Finca Biniagual byder på oplevelser i særklasse

Mallorca, Spanien | Publiceret 06-01-2021

Biniagual blev opført helt tilbage i 900-tallet, mens Mallorca var under muslimsk herredømme, og landsbyen byder på en lang og til tider dramatisk historiefortælling.

I dag hedder stedet Finca Biniagual og ligger, som det har gjort i århundrede, på den flade højslette i Binissalem regionen mellem Palma de Mallorca og Alcudia bugten mod nord.

Siden det 13. århundrede har adskillige af landsbyens herskere dyrket både vin og oliven på de omkringliggende sletter. Men flere gange har sygdomme været tæt ved helt at udslette Biniagual.

Først var det pesten, der i midten af det 17. århundrede gjorde et kraftigt indhug i indbyggertallet, og i slutningen af 1800-tallet og begyndelsen af 1900-tallet blev alle Mallorca’s vinstokke tilintetgjort af de altødelæggende phylloxera (vinlus).

I Biniagual mistede landsbyboerne hele deres eksistensgrundlag hen over natten, og selvom man forsøgte at omlægge produktionen til dyrkning af mandler og figner, så var de gode tider slut. Beboere måtte søge væk, og Biniagual blev efterladt som en gabende tom spøgelsesby. I årtier lå landsbyen øde hen, indtil i en tysk familie under en rejse til øen i 1968 opdagede den forladte by. Med løftet om at genoplive vindyrkningen blev hele landsbyen opkøbt og på den måde var de nye ejere med til at bevare et stykke mallorcansk kulturarv.

I dag er Biniagual som forvandlet. Landsbyen, eller landejendommen om man vil, udgør en idyllisk lille base for dem som arbejder for Finca Biniagual. Den lille by består af smukke bygninger, romantiske haver, en bodega samt et lille kapel, der blev indviet helt tilbage i 1734.

Siden 2002 er der atter blevet produceret vine på ejendommens jorder. Basis er bl.a. den lokale Mallorca drue, Manto Negro, og under mottoet ‘Good wine is made on the fields, not in the winery’ er der i dag fokus på kvalitet, håndplukkede druer, manuelle fremstillingsprocesser og bæredygtighed.

De enkelte vinstokke tilses mindst tre gange ugentligt og en enkelt inspektion kræver en vandretur på 10 kilometer ned mellem vinrækkerne. Belært af tidligere tiders naturkatastrofer er der for enden af hver vinrække plantet rosenbuske, der fungerer som advarselssystem mod skadelige sygdomme.

Ejerne taler med stor passion om ‘The art of making a good wine’, og eksempelvis ligger de røde druer 12-18 måneder på franske egetræsfade, inden vinen hældes på flaske og lagre yderligere 12 måneder før vinen frigives. I fremstillingsprocessen bruges der kun et enkelt kilo druer per flaske, hvilket er udtryk for et højt ambitionsniveau, og vinene produceres i øvrigt i begrænsede mængde.   

Finca Biniagual arrangerer alt lige fra winemakers dinner til bryllupper i kapellet, og bodega'en i den gamle landsby inviterer også indenfor til vinsmagninger, der ikke behøver at være aftalt i forvejen. Man opfordres blot til at tjekke åbningstiderne på Finca Biniagual’s hjemmeside og så ellers bare svinge uanmeldt forbi på vej hjem fra golfrunden på en af Mallorca's mange fantastiske golfbaner.

                     

                    

                    

                    

                    

                    

Alle artikler

Tegn et sponsorat ved Race to Thailand

Tegn et sponsorat ved Race to Thailand

Bliv sponsor ved Race to Thailand og inviter din makker med til sæsonfinalen i Thailand..

Svane Køkkenet inviterer til spændende foredragsaften

Svane Køkkenet inviterer til spændende foredragsaften

INVITATION: Kom til foredrag med ekspertkommentator Henrik Knudsen fra Viasat Golf...

Køkkenkæde er ny sponsor ved Race to Thailand

Køkkenkæde er ny sponsor ved Race to Thailand

Ét af de bedst kendte og mest innovative danske køkkenbrands bliver nu en del af Race to Thailand...

Race to Thailand ændrer navn

Race to Thailand ændrer navn

NYHED: Golf Experten træder ind som ny titelsponsor og bliver samtidig en central samarbejdspartner ved Race to Thailand...

Se hvor du kan spille Race to Thailand

Se hvor du kan spille Race to Thailand

RACE TO THAILAND: Turneringskalenderen 2024 for Race to Thailand - presented by Golf Experten er klar, og tilmeldingen er åben...!

Blåvandshuk bliver HIO-sponsor

Blåvandshuk bliver HIO-sponsor

RACE TO THAILAND: Blåvandshuk Golfcenter bliver ny HIO-sponsor i 2024. Til samtlige events vil deltagerne kunne vinde et golfophold for 4 personer med golf + buggy, overnatning, morgenmad samt middag...