Ledreborg Palace Golf

Sjælland, Danmark

Ledreborg Palace Golf Club er designet af Sir Nick Faldo. Den midtsjællandske bane, Faldo Course, åbnede i 2007 og ligger godt 35 minutters kørsel fra København.

Faldo-banen er blevet benyttet til Race to Thailand siden 2019.

De fleste danske golfspillere kender Ledreborg Palace Golf eller har i det mindste hørt om banen. Det borger nemlig for en vis kvalitet, når en så legendarisk golfspiller som Sir Nick Faldo er arkitekten bag 18-hullers banen.

Faldo fik til opgave, at anlægge en golfbane midt i Lejres smukke, historiske landskab med gravhøje og store skovområder. Resultatet blev en golfbane, som hører til blandt Danmarks bedste.

Faldo Course er anlagt i det eksisterende landskab på et 160 ha stort areal. Ved anlæggelsen af banen blev gjort et stort nummer ud af at flytte rundt på så lidt jord, som overhovedet muligt.

Området er stort, at det har betydet masser af plads mellem de enkelte huller. Banen har sit helt eget ’inland links’ præg, og runden byder på en svær test. Specielt green områderne er ikke sådan at spøge med. Greens er både hårde og hurtige, og det kan ofte være svært at få bolden til at stoppe tæt ved hullet.

Fairways bølger hen over landskabet og skulle man være uheldig at havne i en af de dybe bunkers, så kræver det tit mere end god teknik at komme op igen.

Ankomsten til Ledreborg foregår op gennem Ledreborg Allé. Der er nærmest tale om en majestætisk ankomst, og man bliver nemt en smule overvældet. Man fornemmer, at der venter en særlig oplevelse, og det indtryk hænger ved resten af dagen. For banen i Ledreborg er nemlig en af den slags golfbaner, som gør indtryk. På den ene eller anden måde.

Mange spillere oplever, at første gang de spiller Ledreborg er det svært. Faktisk rigtigt svært. Men oplevelsen er alligevel så unik, at det er en golfbane, som man vender tilbage til i håbet om at kunne tæmme den. Lykkes det ikke, kan man i det mindste glæde sig over at få lov til at gå rundt og spille golf på et aldeles fremragende golfanlæg.

  • Antal huller Antal huller 18
  • Afstand til Skjoldenæsholm Hotel Afstand til Skjoldenæsholm Hotel 9,9 km
  • Driving Range Driving Range Ja
  • Putting Green Putting Green Ja
  • Buggy er nødvendig Buggy er nødvendig Nej
  • Restaurant Restaurant Ja
  • Banetype Banetype Heatlandbane
  • Pro shop Pro shop Ja