PGA Catalunya investerer sig ud af krisen

Costa Brava, Spanien | Publiceret 14-02-2022

Det er efterhånden en kendt sag, at coronakrisen har været særdeles hård ved turismesektoren.

Verden over har hoteller enten måtte skrue kraftigt ned for blusset, i takt med at annulleringerne tikkede ind, og ’ordreborgen’ vedblev med at være tom måned efter måned, mens andre helt har valgt at lukke ned og vente på bedre tider.

Men midt i strømmen af dårligt nyt findes der også de gode historier. Som f.eks. den om det nordspanske golfresort, PGA Catalunya, der har brugt en del af ’pausen’ til at investere massivt i resortets fremtid.

Investorer med dybe lommer har nemlig gjort det muligt at følge en visionær masterplan for hele resortet. Den fortsatte udvikling har således gjort PGA Catalunya i stand til at imødekomme kundernes krav, hvad enten de ønsker at købe en feriebolig på stedet eller blot vil booke et ophold på hotellet og spille lidt golf, mens de samtidig nyder resortets mange tilbud.    

PGA Catalunya Golf and Wellness, som resortet retteligt hedder, åbnede i 1999. Det nordspanske luksusresort, der ligger lige udenfor Girona, og blot en times kørsel nord for Barcelona’s international lufthavn, har de senere år både investeret i golfbanerne og i de tilhørende faciliteter. Den store investeringslyst har betydet, PGA Catalunya i dag er at finde i Top-20 blandt verdens førende golfresorts.

 

 

PGA Catalunya, der samtidig er Spaniens førende golfresort, består af to golfbaner, to hoteller samt ferieudlejningsboliger. Desuden findes der spa og wellness, flere restauranter, cykelruter og meget mere.

For at sikre økonomien har resortet også opført en lang række eksklusive ferieboliger, som udbydes til salg. Den del af forretningen gik strygende i 2021, hvor der ifølge PGA Catalunya blev solgt rekordmange boliger (70 stk.) for en samlet pris på over 500.000 mio. kr. (På billedet øverst i artiklen ses nogle af de nye ferieboliger, som udbydes til salg)

Samtidig begyndte golfspillerne igen at booke sig ind på det lækre 5-stjernede Hotel Camiral. Det betød, at alle de pessimistiske forudsigelser blev gjort til skamme. Det lyder i en pressemeddelelse fra resortet, at antallet af bookinger i sidste halvdel af 2021, nåede samme niveau, som før coronakrisen.    

                    

Blandt de seneste investeringer, som er blevet foretaget på PGA Catalunya, er det nye spaområde, som har kostet i omegnen af 40 mio. kr.

I 2022 fortsætter investeringsiveren, når der efter planen vil blive spyttet næsten 80 mio. kr. i nye wellness suiter, et nyt boligområde med lejligheder og villaer tæt ved 13. hul på Stadium Course, og endelig vil der blive investeret i både golfbaner med tilhørende træningsfaciliteter samt golfreception og proshop.

                    

PGA Catalunya er igen i år vært for to turneringer på den danske ECCO Tour.

 

Alle artikler

Lofoten Links med vilde vækstplaner

Lofoten Links med vilde vækstplaner

Norske Lofoten Links er blandt verdens 100 bedste golfbaner. Efterspørgslen er blevet så stor, at klubben nu bl.a. udvider med 84 nye luksus udlejningshytter...

Tegn et sponsorat ved Race to Thailand

Tegn et sponsorat ved Race to Thailand

Bliv sponsor ved Race to Thailand og inviter din makker med til sæsonfinalen i Thailand..

Svane Køkkenet inviterer til spændende foredragsaften

Svane Køkkenet inviterer til spændende foredragsaften

INVITATION: Kom til foredrag med ekspertkommentator Henrik Knudsen fra Viasat Golf...

Køkkenkæde er ny sponsor ved Race to Thailand

Køkkenkæde er ny sponsor ved Race to Thailand

Ét af de bedst kendte og mest innovative danske køkkenbrands bliver nu en del af Race to Thailand...

Race to Thailand ændrer navn

Race to Thailand ændrer navn

NYHED: Golf Experten træder ind som ny titelsponsor og bliver samtidig en central samarbejdspartner ved Race to Thailand...

Se hvor du kan spille Race to Thailand

Se hvor du kan spille Race to Thailand

RACE TO THAILAND: Turneringskalenderen 2024 for Race to Thailand - presented by Golf Experten er klar, og tilmeldingen er åben...!