Spaniens bedste par 3-bane ligger i Costa Brava

Costa Brava, Spanien | Publiceret 16-01-2020

Det er ikke så ofte, at man læser omtale af en par 3-bane. Men her er undtagelsen. Gualta er en 18-hullers par 3-bane, der ligger i Costa Brava, ved Torroella De Montgri, godt 40 minutters kørsel fra Girona.

Gualta Pitch & Putt, der er kåret som Spaniens bedste par 3-bane, kunne i 2019 fejre 20-års jubilæum, og banen minder layoutmæssigt på mange måder om en fuld 18-hullers golfbane, til trods for, hullerne kun har en varierende længde fra 70-130 meter.  

Flere forhold taler for at spille en runde i Gualta på golfferien til Costa Brava. Dels er der prisen, der kun ligger på mellem 110-150 kr., og dels spiller det selvfølgelig ind, at en runde kun tager omkring 2 timer.

 

 

En lynrunde på et par timer giver nemlig masser af tid til at opleve mange andre sider af Costa Brava. Det kunne være et besøg i Figueres, hvor man finder det kendte Salvador Dalí museum eller en tur gennem de mange små kystbyer, der byder på smukke strande, flotte hoteller og særdeles gode restauranter.

Med udsigt til Monestir de Sant Pere de Rodes

                    

                    

Det nordøstlige Spanien er kendt for sit gode køkken og ofte er der fisk på menuen

Klubproen i Gualta hedder Richard Jackson og er oprindeligt fra England. Han tror fuldt og fast på, at Par-3 banerne har en fremtid.

Jackson peger på, at tidsfaktoren spiller en stor rolle, da mange mennesker ikke har den tid, som det kræver for at spille en fuld 18-hullers runde golf. Måske specielt ikke på familieferien.

Golf de Pals er en af områdets mest seværdige golfbaner

Noget andet er selvfølgelig prisen. Mange af de bedste golfbaner koster i dag nemt 1.000 kr. for en runde golf. Og er du eksempelvis nybegynder, så er det mange penge at brænde af på en runde golf.

Men det betyder jo ikke, at man ikke gerne vil spille golf, når man er på rejse i udlandet. Og her kan Gualta altså lokke med en rigtig fornuftig green fee pris.  

Club Golf d'Aro Mas Nou

I Costa Brava området har også både Club de Golf Peralada og Club Golf d’Aro Mas Nou par-3 baner, som supplement til mesterskabsbanerne, men Gualta regnes altså for at være den bedste.  

Ifølge Richard Jackson er Gualta er godt bud på en runde feriegolf for hele familien. Klubben går ikke så meget op i dress code, som andre af områdets mere prestigefyldte golfklubber, og samtidig er der ingen handicaprestriktioner. Det betyder at alle er velkomne.  

Gualta Pitch & Putt er en del af Costa Brava-Empordà Golf Course Association, der blandt andet også tæller medlemmer som Empordà Golf, Club de Golf Peralada Golf, PGA Catalunya og Golf de Pals.

Alle artikler

Sponsoreret Det perfekte tilbehør til golfspilleren

Det perfekte tilbehør til golfspilleren

Dansk designer leverer nytænkning til golfspilleren. Caps til solbrillen og smarte brilleholderen til golfbag'en gør golfrunden meget lettere...

Tag på matchtur til Thailand

Tag på matchtur til Thailand

I samarbejde med Classicgolf arrangerer GolfersGlobe en forrygende matchtur til Thailand i november 2024...

Stor fremgang for Al Zorah Golf Club

Stor fremgang for Al Zorah Golf Club

AJMAN: Al Zorah Golf Club har vokseværk, og det skaber overskrifter indenfor golfverdenen...

Portugisere offentliggør kæmpe millioninvestering

Portugisere offentliggør kæmpe millioninvestering

PORTUGAL: En opgradering og en større millionindsprøjtning i Dom Pedro Hotels & Golf Collection (Vilamoura) skal sikre områdets fortsatte popularitet...

Lofoten Links med vilde vækstplaner

Lofoten Links med vilde vækstplaner

Norske Lofoten Links er blandt verdens 100 bedste golfbaner. Efterspørgslen er blevet så stor, at klubben nu bl.a. udvider med 84 nye luksus udlejningshytter...

Tegn et sponsorat ved Race to Thailand

Tegn et sponsorat ved Race to Thailand

Bliv sponsor ved Race to Thailand og inviter din makker med til sæsonfinalen i Thailand..