Sponsoreret indhold

Kender du Langesø Golf på Fyn?

Fyn, Danmark | Publiceret 25-04-2020

Med titlen ’Langesø Golf - den bedste natur- og golfoplevelse’ udgiver den fynske golfklub en ny promotionvideo, som for den uindviede byder på en interessant aha-oplevelse.  

I videoen fortæller klubpro Christian Nielsen bl.a. om, hvordan Langesø Golf byder på en af landets bedste golf- og naturoplevelser. Området omkring Langesø Slot er omkranset af den smukke fynske natur, og i Langesø Golf har man altså derfor de bedste betingelser for at kombinere natur- og golfoplevelsen.

Naturområdet, hvor golfbanen ligger, er større end man kender det fra så mange andre danske golfbaner, og banens huller er anlagt, så de skærer sig gennem et stort areal med fredskov. Flere steder er hullerne adskilt af brede skovbælter, og derfor oplever man en særlig fredfyldt ro, når man bevæger sig rundt på banen. Man går ligesom lidt i sin egen verden uden at kunne se ret mange andre golfspillere. Det er én af kvaliteterne ved Langesø Golf.

7. hul på Langesø Golf

Covid-19 rammer også golfklubberne
Hans Berner, der er baneejer i Langesø Golf, fortæller til GolfersGlobe, at banen i Langesø hvert år besøges af godt og vel 5.500 gæstespillere. Skoven ved Langesø er faktisk et af Fyns mest besøgte skovområder, men mange kommer altså også hertil for at nyde naturen og golfen i skøn samhørighed.

Men i år ser tingene anderledes ud end normalt. Den aktuelle COVID-19-pandemi betyder, at Danmark i øjeblikket kører på vågeblus og formentligt kommer til det et stykke tid endnu.

 

 

Det rammer også landets golfklubber, som kan se frem til, at aflysninger på bl.a. Company days tikker ind i mailboksen.

Hos Langsø Golf forventer man i år også færre besøgende. Ligefrem et markant fald. Men som en vej ud af problemerne gøres der til gengæld en målrettet indsats for at få flere såkaldt almindelige green fee gæster samt flere medlemmer til klubben.

’Siden 2017 er medlemstallet hos os vokset fra 300 til 450, og det er en udvikling, som vi tror på vil fortsætte. Vi ser rigtig gerne, at vi kan få flere ’ikke-golfere’ til at interessere sig for sporten og melde sig ind i Langesø Golf’, lyder det fra Hans Berner.

Udsigten fra teestedet på 5. hul

Men meget afhænger dog af, hvordan tingene udvikler sig i den kommende tid. Hans Berner peger bl.a. på, at det kan være vanskeligt at få indsluset nye spillere, hvis ikke de kan modtage træning. Og træning af nybegyndere kræver bl.a., at pro’en kan komme tæt på spilleren og rette på sving, grip osv. Måske det vil kræve en nytænkning af, hvordan pro’en tilbyder undervisning, hvis missionen skal lykkes, funderer den fynske bane-ejer.

Men når det gælder om at få flere besøgende, så er der måske rent faktisk et spinkelt håb. For i og med, at golfrejsen til det store udland denne sommer ser ud til at ryge i vasken, så vil flere danske golfspillere måske benytte den nye virkelighed til at besøge flere danske baner.  

Langesø Golf er lidt af en skjult dansk golfperle, og Hans Berner håber derfor også på, at flere danske golfspillere denne sommer vil få øjnene op for de kvaliteter, som den fynske bane har at byde på.   

’Alle er velkomne, og banens layout er faktisk udformet på en sådan måde, at mesterskabsbanen appellerer til både høj- og lavhandicap spillerne’, lyder det Hans Berner.

Info on Langesø Golf:
18-hullers banen i Langesø Golf, der flere gange de seneste sæsoner har været benyttet af den danske ECCO Tour, er udlagt i et kuperet terræn med både fredskov, vådområder og moser.

Layoutet på mesterskabsbanen er dikteret af naturen og ikke omvendt. Golfrunden byder på stor variation og en række karakterfulde golfhuller.

Banen blev oprindeligt anlagt som en 9-hullers bane. Det var den danske golfbanearkitekt Line Mortensen, som stod bag disse huller og siden i 2015 stod en anden dansk golfbanearkitekt, Philip Spogárd bag forvandlingen af Langesø Golf fra en 9-hullers til en 18-hullers mesterskabsbane.

Alle artikler

Topbrand investerer 25 mio. pund i nye faciliteter

Topbrand investerer 25 mio. pund i nye faciliteter

Dundonald Links i Skotland investerer 25 mio. britiske pund i nyt klubhus, hotel og lodges. Med de nye tiltag vil resortet manifestere sig blandt Skotlands bedste...

Matchtur: Tag med GolfersGlobe til Thailand

Matchtur: Tag med GolfersGlobe til Thailand

RACE TO THAILAND: Sammen med ClassicGolf arrangerer GolfersGlobe forårets (2021) mest spændende matchtur til Thailand. Vi besøger Chiang Mai og Hua Hin. Læs mere her...

VIDEO: Græsk resort sætter barren højt

VIDEO: Græsk resort sætter barren højt

Costa Navarino vinder pris for nyt klubhus og fremviser ambitiøse planer, der vil forvandle resortet til en golfdestination og gøre området til det alle taler om...

Race to Thailand - sæsonen der gik

Race to Thailand - sæsonen der gik

BILLEDGALLERI: Vi har samlet nogle indtryk fra 2020-sæsonen af Race to Thailand - presented by GolfersGlobe, hvor næsten 700 deltagere kæmpede om den eftertragtede finalerejse...

GolfersGlobe donerer 20.000 kr. til fattige i Thailand

GolfersGlobe donerer 20.000 kr. til fattige i Thailand

Deltagerne i ’Race to Thailand – presented by GolfersGlobe’ har hen over sommeren kunnet støtte fattige i Thailand og samtidig deltage i turneringens gennemgående Hole-In-One konkurrence.

Vinderne af årets Race to Thailand

Vinderne af årets Race to Thailand

RACE TO THAILAND PRESENTED BY GOLFERSGLOBE: Sæsonen fik en flot afslutning på Lübker Golf & Spa Resort, hvor 60 spillere kæmpede om de to finalepladser i Thailand i 2021...