Spansk bodega gemmer på små eventyrlige oplevelser

Costa Brava, Spanien | Publiceret 08-11-2021

Vi er rejst til det nordøstlige hjørne af Spanien, nærmere bestemt Empordá, for at få et førstehåndsindtryk af den udvikling som Empordá Golf Resort har gennemgået under corona-pandemien og samtidig havde vi planlagt at vi skulle nyde godt af områdets mange kulturelle tilbud. 

Empordá-regionen omfatter også storbyen Barcelona og strækker sig hele vejen langs med Costa Brava op til den franske grænse. Det er et spændende område, som i høj grad adskiller sig fra de store turistområder længere mod syd. 

Det lille område Baix Empordá medregnes f.eks. blandt Spaniens ældste, men samtidig også mest dynamiske vinområder. Det er også her, at man finder den lille vingård Mas Geli. Vingården, der kun har eksisteret i nogle få år, ligger blot 5 minutters kørsel fra Empordá Golf Resort, hvor vi havde booket os ind til en forlænget weekend med golf, tapas, vinsmagninger og byvandringer på programmet.

Vi havde sat søndag eftermiddag af til i første omgang at besøge Mas Geli; få en rundvisning og smage på de forskellige vine, som både findes i hvide og røde udgaver og sågar også en lyserød (rosé) en af slagsen.

Mas Geli er en passioneret familiedrøm, og denne søndag eftermiddag mødte vi både sønnen, Lluís og søsteren Anna, som viste os rundt og agerede værter for vores gruppe.

 

                                        

Læs også: Nordspansk resort satser stort med nye ejere

                

Fra toppen af bakken kunne vi se ud over vinmarkerne, der dækker et mindre areal på 17 hektar. Lluís fortalte, hvordan produktionen på stedet er økologisk og al arbejde foregår med håndkraft. Midt i talestrømmen stoppede han op og kiggede drilsk på os, inden han med en sidebemærkning fik sagt, at der hvor vinmarkerne i dag ligger lå der tidligere en golfbane.  

Efter omvisningen var det tid til social dinning. Vi blev bænket ved et langbord i det fri og med den spanske oktober-sols varme stråler som en kærkommen ledsager.

Da alle var blevet bænket, blev der først serveret tynde skriver af ristet brød smurt med knuste tomater og hvidløg og pyntet med små ansjoser på toppen. Den første vin var hvid. Vinene fra Mas Geli kom først på markedet i 2017, og denne hvidvin var derfor både ung samtidig med at den duftede af friskhed og syre. Men i munden overraskede den ved også at have en smule fedme og en blød eftersmag.

Efter en god start på eftermiddagen blev der nu skænket rosé i glasset, hvortil der blev serveret en dejlig frisk salat. Rosé-vinen havde karakter og udemærkede sig ved at have en smag, som ikke rigtig mindede os om noget, som vi havde smagt før. Det skal forstås positivt, og den positive stemning blev yderligere forstærket, da søster Anna kom rundt og skænkede lidt ekstra i glassene.

Fra det yderste af vingårdens arealer sås havet i det fjerne, og vi fik fortalt, hvordan området, og dermed også vinrankerne, er påvirket af havluften og den kolde Tramuntana vind fra nordøst (af latin transmontanus, der betyder “fra de højeste bjerge”).

Mens vi nød sensommervejret, med behagelige 20 grader, fik vi fortalt, hvordan det oprindelige farm house er under renovering, og at det er planen, at der her bl.a. skal være en vinkælder, hvor der kan afholdes vinsmagninger.

Vi var dog svært tilfredse med at sidde udenfor i det gode vejr, mens værtsparret gjorde klar til dagens finale. Rødvin og paella.  

Det viste sig, at der er blevet dyrket ris i området siden 1400-tallet, og nogle af de bedste ris-varianter i Spanien kommer fra markerne omkring middelalderbyen Pals, som vi i øvrigt besøgte senere på eftermiddagen.

 

De berømte riskorn fra Pals har et særligt bid og egner sig fortrinligt til den lokale paella, hvor en af de mest populære varianter er Arrós de Pals a la cassola.

Til Paellaen kom der nu rødvin i glasset. Alle tre vine var gode, men efterhånden som paellaen blev fortærret vendte flere af gæsterne tilbage til hvidvinen, som virkelig var god.

Under spisningen fortalte Lluís, hvordan drømmen er at forene lokal gastronomi med lokalt dyrkede højkvalitets vine, og man sad tilbage, mæt og tilfreds, med oplevelsen af, at det var de sluppet rigtig godt fra.  

Mas Geli producerer årligt kun i omegnen af 24.000 flasker vin, som fortrinsvist sælges lokalt.

Det er via vingårdens hjemmeside (masgelipals.cat) muligt på forhånd at booke tid til en rundvisning og en efterfølgende vinsmagning på Mas Geli.

Denne artikel er del 2 i vores rejsebeskrivelse fra Empordá, som vi besøgte i oktober måned 2021.

Alle artikler

Race to Thailand rykker indendørs

Race to Thailand rykker indendørs

Den landsdækkende golfturnering kommer nu i en indendørs udgave, når Race to Thailand Indoor Winter Series den kommende vinter spilles i landets største indoor centre i Esbjerg, Aarhus og København...

RACE TO THAILAND KLAR MED NY TURNERINGSKALENDER

RACE TO THAILAND KLAR MED NY TURNERINGSKALENDER

RACE TO THAILAND: GolfersGlobe er ovenud begejstret for at kunne præsentere det bedste turneringsprogram nogensinde. Se hvor der spilles i 2022. Tilmeldingen er åben!

Matchtur med Søren Barnak til La Manga Club

Matchtur med Søren Barnak til La Manga Club

Mucia: Matchtur med Søren Barnak til La Manga Club fra den 1-8. april 2022. Turen arrangeres i samarbejde med Golfbreaks...

Las Colinas kåret som Spaniens bedste golfbane

Las Colinas kåret som Spaniens bedste golfbane

ALICANTE: Imponerende fem gange i træk er Las Colinas Golf & Country Club kåret som nummer 1 blandt Spaniens golfbaner...

Oplev de maleriske byer på Costa Brava

Oplev de maleriske byer på Costa Brava

Catalunia 3: Pals og Palau-sator byder på nogle helt unikke oplevelser. De gamle, historiske byer oser af stemning og byder på ægte middelalderidyl...

Spansk bodega gemmer på små eventyrlige oplevelser

Spansk bodega gemmer på små eventyrlige oplevelser

Catalunia 2: Tag til vinsmagning i gåafstand fra Empordà Golf Resort. Bodegaen Mas Geli producerer økologiske vine som smager himmelsk...