Golf Platja De Pals

Costa Brava, Spanien

Golf Platja de Pals (1966) er en smuk gammel bane med lange smalle fairways flankeret af høje pinjetræer. Et klassisk eksempel på en sydlandsk golfbane, når det er bedst.

Golf Platja de Pals er Costa Bravas ældste golfbane som tilbage i 1960’erne blev anlagt med i første omgang 9 huller. Siden fulgte yderligere 9. Banen er designet af F.W. Hawtree, et familienavn der klinger bekendt, hvis man går op i banedesign. Familiedynastiet har designet golfbaner siden begyndelsen af 1900-tallet og borger derfor for en vis kvalitet.

Og kvalitet er der masser af på Golf Platja de Pals, som er flad bane, som sagtens kan gås rundt. Der er en god variation af huller, og et alsidigt layout. Især på de sidste 9 huller får man lov at prøve kræfter med et par spændende dog-leg huller, og man skal på de fleste huller tage sig i agt for de høje, gamle pinjetræer, som med deres enorme paraplykroner beskytter greens og gør indspil til en vanskelig og udfordrende øvelse.

De første 9 huller er de mest spændende, hvor de smalle fairways, som er flankeret af træer, virkelig er en fryd for øjet. Selvom banen er smal, så er det muligt at finde sin bold i grannålene under de store træer. 

På de sidste 9 huller ændrer banen en smule karakter. Der bliver lidt mere plads på fairways og der er knap så mange træer.

Golf Platja de Pals ligger tæt ud mod havet, selvom man ikke rigtig bemærker det på runden. Eneste varsel om den kystnære placering er vinden som ofte påvirker spillet på banen. Selve golfbanen ligger lavt i landskabet, og da GolfersGlobe besøgte Golf Platja de Pals (september 2016) havde en lang, tør sommer sat sine spor på fairways, som en del steder led under mangel på græs. Det ændrer dog ikke ved, at banen rent layoutmæssigt byder på en stor golfoplevelse og den positive oplevelse fortsætter efter runden på den store terrasse foran klubhuset, hvor man med en kold øl på bordet kan opleve den ægte sydlandske stemning under de store pinjetræer.     

Klik på BILLEDGALLERIET her på siden for at se de flotte fotos fra banen. 

 

 

  • Antal huller Antal huller 18
  • Afstand til Hotel Terraverda Afstand til Hotel Terraverda 5,1 km
  • Driving Range Driving Range Ja
  • Putting Green Putting Green Ja
  • Buggy er nødvendig Buggy er nødvendig Nej
  • Sværhedsgrad Sværhedsgrad Medium
  • Restaurant Restaurant Ja
  • Pro shop Pro shop Nej