Vinturisme lokker golfspillere til Spansk region

(Photo credit: Søren Barnak & Costa Brava Tourism) | Publiceret 27-11-2023

Den fortryllende Empordà-region på Costa Brava i det nordøstlige Spanien er bl.a. berømt for sine fantastiske landskaber, rige kulturarv og maleriske vinmarker.

Især vinkulturen i 'D.O. Empordà wine region' er noget af det, som tiltrækker turisterne, og golfspillere, der besøger Empordà kan bl.a. komme på vingårdspicnics og eksklusive besøg på områdets vingårde, hvor der både produceres rød-, hvid- og rosévine på druesorter som Garnatxa, Carinyena og Macabeu.

Hotel Peralada Wine Spa & Golf

Et af de steder, man kan besøge, er Peralada Resort (Hotel Peralada Wine Spa & Golf). Foruden stedets prisvindende vinproduktion råder resortet også over et kasino samt michelin-restaurant.

Et besøg, og måske overnatning på resortets hotel, kan kombineres med guidede ture og smagsprøver på Peralada Winery. Desuden er Hotel Peralada’s Wine Spa kendt for deres unikke vinterapi-behandlinger.

Mellem golfrunderne bør man også lægge vejen forbi Empordàlia. Den kooperative vingård er kendt for sine fremragende vine og produktion af jomfruolivenolie af høj kvalitet. Som besøgende kan man nyde en række aktiviteter på stedet, herunder ridning gennem vinmarkerne, vinsmagninger med ost og chokolade samt guidede ture og smagninger af stedets særlige D.O. Empordà-vine.

En anden vingård i området er Mas Geli Winery, som bestemt også er et besøg værd. 

Rundvisning på Mas Geli Winery

Mas Geli Winery ligger i nærheden af Golf de Pals, og den lille familiedrevne vingård byder indenfor til vinomvisninger i intime rammer. Som en del af oplevelsen tilbydes prøvesmagninger af de økologiske vine, som ledsages af bl.a. af 'Arroz de Pals', en traditionel ret, der er dybt forankret i regionens gastronomiske historie.

Arroz de Pals

I Calonge finder man også Clos d'Agon, som er en vingård, der kombinerer gourmet og gastronomi i form af picnicoplevelser ude i vinmarkerne samt private kokke-spiseoplevelser omgivet af havudsigt og fredfyldt landskab.

Clos d'Agon ligger tæt på Golf d'Aro, Mas Nou, Costa Brava Golf Club samt Spaniens førende golfresort Camiral Golf & Wellness.

Golf de Pals

Vil man bruge endnu mere tid på at udforske områdets vinkultur, findes der DO Empordà-vinruten, der med over 30 vingårde er en fantastisk mulighed for at komme rundt og besøge områdets mange vingårde. Her findes alt fra vinoterapi-behandlinger til historiske vinture, cykelture eller yoga-oplevelser mellem vinstokkene.

En betagende udsigt fra D.O. Empordà vinrute (Photo credit: Oscar Rodbag Arxiu Images)

Kombinationen af golf, gastronomi, vin og kultur gør Empordà-regionen til en af Spaniens mest interessant (golf)destinationer.

                  

FAKTA
Costa Brava, der kan oversættes til vild eller rå kyst, strækker sig fra Blanes i syd og mere end 200 kilometer mod nord, helt op til den franske grænse.

Empordà, der er en del af Catalonien, har alt det, der skal til for at skabe et uforglemmeligt ophold lige fra enestående natur, strande og skove til spændende kultur, historie, gastronomi og kunst.

Costa Brava, og områdets golfbaner, er let tilgængelige fra Danmark med regelmæssige flyvninger fra København og Billund til Barcelona (en times kørsel mod syd).

Alle artikler

Tegn et sponsorat ved Race to Thailand

Tegn et sponsorat ved Race to Thailand

Bliv sponsor ved Race to Thailand og inviter din makker med til sæsonfinalen i Thailand..

Svane Køkkenet inviterer til spændende foredragsaften

Svane Køkkenet inviterer til spændende foredragsaften

INVITATION: Kom til foredrag med ekspertkommentator Henrik Knudsen fra Viasat Golf...

Køkkenkæde er ny sponsor ved Race to Thailand

Køkkenkæde er ny sponsor ved Race to Thailand

Ét af de bedst kendte og mest innovative danske køkkenbrands bliver nu en del af Race to Thailand...

Race to Thailand ændrer navn

Race to Thailand ændrer navn

NYHED: Golf Experten træder ind som ny titelsponsor og bliver samtidig en central samarbejdspartner ved Race to Thailand...

Se hvor du kan spille Race to Thailand

Se hvor du kan spille Race to Thailand

RACE TO THAILAND: Turneringskalenderen 2024 for Race to Thailand - presented by Golf Experten er klar, og tilmeldingen er åben...!

Blåvandshuk bliver HIO-sponsor

Blåvandshuk bliver HIO-sponsor

RACE TO THAILAND: Blåvandshuk Golfcenter bliver ny HIO-sponsor i 2024. Til samtlige events vil deltagerne kunne vinde et golfophold for 4 personer med golf + buggy, overnatning, morgenmad samt middag...