Rungsted Golf Klub

Sjælland, Danmark

Rungsted Golf Klub i Nordsjælland er nummer 8 i rækken over danske golfklubber.

Den gamle golfbane, der ligger i et stort skovområde ved Rungsted Hegn, blev indviet helt tilbage i 1937. Det var dengang, der fandtes caddies på danske baner og hvor der kun var tre 18-hullers baner i hele landet, som foruden banen i Rungsted også talte Københavns Golf Klub og Fanø Golf Links.

Mange af Rungsteds første medlemmer kom fra netop Københavns Golf Klub. Banen på Eremitagen blev nemlig ikke kun benyttet af golfspillere, men også af københavnere, som i weekenderne tog ud ad byen for at nyde den friske luft på landet. Det gav svære betingelser for golfspillet, og derfor besluttede en gruppe medlemmer at finde et nyt, egnet område til at anlægge en golfbane.

Valget faldt på et areal tæt på Rungsted Station.

Banen i Rungsted blev tegnet af den britiske golfbanearkitekt C. A. Machenzie, som havde besigtiget området og fundet det særdeles velegnet til en golfbane. Machenzie var iøvrigt bror til den noget mere kendt golfbanearkitekt, Alister MacKenzie, som var en folkene bag anlæggelsen af Masters-banen, Augusta National.

I 80-året for banens åbning (2017) kan man ikke være uenig med Machenzie. Arealet hvor Rungsted Golf Klub ligger er perfekt til en golfbane, og det smukke golfanlæg ligger da også som den har gjort det siden starten. Omkranset af skov og med nogle særdeles flotte golfhuller.

Banen er anlagt på tidligere mosejord, hvilket giver særlige gode muligheder for på varme somre, at holde fairways grønne.

Rungsted er ikke nogen særlig lang bane i moderne sammenhæng, men hvad den mangler i længde opvejes af et spændende layout, som kræver spillerens fulde opmærksomhed og evne til at placere bolden rigtigt på fairways. Præcision er således et nøgleord, når man spiller banen i Rungsted.

Banens signaturhul er så afgjort 15. hul. Med en lille sø kort af hullet og en green i flere plateauer er dette par 3-hul et af Danmarks mest fotograferede par 3-huller. Det ligger inde i skoven, på den modsatte side af jernbanen, omkranset af smukke rhododendron buske, der når de blomstrer om foråret faktisk leder tankerne hen på netop Augusta National.

Banen i Rungsted er måske Danmarks bedste parkbane. Det er i hvert fald en bane, som gennem årene er blevet benyttet til både europamesterskaber og landskampe og som sågar har haft besøg af Tiger Woods tilbage i 1999.

  • Antal huller Antal huller 18
  • Afstand til Rungstedgaard Afstand til Rungstedgaard 858 meter
  • Driving Range Driving Range Ja
  • Putting Green Putting Green Ja
  • Buggy er nødvendig Buggy er nødvendig Nej
  • Restaurant Restaurant Ja
  • Banetype Banetype Parkbane
  • Pro shop Pro shop Ja