Finca Biniagual byder på oplevelser i særklasse

Mallorca, Spanien | Publiceret 06-01-2021

Biniagual blev opført helt tilbage i 900-tallet, mens Mallorca var under muslimsk herredømme, og landsbyen byder på en lang og til tider dramatisk historiefortælling.

I dag hedder stedet Finca Biniagual og ligger, som det har gjort i århundrede, på den flade højslette i Binissalem regionen mellem Palma de Mallorca og Alcudia bugten mod nord.

Siden det 13. århundrede har adskillige af landsbyens herskere dyrket både vin og oliven på de omkringliggende sletter. Men flere gange har sygdomme været tæt ved helt at udslette Biniagual.

Først var det pesten, der i midten af det 17. århundrede gjorde et kraftigt indhug i indbyggertallet, og i slutningen af 1800-tallet og begyndelsen af 1900-tallet blev alle Mallorca’s vinstokke tilintetgjort af de altødelæggende phylloxera (vinlus).

I Biniagual mistede landsbyboerne hele deres eksistensgrundlag hen over natten, og selvom man forsøgte at omlægge produktionen til dyrkning af mandler og figner, så var de gode tider slut. Beboere måtte søge væk, og Biniagual blev efterladt som en gabende tom spøgelsesby. I årtier lå landsbyen øde hen, indtil i en tysk familie under en rejse til øen i 1968 opdagede den forladte by. Med løftet om at genoplive vindyrkningen blev hele landsbyen opkøbt og på den måde var de nye ejere med til at bevare et stykke mallorcansk kulturarv.

I dag er Biniagual som forvandlet. Landsbyen, eller landejendommen om man vil, udgør en idyllisk lille base for dem som arbejder for Finca Biniagual. Den lille by består af smukke bygninger, romantiske haver, en bodega samt et lille kapel, der blev indviet helt tilbage i 1734.

Siden 2002 er der atter blevet produceret vine på ejendommens jorder. Basis er bl.a. den lokale Mallorca drue, Manto Negro, og under mottoet ‘Good wine is made on the fields, not in the winery’ er der i dag fokus på kvalitet, håndplukkede druer, manuelle fremstillingsprocesser og bæredygtighed.

De enkelte vinstokke tilses mindst tre gange ugentligt og en enkelt inspektion kræver en vandretur på 10 kilometer ned mellem vinrækkerne. Belært af tidligere tiders naturkatastrofer er der for enden af hver vinrække plantet rosenbuske, der fungerer som advarselssystem mod skadelige sygdomme.

Ejerne taler med stor passion om ‘The art of making a good wine’, og eksempelvis ligger de røde druer 12-18 måneder på franske egetræsfade, inden vinen hældes på flaske og lagre yderligere 12 måneder før vinen frigives. I fremstillingsprocessen bruges der kun et enkelt kilo druer per flaske, hvilket er udtryk for et højt ambitionsniveau, og vinene produceres i øvrigt i begrænsede mængde.   

Finca Biniagual arrangerer alt lige fra winemakers dinner til bryllupper i kapellet, og bodega'en i den gamle landsby inviterer også indenfor til vinsmagninger, der ikke behøver at være aftalt i forvejen. Man opfordres blot til at tjekke åbningstiderne på Finca Biniagual’s hjemmeside og så ellers bare svinge uanmeldt forbi på vej hjem fra golfrunden på en af Mallorca's mange fantastiske golfbaner.

                     

                    

                    

                    

                    

                    

Alle artikler

Cypriotisk resort sætter ny milepæl

Cypriotisk resort sætter ny milepæl

CYPERN: Minthis Resort på Cypern har denne sommer åbnet ny gourmetrestaurant. Amaracus Restaurant ligger i unikke rammer og vil tiltrække gæster fra nær og fjern...

Dumbarnie Links har opnået stjernestatus

Dumbarnie Links har opnået stjernestatus

SKOTLAND: Dumbarnie Links har med rekordfart opnået stjernestatus. Læs her om det særlige område, hvor linksbanen ligger...

Portugisisk topresort indvier ferielejligheder

Portugisisk topresort indvier ferielejligheder

PORTUGAL: Palmares Ocean Living & Golf på den portugisiske Algarvekyst åbner nye ferielejligheder, der både er velegnet til par og lidt større grupper…

Kauri Cliffs hører til på drømmelisten

Kauri Cliffs hører til på drømmelisten

Har man pengepungen i orden og er villig til at rejse langt efter de store golfoplevelser, så bør New Zealandske Kauri Cliffs stå på enhver golfspillers 'bucket list'...

Luksuriøse forhold venter deltagerne ved Solheim Cup

Luksuriøse forhold venter deltagerne ved Solheim Cup

Finca Cortesin er blevet sammenlignet med August National, og det 5-stjernede luksusresort er blevet kåret blandt Europas bedste. Nu kommer Solheim Cup deltagerne til at opleve den ultimative luksus...

Norsk flyselskab bygger luftbro til Jamaica

Norsk flyselskab bygger luftbro til Jamaica

Det norske flyselskab Norse Atlantic Airways tilbyder fra oktober 2023 daglige afgange fra London til Jamaica. Selskabet samarbejder med Norwegian, der flyver fra København til London...