Spaniens bedste par 3-bane ligger i Costa Brava

Costa Brava, Spanien | Publiceret 16-01-2020

Det er ikke så ofte, at man læser omtale af en par 3-bane. Men her er undtagelsen. Gualta er en 18-hullers par 3-bane, der ligger i Costa Brava, ved Torroella De Montgri, godt 40 minutters kørsel fra Girona.

Gualta Pitch & Putt, der er kåret som Spaniens bedste par 3-bane, kunne i 2019 fejre 20-års jubilæum, og banen minder layoutmæssigt på mange måder om en fuld 18-hullers golfbane, til trods for, hullerne kun har en varierende længde fra 70-130 meter.  

Flere forhold taler for at spille en runde i Gualta på golfferien til Costa Brava. Dels er der prisen, der kun ligger på mellem 110-150 kr., og dels spiller det selvfølgelig ind, at en runde kun tager omkring 2 timer.

 

 

En lynrunde på et par timer giver nemlig masser af tid til at opleve mange andre sider af Costa Brava. Det kunne være et besøg i Figueres, hvor man finder det kendte Salvador Dalí museum eller en tur gennem de mange små kystbyer, der byder på smukke strande, flotte hoteller og særdeles gode restauranter.

Med udsigt til Monestir de Sant Pere de Rodes

                    

                    

Det nordøstlige Spanien er kendt for sit gode køkken og ofte er der fisk på menuen

Klubproen i Gualta hedder Richard Jackson og er oprindeligt fra England. Han tror fuldt og fast på, at Par-3 banerne har en fremtid.

Jackson peger på, at tidsfaktoren spiller en stor rolle, da mange mennesker ikke har den tid, som det kræver for at spille en fuld 18-hullers runde golf. Måske specielt ikke på familieferien.

Golf de Pals er en af områdets mest seværdige golfbaner

Noget andet er selvfølgelig prisen. Mange af de bedste golfbaner koster i dag nemt 1.000 kr. for en runde golf. Og er du eksempelvis nybegynder, så er det mange penge at brænde af på en runde golf.

Men det betyder jo ikke, at man ikke gerne vil spille golf, når man er på rejse i udlandet. Og her kan Gualta altså lokke med en rigtig fornuftig green fee pris.  

Club Golf d'Aro Mas Nou

I Costa Brava området har også både Club de Golf Peralada og Club Golf d’Aro Mas Nou par-3 baner, som supplement til mesterskabsbanerne, men Gualta regnes altså for at være den bedste.  

Ifølge Richard Jackson er Gualta er godt bud på en runde feriegolf for hele familien. Klubben går ikke så meget op i dress code, som andre af områdets mere prestigefyldte golfklubber, og samtidig er der ingen handicaprestriktioner. Det betyder at alle er velkomne.  

Gualta Pitch & Putt er en del af Costa Brava-Empordà Golf Course Association, der blandt andet også tæller medlemmer som Empordà Golf, Club de Golf Peralada Golf, PGA Catalunya og Golf de Pals.

Alle artikler

60-års jubilæum fejres med flot rejsevideo

60-års jubilæum fejres med flot rejsevideo

VIDEO: Det Thailandske Turistkontor (TAT) kan i år fejre 60 års jubilæum. Det fejres med en lang række markedsføringstiltag - bl.a. denne flotte rejsevideo. Klik her og se, hvad der venter 'på den ande side'...

Her er finalebanerne ved Race to Thailand

Her er finalebanerne ved Race to Thailand

RACE TO THAILAND: Der venter vinderne en oplevelse for livet, når kursen til november sættes mod Chiang Mai. Se her hvilke golfbaner, der skal spilles på turen til Thailand...

Vind luksuriøst ophold på 5-stjernet resort

Vind luksuriøst ophold på 5-stjernet resort

Tilmeld dig og din makker til Race to Thailand - presented by GolfersGlobe og deltag i lodtrækningen om et ophold for 2 personer på det 5-stjernede Santiburi Koh Samui resort i Thailand...

Her spilles Race to Thailand i 2020

Her spilles Race to Thailand i 2020

Turneringskalenderen for Race to Thailand 2020 er nu offentliggjort og tilmeldingen er åben. RTT spilles 12 steder rundt om i landet, og landsfinalen finder i år sted på Lübker Golf Resort...

Video: Påskefestligheder i Malaga

Video: Påskefestligheder i Malaga

Fejringen af Semana Santa er en af årets største højtider i Andalusien. For nogle en religiøs hengivelse med tid til refleksion. For andre er det fest og underholdning…

VIDEO: Det græske mirakel tager ny drejning

VIDEO: Det græske mirakel tager ny drejning

Det græske golfresort Costa Navarino opfører nye luksushoteller og golfbaner. Ambitionen er at blive blandt Europas førende golfdestinationer...