Great Northern

Fyn, Danmark

Danmarks nye superbane hedder Great Northern og ligger ved Kerteminde på Fyn. Banen er designet af Jack Nicklaus og er den første af sin slags i Danmark.

Med inspiration fra nogle af verdens bedste golfbaner har man på Fyn fået skabt et sandt mesterværk. Der er bl.a. blevet flyttet rundt på 2.225.000 tons jord for at skabe det ønskede layout.

Fra starten har visionen været at skabe et golfanlæg, der kunne måle sig med de bedste i Europa og det er lykkes.

Kan spilles af alle
Banen holder et så højt niveau, at man vil blive overrasket, hvis ikke Great Northern i fremtiden kommer til at lægge til store internationale turneringer.

Når det så er sagt, så er banen ikke sværere end at den kan spilles af alle. Uanset om man er scratch-spiller eller spiller fra handicap 30. Som det ses på de fleste nyanlagte baner nu til dags findes der nemlig også på Great Northern en hel række forskellige teesteder, som gør det muligt som golfspiller at finde sin rette hylde.

Teesteder er anlagt i en vifteform, så spillerne vil opleve forhindringerne helt forskelligt om de spiller fra det ene eller andet teested.

Attention to details
Great Northern er en visuel nydelse og en golfbane med et unikt design, som byder på en kæmpemæssig spiloplevelse.

Banen ligger ved Sybergland, et smukt naturområde mellem Kerteminde Fjord, Odense Fjord og Kerteminde Bugt. Fra banens højeste punkter har man en vidunderlig udsigt ud over Storebælt.

De 18 huller på Great Northern er anlagt på et tidligere landbrugsareal, hvor der ikke fandtes en eneste sø. Men søer er en central del af banens design, så ved anlæggelsen blev der iværksat et så omfattende gravearbejde, at det blev betegnet som den største flytning af jord i Kerteminde siden istiden.

Der er altså ikke blevet sparet på noget, og ’attention to details’ synes at have været mantraet gennem hele forløbet. Det ses bl.a. på de flotte overdækkede udslagssteder på driving rangen, og lige så iøjnefaldende er de smukke trækonstruktioner på broer og bolværk. Denne del af designet er lavet af det særlige Azobetræ (jerntræ), som er importeret fra Afrika.

Kommer man til Kerteminde på en tidspunkt af året, hvor det har regnet en del, så vil man straks lægge mærke til, hvor godt banen er drænet. Under samtlige fairways er lagt 30 centimeter Kattegat-sand, svarende til 250.000 tons sand, så banen er så godt drænet, at den kan tage op til 700 millimeter vand i timen.

Fremragende træningsfaciliteter og et smukt klubhus
Til anlægget hører der nogle flotte, tillokkende træningsfaciliteter med overdækkede udslagssteder og med mulighed for at træne svinget fra græs teesteder.

Efter runden kan man glæde sig til dagens sidste opgave. Et besøg på 19. hul. Det arkitektonisk imponerende klubhus er designet af E + N Arkitekter, som har skabt en bygning, der afspejler naturens skønhed. Arkitekterne har ved at bruge store loft-til-gulv vinduespartier skabt et rum, hvor både naturen og lyset på forunderlig vis lukkes indenfor. Både indefra og fra den store udendørs terrasse har gæster og medlemmer et unikt view ud over en stor del af golfbanen. Det gælder ikke mindst ø-greenen på 18. hul.

  • Antal huller Antal huller 18
  • Afstand til Great Northern Hotel Afstand til Great Northern Hotel 0 meter
  • Driving Range Driving Range Ja
  • Putting Green Putting Green Ja
  • Buggy er nødvendig Buggy er nødvendig Nej
  • Restaurant Restaurant Ja
  • Banetype Banetype Parkbane
  • Pro shop Pro shop Ja