Sponsoreret indhold

Kender du Langesø Golf på Fyn?

Fyn, Danmark | Publiceret 25-04-2020

Med titlen ’Langesø Golf - den bedste natur- og golfoplevelse’ udgiver den fynske golfklub en ny promotionvideo, som for den uindviede byder på en interessant aha-oplevelse.  

I videoen fortæller klubpro Christian Nielsen bl.a. om, hvordan Langesø Golf byder på en af landets bedste golf- og naturoplevelser. Området omkring Langesø Slot er omkranset af den smukke fynske natur, og i Langesø Golf har man altså derfor de bedste betingelser for at kombinere natur- og golfoplevelsen.

Naturområdet, hvor golfbanen ligger, er større end man kender det fra så mange andre danske golfbaner, og banens huller er anlagt, så de skærer sig gennem et stort areal med fredskov. Flere steder er hullerne adskilt af brede skovbælter, og derfor oplever man en særlig fredfyldt ro, når man bevæger sig rundt på banen. Man går ligesom lidt i sin egen verden uden at kunne se ret mange andre golfspillere. Det er én af kvaliteterne ved Langesø Golf.

7. hul på Langesø Golf

Covid-19 rammer også golfklubberne
Hans Berner, der er baneejer i Langesø Golf, fortæller til GolfersGlobe, at banen i Langesø hvert år besøges af godt og vel 5.500 gæstespillere. Skoven ved Langesø er faktisk et af Fyns mest besøgte skovområder, men mange kommer altså også hertil for at nyde naturen og golfen i skøn samhørighed.

Men i år ser tingene anderledes ud end normalt. Den aktuelle COVID-19-pandemi betyder, at Danmark i øjeblikket kører på vågeblus og formentligt kommer til det et stykke tid endnu.

 

 

Det rammer også landets golfklubber, som kan se frem til, at aflysninger på bl.a. Company days tikker ind i mailboksen.

Hos Langsø Golf forventer man i år også færre besøgende. Ligefrem et markant fald. Men som en vej ud af problemerne gøres der til gengæld en målrettet indsats for at få flere såkaldt almindelige green fee gæster samt flere medlemmer til klubben.

’Siden 2017 er medlemstallet hos os vokset fra 300 til 450, og det er en udvikling, som vi tror på vil fortsætte. Vi ser rigtig gerne, at vi kan få flere ’ikke-golfere’ til at interessere sig for sporten og melde sig ind i Langesø Golf’, lyder det fra Hans Berner.

Udsigten fra teestedet på 5. hul

Men meget afhænger dog af, hvordan tingene udvikler sig i den kommende tid. Hans Berner peger bl.a. på, at det kan være vanskeligt at få indsluset nye spillere, hvis ikke de kan modtage træning. Og træning af nybegyndere kræver bl.a., at pro’en kan komme tæt på spilleren og rette på sving, grip osv. Måske det vil kræve en nytænkning af, hvordan pro’en tilbyder undervisning, hvis missionen skal lykkes, funderer den fynske bane-ejer.

Men når det gælder om at få flere besøgende, så er der måske rent faktisk et spinkelt håb. For i og med, at golfrejsen til det store udland denne sommer ser ud til at ryge i vasken, så vil flere danske golfspillere måske benytte den nye virkelighed til at besøge flere danske baner.  

Langesø Golf er lidt af en skjult dansk golfperle, og Hans Berner håber derfor også på, at flere danske golfspillere denne sommer vil få øjnene op for de kvaliteter, som den fynske bane har at byde på.   

’Alle er velkomne, og banens layout er faktisk udformet på en sådan måde, at mesterskabsbanen appellerer til både høj- og lavhandicap spillerne’, lyder det Hans Berner.

Info on Langesø Golf:
18-hullers banen i Langesø Golf, der flere gange de seneste sæsoner har været benyttet af den danske ECCO Tour, er udlagt i et kuperet terræn med både fredskov, vådområder og moser.

Layoutet på mesterskabsbanen er dikteret af naturen og ikke omvendt. Golfrunden byder på stor variation og en række karakterfulde golfhuller.

Banen blev oprindeligt anlagt som en 9-hullers bane. Det var den danske golfbanearkitekt Line Mortensen, som stod bag disse huller og siden i 2015 stod en anden dansk golfbanearkitekt, Philip Spogárd bag forvandlingen af Langesø Golf fra en 9-hullers til en 18-hullers mesterskabsbane.

Alle artikler

Fra juni kan danskere igen rejse til Cypern

Fra juni kan danskere igen rejse til Cypern

Cypern’s fire mest kendte golfbaner, Aphrodite Hills PGA National, Eléa, Minthis og Secret Valley åbner nu igen op for besøgende. Åbningen vil ske gradvis i flere faser...

Costa Brava: Kom bare, vi er klar!

Costa Brava: Kom bare, vi er klar!

Har man prøvet at spille PGA Catalunya eller måske Golf de Pals, og længes man tilbage, så er der godt nyt. Spanien er så småt ved at åbne op igen, og turisterne er mere end velkomne...

Singha Beer fortsætter sponsorat

Singha Beer fortsætter sponsorat

RACE TO THAILAND: Mange deltagere havde sidste år fornøjelsen af at vinde en kasse med Thailands bedste øl, da de deltog i RTT. Og nu er der godt nyt, for Singha Beer har valgt at fortsætte deres sponsorat i 2020...

Costa del Sol genåbner golfbaner

Costa del Sol genåbner golfbaner

Uge 21 bliver en mærkedag i nyere spansk turismehistorie, for fra mandag den 18. maj begynder flere af Costa del Sols mange golfbaner at genåbne. Læs her om et par af de baner, som nu kan spilles...

Video: Mallorca er klar til at genåbne

Video: Mallorca er klar til at genåbne

De spanske golfbaner begynder nu igen at åbne op, og et af de steder, hvor man glæder sig til igen at tage imod turisterne er på Mallorca. Klik her og se, hvordan øens golfbaner gør reklame for sig selv...

Undgå stress på golfrejsen

Undgå stress på golfrejsen

SPONSOROMTALE: Bagagehåndteringsfirma, VALiZO, servicerer rejsende, som vil undgå stress på ferien og derfor gerne vil have afhentet kuffert og golfbag på hjemmeadressen...