Nordspansk resort satser stort med nye ejere

Costa Brava, Spanien | Publiceret 07-11-2021

Da invitationen om at komme til Empordà tikkede ind i mailboxen skulle det lige overvejes en ekstra gang. 

For GolfersGlobe besøgte nemlig resortet for et par år siden, og dengang fremstod Hotel Terraverda (tidl. Hotel Empordà Golf) slidt og i en kedelig forfatning. Men i invitationen lød det, at der var kommet ny ejerkreds, som havde ambitioner om at gøre Empordà Golf Resort til et af Europas førende golf resorts.   

Nyheden om at Empordà havde fået nye ejere slap faktisk ud allerede i sommeren 2020, hvor Europa få måneder forinden var blevet lukket total ned. Den ufrivillige pause brugte de nye ejere på at lægge planer for fremtiden, hvor første step altså var en overhaling af det eksisterende hotel.

Ifølge ejerne markerer sommerens genåbning af hotellet indledningen på en ny æra for Empordà Golf Resort, og renoveringen af hotellet er således blot første del af en større millioninvestering - i euro -, som de nye ejere har valgt at kaste ind i det kendte nordspanske resort.

Så vi tog atter engang afsted til det nordspanske og fik ved selvsyn set, at det der med et slidt resorthotel er noget, som der så sandelig er blevet rettet op på.

                    

                    

Hotel Terraverda, der består af 86 værelser, restaurant, spa og pool, har fået et ’new look and feel’, og vi nød i den grad vores ophold, der tog form som en forlænget weekend.

 

                                                       

Læs også: Spansk bodega gemmer på små eventyrlige oplevelser

                      

Hotellet var ikke det eneste nye indtryk, som vi fik. Også Empordà’s klubhus har fået en overhaling. Og i det nyrenoverede klubhus, som nu udgør resortets restaurant Terraverda, har den lokale chefkok Vicenç Fajardo indtaget køkkenet. Fajardo er en sværvægter i Girona-området, der jo er kendt som hjemsted for nogle af verdens bedste restauranter. Under vores ophold udførte kokken sit arbejde i overbevisende stil, og vi nød i den grad godt af Fajardo's evner til at fremtrylle lækre, lokale specialiteter.

                    

                    

                    

                     

Empordà Golf Resort ligger i hjertet af Costa Brave-regionen godt 75 minutters kørsel fra Barcelona eller blot 30 minutter fra Girona. Fra resortet har man kun 5 minutters kørsel til nogle af Spaniens bedste strande, heriblandt Platja del Pals, og man befinder sig samtidig også tæt på vingårde og historiske middelalderbyer som Pals og Palau-Sator.

Men hvis man ellers kan slippe væk fra de indbydende strande og historiske landsbyer, så lokker Empordà Golf Resort med hele to 18-hullers baner, Empordà Links og Empordà Forest, der begge er designet af den kendte golfbanearkitekt Robert von Hagge.

Empordà Links

Empordà Links, der dagen forinden vores ankomst havde haft besøg af challengetouren, har ikke noget med en linksbane at gøre. Men sværhedsgraden er til gengæld på niveau med det, som man typisk møder på en ægte linksbane.

Det forlød, at de unge håbefulde challengetour-spillere havde nydt udfordringen på netop Empordà Links, men for flertallet af almindelige golfspillere, med et handicap over middel, vil man nok finde størst glæde ved at spille den utrolig smukke og harmoniske Empordà Forest.

Men det åbne layout på Empordà Links er drilsk og hårdt straffende, og gør den til en sikker kandidat som resortets mesterskabsbane. Da vi spillede banen, var greens klippet ned, så de mindede om en marmorplade, og til dens forsvar skal det siges, at det helt sikkert vil hjælpe på antallet af tilspillede stableford-point, hvis man får lov at prøve kræfter med banen mere end blot en enkelt gang.

Empordà Forest (billedet ovenfor) er en hel anden oplevelse, og mange spillere vil som sagt utvivlsomt foretrække Forest-banen. Ikke kun fordi den er flottere, men i lige så høj grad fordi, den er lettere at finde rundt på. Hullerne skærer sig ind gennem de spanske fyrretræer, der mange steder rejser sig i 20-30 meters højde og fuldstændig omfavner de enkelte golfhuller. På Forest er herlighedsværdien helt i top.

 

                                           

Læs også: Oplev de maleriske byer på Costa Brava

              

 

Op blandt Europas bedste
Næste skridt i udviklingen af Empordà Golf Resort skulle angiveligt være en større renovering af golfbanerne, hvor både bunkers og græsarealer skal efterses. Til det arbejde vil greenkeeperne få stillet nye maskiner til rådighed. Så det lover godt for fremtiden, og banearbejdet vil helt sikkert være med til at løfte golfoplevelsen.   

Målet for de nye ejere er som sagt at komme op og bide skeer med de bedste golfresorts i Europa. Til at drive udviklingen er der ansat et helt nyt managementteam, hvor manden i spidsen er Miguel Girbés, der tidligere har svunget taktstokken på prominente adresser som Finca Cortesin Hotel, Golf and Spa og PGA Catalunya.

Det er altid sympatisk at have store ambitioner, for så er man sikker på, at arbejdet bliver gjort ordentligt. Derfor bliver det også spændende at se, hvad fremtiden bringer for Empordà Golf Resort. For faktum er, at området er vidunderligt, og der er som nævnt masser at tage sig til ud over golfen.  

Vores vurdering er dog, at Empordà Golf Resort er et resort, der har et godt ry, men at melde ud, at man vil være blandt de bedste resorts i Europa er måske lige at skyde over målet. Måske bør man i stedet gøre klogt i at placere sig prismæssigt lige under det bedste resorts, for det er trods alt svært at skulle konkurrere med sværvægtere som Verdura Resort på Sicilien, Costa Navarino i Grækenland eller Monte Rei på den portugisiske algarvekyst, som er nogle af de resort, som notorisk placerer sig i toppen af pyramiden blandt Europas bedste golfresorts.

Denne artikel er første del i vores rejsebeskrivelse fra Empordà, som vi besøgte i oktober måned 2021.

 

Alle artikler

VIDEO: Suveræn golfturnering

VIDEO: Suveræn golfturnering

Det siger deltagerne: Virkelig en sjov turnering - vi kommer helt sikkert igen. Flotte præmier og fantastiske golfbaner. Race to Thailand er bare en super fed golfturnering....

Golfikon fra 1968 er snart klar i nye klæder

Golfikon fra 1968 er snart klar i nye klæder

En af Portugals mest ikoniske golfbaner er i gang med at blive renoveret. Når arbejdet er færdigt vil Old Course i Dom Pedro Golf Vilamoura igen være at finde blandt Portugals bedste…

Thailand: Her er de bedste steder at spille golf

Thailand: Her er de bedste steder at spille golf

I Thailand findes der næsten 300 golfbaner, og dermed er Smilets Land et sandt paradis for golfspillere. Tag på en golfferie til Thailand og få den ultimative golfoplevelse...

Tag på opdagelse i Thailands kulturelle tempelskatte

Tag på opdagelse i Thailands kulturelle tempelskatte

Rejsetips: Kom tæt på templerne og de buddhistiske ritualer...

Oplev magien på Thailands Nightmarkeder

Oplev magien på Thailands Nightmarkeder

De thailandske nightmarkeder er ofte en overvældende mosaik af farver, dufte, smags- og sanseindtryk…

Prøv den ultimative wellnessoplevelse i Thailand

Prøv den ultimative wellnessoplevelse i Thailand

Massage i Thailand handler som oftest om velvære og afslapning, men der findes også andre former for (thai)massage, hvor der tages hårdt fat…