Oplev magien på Thailands Nightmarkeder

TEMA: Rejsetips til Thailand | Publiceret 08-07-2024

De thailandske nightmarkeder er en integreret del af thailændernes kultur.

Markederne, der både er populære blandt turister og lokale, opstod primært af praktiske årsager, da de gav befolkningen mulighed for at handle og socialisere, når temperaturen var behageligere om aftenen i stedet for i løbet af den varme dag.

Ud over at være et praktisk anliggende, giver nightmarkederne også et socialt rum, hvor thaierne kan samles og nyde alt fra gadekøkken til underholdning.

Markedskulturen har udviklet sig til at være en vigtig del af det asiatiske samfund, hvor lokalbefolkningen kommer for at få et tiltrængt afbræk i hverdagen.

Markederne fungerer som kulturbærere
Man ved ikke hvor længe, der har eksisteret nightmarkeder i Thailand, men de har med sikkerhed været der længe før turisterne begyndte at strømme til Thailand.

Markederne har historisk set været en vigtig del af mange asiatiske samfund, og har over tid udviklet sig til de livlige og populære markeder, som man ser i dag på de fleste turistdestinationer.

De thailandske nightmarkeder kan bedst beskrives som livlige og farverige markeder. Stemningen er elektrisk med duftende mad, og lyde fra musikere og fra folkemængden.

De åbner typisk hen under aftenen og fortsætter ind i nattetimerne. Markederne er normalt fyldt med boder, der sælger alt fra tøj, smykker, kunsthåndværk og souvenirs til lokale delikatesser samt gadekøkkener.

Nogle af de mest kendte og største nightmarkeder i Thailand er:

1. Asiatique The Riverfront - Beliggende i Bangkok langs Chao Phraya-floden, er Asiatique The Riverfront et populært nightmarked og shopping område med masser af boder, restauranter, butikker og underholdning.

2. Pattaya Night Bazaar - er et stort nightmarked med et bredt udvalg af varer, madboder og underholdning for besøgende.

3. Chiang Mai Night Bazaar - Beliggende i Chiang Mai er dette et af de ældste og mest berømte nightmarkeder i Thailand, hvor du kan finde alt fra håndlavede varer til lokal thailandsk mad.

Alle artikler

VIDEO: Suveræn golfturnering

VIDEO: Suveræn golfturnering

VIDEO: Virkelig en sjov turnering - vi kommer helt sikkert igen. Flotte præmier og fantastiske golfbaner. Race to Thailand er bare en super fed golfturnering....

Golfikon fra 1968 er snart klar i nye klæder

Golfikon fra 1968 er snart klar i nye klæder

En af Portugals mest ikoniske golfbaner er i gang med at blive renoveret. Når arbejdet er færdigt vil Old Course i Dom Pedro Golf Vilamoura igen være at finde blandt Portugals bedste…

Thailand: Her er de bedste steder at spille golf

Thailand: Her er de bedste steder at spille golf

I Thailand findes der næsten 300 golfbaner, og dermed er Smilets Land et sandt paradis for golfspillere. Tag på en golfferie til Thailand og få den ultimative golfoplevelse...

Tag på opdagelse i Thailands kulturelle tempelskatte

Tag på opdagelse i Thailands kulturelle tempelskatte

Rejsetips: Kom tæt på templerne og de buddhistiske ritualer...

Oplev magien på Thailands Nightmarkeder

Oplev magien på Thailands Nightmarkeder

De thailandske nightmarkeder er ofte en overvældende mosaik af farver, dufte, smags- og sanseindtryk…

Prøv den ultimative wellnessoplevelse i Thailand

Prøv den ultimative wellnessoplevelse i Thailand

Massage i Thailand handler som oftest om velvære og afslapning, men der findes også andre former for (thai)massage, hvor der tages hårdt fat…