Spaniens bedste par 3-bane ligger i Costa Brava

Costa Brava, Spanien | Publiceret 16-01-2020

Det er ikke så ofte, at man læser omtale af en par 3-bane. Men her er undtagelsen. Gualta er en 18-hullers par 3-bane, der ligger i Costa Brava, ved Torroella De Montgri, godt 40 minutters kørsel fra Girona.

Gualta Pitch & Putt, der er kåret som Spaniens bedste par 3-bane, kunne i 2019 fejre 20-års jubilæum, og banen minder layoutmæssigt på mange måder om en fuld 18-hullers golfbane, til trods for, hullerne kun har en varierende længde fra 70-130 meter.  

Flere forhold taler for at spille en runde i Gualta på golfferien til Costa Brava. Dels er der prisen, der kun ligger på mellem 110-150 kr., og dels spiller det selvfølgelig ind, at en runde kun tager omkring 2 timer.

 

 

En lynrunde på et par timer giver nemlig masser af tid til at opleve mange andre sider af Costa Brava. Det kunne være et besøg i Figueres, hvor man finder det kendte Salvador Dalí museum eller en tur gennem de mange små kystbyer, der byder på smukke strande, flotte hoteller og særdeles gode restauranter.

Med udsigt til Monestir de Sant Pere de Rodes

                    

                    

Det nordøstlige Spanien er kendt for sit gode køkken og ofte er der fisk på menuen

Klubproen i Gualta hedder Richard Jackson og er oprindeligt fra England. Han tror fuldt og fast på, at Par-3 banerne har en fremtid.

Jackson peger på, at tidsfaktoren spiller en stor rolle, da mange mennesker ikke har den tid, som det kræver for at spille en fuld 18-hullers runde golf. Måske specielt ikke på familieferien.

Golf de Pals er en af områdets mest seværdige golfbaner

Noget andet er selvfølgelig prisen. Mange af de bedste golfbaner koster i dag nemt 1.000 kr. for en runde golf. Og er du eksempelvis nybegynder, så er det mange penge at brænde af på en runde golf.

Men det betyder jo ikke, at man ikke gerne vil spille golf, når man er på rejse i udlandet. Og her kan Gualta altså lokke med en rigtig fornuftig green fee pris.  

Club Golf d'Aro Mas Nou

I Costa Brava området har også både Club de Golf Peralada og Club Golf d’Aro Mas Nou par-3 baner, som supplement til mesterskabsbanerne, men Gualta regnes altså for at være den bedste.  

Ifølge Richard Jackson er Gualta er godt bud på en runde feriegolf for hele familien. Klubben går ikke så meget op i dress code, som andre af områdets mere prestigefyldte golfklubber, og samtidig er der ingen handicaprestriktioner. Det betyder at alle er velkomne.  

Gualta Pitch & Putt er en del af Costa Brava-Empordà Golf Course Association, der blandt andet også tæller medlemmer som Empordà Golf, Club de Golf Peralada Golf, PGA Catalunya og Golf de Pals.

Alle artikler

Rejsebeskrivelser: Tre dage i València

Rejsebeskrivelser: Tre dage i València

Byen er til overflod beriget af historie, kultur, kunst, viden og spændende mad og byder samtidig på gode muligheder for at slappe af med en runde golf i et behageligt klima.

Saudi Arabien vil være større end Dubai

Saudi Arabien vil være større end Dubai

Saudi Arabien, et af verdens rigeste lande, har fået smag for golfsporten. Nu har den stenrige oliestat lanceret en 10-års plan, hvor målet er, at gøre landet til områdets mest dynamiske golfdestination...

Emirat går forest i kampen for miljøet

Emirat går forest i kampen for miljøet

De tre Abu Dhabi golfklubber, Saadiyat Beach Golf Club, Yas Links og Abu Dhabi Golf Club er i en miljømæssig sammenhæng gået sammen om at vise et godt eksempel til omverdenen…

Malaysia: Ét golfresort er bedre end alle andre

Malaysia: Ét golfresort er bedre end alle andre

Malaysias TPC Kuala Lumpur golf resort råder over landets to bedste golfbaner. Det afslører det anerkendte magasin, Golf Digest International i deres seneste kåring...

Skotsk golfklub træffer historisk beslutning

Skotsk golfklub træffer historisk beslutning

En af verdens ældste golfklubber indfører udskænkning af alkohol på banen. Det sker for at imødekomme de mange amerikanske golfspillere, som hvert år kommer for at spille den berømte linksbane...

Ny rejsevideo: Thailand fascinerer og begejstrer

Ny rejsevideo: Thailand fascinerer og begejstrer

Hvert år rejser tusindvis af danskere til Thailand for at opleve Asiens ultimative feriedestination. Foruden fantastiske golfbaner byder Thailand også på en lang række unikke ferieoplevelser. Se med her...