Alcanada oplever stigende popularitet

Mallorca, Spanien | Publiceret 03-11-2017

Club de Golf Alcanada, der ligger på den nordøstlige del af Mallorca, er den eneste golfbane på Mallorca, som ligger helt ud mod havet ved Alcudia-bugten. Den prisvindende bane har taget navn efter den lille berømte ø med fyrtårnet, som ligger ud for kysten.

Det er Robert Trent Jones Jr, der står bag designet af denne fantastiske golfbane, som iøvrigt er ejet af den tyske Porsche-familie. Det plejer som regel at borge for en vis kvalitet, og det er også tilfældet i Club de Golf Alcanada.

Det som der fremhæves gang på gang, som en af forklaringerne på Club de Golf Alcanada's stigende popularitet, er, ud over den unikke placering, det forhold, at banen er designet, så den udfordrer de bedste spillere, men samtidig også kan spilles af den almindelige feriegolfer.

En anden forklaring er den, at Club de Golf Alcanada har indført brugen af TagMarshal, et nyt revolutionerende golf course management system, der kan tracke, hvor lang tid en gruppe af spillere er undervejs på runden. Det gør det muligt at identificere tendenser på baggrund af data og dermed foretage ændringer og forbedringer af banens layout, så man undgår langsomt spil på banen.

Men samtidig er det også muligt for Marshals at køre ud til en gruppe af langsomme spillere og hjælpe dem med at sætte tempoet i vejret. For netop langsomt spil er noget af det som 75 pct. af alle golfere ønsker at undgå, ikke mindst når man er på golfferie.

Golfturismen oplever en general fremgang på Mallorca, og fra Club de Golf Alcanada lyder meldingen, at bookingerne for forårsmånederne 2018 ligger 10 pct. højere end i 2017.

Til klubben hører der et smukt, gammelt stenhus, der i dag er indrettet til klubhus og restaurant. Efter runden bør man unde sig selv den oplevelse det er, at side på terrassen og få lidt god tog spise og nyde udsigten ud over havet.

Alcudia-bugten har tidligere haft et lidt blakket ry pga. den massive forekomst af hoteller. Men kigger man sig lidt for, så er det faktisk muligt at finde nogle rigtig hyggelige hoteller oppe i dette hjørne af Mallorca.

Og foruden smuk natur, brede sandstrande og hyggelige landsbyer, så ligger der faktisk også en Michelin restaurant i Alcudia, Restaurant Jardín med tilhørende bistro, hvor man spiser som en konge, men slipper for den dyre regning.

Club de Golf Alcanada er for alvor ved at få Alcudia-bugten og det nordøstlige hjørne af Mallorca placeret på landkortet, som et sted, der er værd at besøge, både for at spille golf og for at nyde livets andre gode sider.

Alle artikler

Fra juni kan danskere igen rejse til Cypern

Fra juni kan danskere igen rejse til Cypern

Cypern’s fire mest kendte golfbaner, Aphrodite Hills PGA National, Eléa, Minthis og Secret Valley åbner nu igen op for besøgende. Åbningen vil ske gradvis i flere faser...

Costa Brava: Kom bare, vi er klar!

Costa Brava: Kom bare, vi er klar!

Har man prøvet at spille PGA Catalunya eller måske Golf de Pals, og længes man tilbage, så er der godt nyt. Spanien er så småt ved at åbne op igen, og turisterne er mere end velkomne...

Singha Beer fortsætter sponsorat

Singha Beer fortsætter sponsorat

RACE TO THAILAND: Mange deltagere havde sidste år fornøjelsen af at vinde en kasse med Thailands bedste øl, da de deltog i RTT. Og nu er der godt nyt, for Singha Beer har valgt at fortsætte deres sponsorat i 2020...

Costa del Sol genåbner golfbaner

Costa del Sol genåbner golfbaner

Uge 21 bliver en mærkedag i nyere spansk turismehistorie, for fra mandag den 18. maj begynder flere af Costa del Sols mange golfbaner at genåbne. Læs her om et par af de baner, som nu kan spilles...

Video: Mallorca er klar til at genåbne

Video: Mallorca er klar til at genåbne

De spanske golfbaner begynder nu igen at åbne op, og et af de steder, hvor man glæder sig til igen at tage imod turisterne er på Mallorca. Klik her og se, hvordan øens golfbaner gør reklame for sig selv...

Undgå stress på golfrejsen

Undgå stress på golfrejsen

SPONSOROMTALE: Bagagehåndteringsfirma, VALiZO, servicerer rejsende, som vil undgå stress på ferien og derfor gerne vil have afhentet kuffert og golfbag på hjemmeadressen...