Broholm Slot

Fyn, Danmark

Broholm Slot ligger på Sydøstfyn nær Gudme.

Slottets hotel er indrettet i de historiske, fredede bygninger, der i dag ejes af 13. generation af Sehested-slægten.

Selve navnet ’Broholm’ kommer af, at slottet er opført på en holm, og man skal over ikke bare én men to broer for at komme dertil. Oprindeligt lå der en middelalderborg fra 1300-tallet på stedet, men herfra er det kun kælderen og en brønd, som findes tilbage i dag.

Broholm Slot har også givet navn til en sjælden dansk hunderace, hvis oprindelse går helt tilbage til slutningen af 1500-tallet. Det var kammerherre N.F.B. Sehested, der fra 1850 fremavlede en stor, kraftig hund, Broholmeren. Med opdrættet fra N.F.B. Sehested fandt Kong Frederik VII og Grevinde Danner, hvad de søgte. Både Kongen og Grevinden blev vældig glade for Broholmeren og er afbildet med deres hunde ved adskillige lejligheder.

Unikt slotsophold
Med den indledning er takten slået an og sikkert er det, at et ophold på Broholm Slot ikke er som andre golfophold. For Broholm Slot er noget særligt og kan ikke andet end at begejstre.

Slottet byder på en rejse gennem 700 års danmarkshistorie. Når man træder ind i den store hall tages man imod af Christian den 4. og Ludvig den 14. Portrætterne hænger på væggene fordi d’herrer havde nære relationer til Sehested-slægten.

I selve hovedbygningen, med det karakteristiske renæssancetårn i midten, er indretningen af slottets imponerende stuer holdt i tidligere tiders klassiske slotstil. De i alt seks stuer, med pejsestuen, de mange antikviteter, og rummet med det store isbjørneskind, inklusive isbjørnehoved, vidner om en svunden tid, og man føler i den grad, at man bliver budt indenfor til et ophold i herskabelige rammer.

På førstesalen af hovedbygningen ligger nogle af hotellets værelser, mens andre værelser findes i de tilhørende bygninger. Nogle værelser er moderne, mens andre er holdt i en autentisk slotsstil. Uanset hvor man indkvarteres er det som at vågne op i baronens seng.

Fra værelserne er udsigten enestående og kan lokke selv den mest søvndrukne til vinduet, inden man skråner over gårdspladsen for at indtage slotskokkens morgenbuffet, som den perfekte optakt til dagens golfrunde.

Den gamle forpagterbolig fungerer i dag som gourmetrestaurant. Restauranten er så god at den er kendt i vide kredse. I de hyggelige stuer med de massive plankegulve, dækkes der op med hvide duge, stofservietter og pudset sølvtøj. Stilen er gennemført og fra køkkenet udgår der franske serveringerne, tilsat et nordisk tvist.

                                  

GolfersGlobe.com anbefaler vores brugere, at man på Fyn spiller Great Northern (åbner juli 2017) og Sct. Knuds banen ved Nyborg, som er en af Fyns absolut bedste golfbaner.

Har du allerede besøgt dette hotel, så giv os din rating og evt. kommentar under "Brugernes vurdering" i toppen af siden til højre. Ved at gøre dette hjælper du os og dine med-golfere til en bedre oplevelse på rejsen.

  • Antal værelser Antal værelser 19
  • Bo ved banen Bo ved banen Nej
  • Afstand til Svendborg Golf Klub Afstand til Svendborg Golf Klub 12 km
  • Restaurant Restaurant Ja
  • Pool Pool Nej
  • Bar Bar Ja
  • Gratis Wi-Fi Gratis Wi-Fi Nej
  • Shuttleservice til golfbane Shuttleservice til golfbane Nej
  • Spa & Wellness Spa & Wellness Nej