalister og baneanmeldere er enige om, at golfbanen i Sct. Knuds Golfklub hører til blandt landets bedste golfbaner.

  • Antal huller Antal huller 18
  • Afstand til Hotel Hesselet Afstand til Hotel Hesselet 2,5 km
  • Driving Range Driving Range Ja
  • Putting Green Putting Green Ja
  • Buggy er nødvendig Buggy er nødvendig Nej
  • Restaurant Restaurant Ja
  • Banetype Banetype Parkbane
  • Pro shop Pro shop Ja