Alcanada Golf

Mallorca, Spanien

Bedømmelse Bedømmelse Bedømmelse Bedømmelse Bedømmelse 4,5 GolfersGlobe bedømmelse
Pris Pris Pris Prisklasse

Længst mod nord oppe ved Alcudiabugten ligger nemlig Club De Golf Alcanada. Banen åbnede i 2003 og er designet af Robert Trent Jones Jr.

                                                            

Kåret som Spaniens 16. bedste golfbane i 2018

                    

Alcudiabugten er vel nok et af de sidste steder, hvor det stadig runger lidt hult, når de lokale snakker om agroturisme, escape og hideaways. Bugten er nemlig kendt som børnefamiliernes ferieparadis med lavvandede strande og 35.000 hotelsenge, der i højsæsonen invaderes af turister fra hele Europa.

Men Alcanada banen, der er ejet af den tyske Porche familie, står i stærkt kontrast til forestillingen om et overrendt spansk turistinferno. Og man skal ikke have opholdt sig mange minutter på Club De Golf Alcanada førend man fornemmer, at der her virkelig er tale om en ægte mallorcinsk perle anlagt i noget af det smukkeste natur, der findes på øen.

Den gamle stenbygning, der udgør restaurant, locker room og proshop giver med sin helt egen ’Finca-style’ stedet en særlig autentisk stemning med masser af patina og ægte spansk charme. Og med en vidunderlig beliggenhed helt ud til Alcudiabugten og med bjergene i baggrunden er der blevet skabt en bane, som golfspillere fra 40 forskellige lande har stemt på, som den bedste golfbane i Europa.

Spektakulær udsigt
Banen er fantastisk og udsigten ubetalelig, og det betaler man så alligevel for. Green fee prisen er på 125 euro.
Der er store niveauforskelle på Alcanada banen og når det går op ad bakke med vinden direkte ind i ansigtet kræver det mere end blot ét jern mere. Men heldigvis går det også ned igen.

På flere teesteder står man højt hævet over fairways. Det gælder bl.a. på par 5-hullet, 7. hul, der spiller 561 meter fra gul tee. Med vinden i ryggen og udsigten til det smukke light house, skal bolden flyves 218 ud over en stor bunker, der er strategisk placeret midt i fairway. Herfra fortsætter terrænet med at falde ned mod greenen. Greens er lynhurtige og ruller ofte over 12 på stimpmeteren.

I vinteren 2018/2019 lukkes banen helt ned i tre måneder for at omlægge samtlige 18 greens, renovere buggystierne samt nyindrette stedets proshop.

Læs mere om Alcanada Golf her
 • Handicap Handicap:
  Herre: 28 - Damer: 36
  HCP 28 / 36
 • Antal huller Antal huller 18
 • Afstand til Vanity Golf Hotel Afstand til Vanity Golf Hotel 3 km
 • Driving Range Driving Range Ja
 • Putting Green Putting Green Ja
 • Buggy er nødvendig Buggy er nødvendig Nej
 • Sværhedsgrad Sværhedsgrad Svær
 • Restaurant Restaurant Ja
 • Banetype Banetype Seasidebane
 • Pro shop Pro shop Ja