Helsingør Golf Club

Sjælland, Danmark

Bedømmelse Bedømmelse Bedømmelse Bedømmelse Bedømmelse 4,4 GolfersGlobe bedømmelse
Pris Pris Pris Prisklasse

Helsingør Golf Club (HGC) er stiftet i 1937 og er dermed Danmarks fjerde ældste golfklub.

Der er noget særligt over den gamle parkbane i Helsingør. I 2017 fylder HGC 90 år, og det ses tydeligt ude på banen, hvor man ikke bare oplever et flot anlæg, men også kan glæde sig over, at banen er vokset til igennem mange år.

Her findes masser af gamle træer, som på en sen sommerdag kaster lange skygger på banen, og man fornemmer en særlig ro og idyl, når man bevæger sig rundt i den smukke natur.

Signaturhullerne 9, 16. og 17. hul skiller sig ud og byder på masser af god golf. Gode golfhuller er der nu masser af, og Helsingør Golf Club er en af den slags golfbaner, som man altid ser frem til at skulle spille.

1. tee og 9. green ligger begge lige ved klubhuset og det samme gælder 18. green. Tidligere havde banen visse problemer i det tidligere forår, men års målrettet indsats og masser af banepleje har forbedret både fairways og greens, så banen står flot fra april til oktober.

Banen er relativ flad på de fleste huller og kun få gange spilles der ind til en højtliggende green. Til gengæld gælder det om at være præcis fra tee for ikke at komme i problemer.  

De lokale ynder at sige, at man i Helsingør finder landets højeste rough. Der hentydes selvfølgelig til de mange træer, som flankerer fairways og som er med til at gøre Helsingør-banen til en teknisk krævende golfbane.

Fordelen ved den høje rough er dog, at man mellem træerne som oftest kan finde bolden, og selvom der måske ikke er et slag mod green, kan bolden spilles.

På 10. hul er der mellem træerne udsigt ud over Øresund og 10, 11. og 12. hul danner Helsingør Golf Club’s egen Amen Corner. Hullerne er ikke så vanskelige endda, men derfor gælder det netop om at holde sammen på scoren inden 13, 14. og 15. hul, som ofte volder spillerne problemer.

Tilbage ved klubhuset ynder de fleste at slå sig ned på den store, delvist overdækkede terrasse, hvorfra man har et godt overblik over banen.

  • Antal huller Antal huller 18
  • Afstand til Comwell Hotel Borupgaard Afstand til Comwell Hotel Borupgaard 4,4 km
  • Driving Range Driving Range Ja
  • Putting Green Putting Green Ja
  • Buggy er nødvendig Buggy er nødvendig Nej
  • Sværhedsgrad Sværhedsgrad Medium
  • Restaurant Restaurant Ja
  • Banetype Banetype Parkbane
  • Pro shop Pro shop Ja