Outsider kåret til Cyperns bedste golfbane

Cypern, Cypern | Publiceret 13-05-2023

Cypern er kendt for sine storslåede strande, det krystalklare hav og det gode klima. Alt sammen noget der er med til at gøre middelhavsøen til en ’All Year destination’.

En rigtig golfdestination skulle man også mene. Især når man hører, at der findes 5 golfbaner på Cypern. Men desværre har flyselskaberne i disse år lagt forhindringer ud for golfrejsebureauerne, som gerne vil fylde flysæderne med golfspillere, der vil til Cypern.

De noget indviklede tekniske detaljer omkring flybookinger, set fra et golfrejsebureau’s perspektiv, er en anden historie, men bookes der individuelt eller gennem et charterbureau er det nemt at komme til Cypern på golfferie.

Og Cypern kan en hel masse, og for golfspillere, der allerede har prøvet både Spanien, Portugal og Tyrkiet, så bør Cypern være det næste sted på listen over spændende europæiske golfdestinationer. 

 

Cypern er delt i en cypriotisk og en tyrkisk del. På den sydlige del, der hører under Cypern, ligger der indenfor en halv times kørsel 4 golfbaner, Secret Valley, Elea Golf Club, Aphrodite Hills og Minthis golf Course.

Krydser man grænsen mod nord, så gør man det som golfspiller for at besøge Korineum Golf & Country Club.

GolfersGlobe har været på Cypern og rejst fra syd mod nord. Vi har spillet alle 5 golfbaner på middelhavsøen og kårer her top-5 placeringerne for de enkelte golfbaner.

Secret Valley

5. Secret Valley
På en femteplads ligger Secret Valley. Golfbanen ligger i et dalområde, og det bærer banens layout præg af. Arkitekten har haft begrænsede muligheder, og derfor spilles der 9 huller ud gennem dalen og 9 huller tilbage. Generelt er pladsen trang på mange af hullerne, og Secret Valley er en svær og kuperet golfbane, som kræver både tålmodighed, god course management samt gode evner som golfspiller.

Værd at bemærke: gode træningsfaciliteter, et hyggeligt klubhus, velassorteret proshop, ingen baneservice.

Elea Golf Course

4. Elea Golf Club
På fjerdepladsen ligger Elea Golf Club, der er en underholdende golfbane, som samtidig ikke er for svær at spille. Der er masser af plads på fairways, og greens er generelt i god stand. Elea Golf Club er en af den slags baner, som man gerne vil spille mere end én gang. Det overordnede layout er dog udformet på en måde, så det efter runden kan være lidt svært at skelne de enkelte huller fra hinanden. Det skal dog retfærdigvis siges, at der findes flere mindeværdige huller undervejs på runden.

Værd at bemærke: Mindre gode træningsfaciliteter, et hyggeligt klubhus, det er en buggy-bane, knap så mange gode udsigtspunkter, ingen baneservice.

Korineum Golf Course 

3. Korineum Golf & Country Club
På en tredjeplads ligger Korineum Golf & Country Club, som er banen, der ligger på den nordlige (tyrkiske del) af Cypern. Placeringen af top-3 banerne har været meget tæt. Korineum er den af de 5 golfbaner på Cypern, som er i den bedste stand. Et stort vandreservoir betyder, at der kan vandes på fuld kraft, og derfor står banen grøn og frodig året rundt.

Der er et par enkelte såkaldt ’Mickey Mouse’ huller (4 og 17. hul), som begge er par 3-huller. Her har arkitektens dømmekraft svigtet, men på plussiden tæller det, at banen er smuk og velholdt samtidig med, at man har den mest fantastiske havudsigt på næsten alle 18 huller. På visse dage er himmel og hav så blåt, at det går i et med hinanden. Det syn er ubetalelig. 

Korineum Golf & Country Club er en klassisk resortbane med et godt layout og et sted, hvor man føler sig godt tilpas. Hul 5 er banens signaturhul. Hullet er et dogleg venstre hul, og fra det højtliggende teested kan man se helt ned til greenområdet, der i direkte fugleflugtslinje ligger 300 meter fra herretee. Det er et fremragende golfhul.  

Værd at bemærke: gode træningsfaciliteter, grønne fairways, et hyggeligt klubhus, en buggy-bane, baneservice.

Aphrodite Hills

 

                    

Aphrodite Hills

2. (1) Aphrodite Hills
På en delt første/anden plads ligger Aphrodite Hills. Banen er den eneste på Cyperns, som har været vært for en turnering på DP World Tour. Aphrodite Hills er også Cyperns eneste rigtige mesterskabsbane, og standen er den bedste blandt de fire golfbaner på den sydlige del af Cypern.

Cabell Robinson’s design er fuld af variation og spændende golfhuller, og klubben har de seneste år spillet med musklerne og investeret massivt i at få banen løftet til et højt internationalt niveau.

Ikke to huller er ens, og flere gange undervejs på runden får man lov til at spille nogle golfhuller, man sent glemmer. Det gælder ikke mindst banens 7. hul, som er et relativt kort par 3-hul. Fra herretee spilles der hen over en dyb kløft til en green, der ligger på tværs af spilleretningen. Et godt slag på 125-130 meter vil give en god birdiechance på dette hul. Dette spektakulære golfhul hører blandt kandidaterne til kåringen af Cyperns bedste golfhul.

Til Aphrodite Hills hører der både hotel, ferielejligheder og villaer, hvor sidstnævnte ligger langs med golfbanen. Hvor flere af de øvrige golfbaner har en intim stemning i bl.a. klubhuset, så er der et mere internationalt format over Aphrodite Hills. På golfferien til Cypern bør man spille Aphrodite Hills mere end blot en enkelt gang.   

Værd at bemærke: gode træningsfaciliteter, mesterskabsbane, mange flotte huller, super stand, et flot klubhus, velassorteret proshop, ingen baneservice.

Minthis golf Course

 

                    

Minthis golf Course

1. (2) Minthis Golf Course
På en delt førsteplads ligger også Minthis, der byder på et spændende layout med nogle golfhuller, der er rigtig godt designet. Layoutmæssigt er banen virkelig flot, og de sidste 9 huller er den bedste bag-9 på Cypern.

Overalt er der træer, buske og smukke planter, og overordnet set er Minthis en af den slags baner, som man gerne vil spille igen og igen.  

Fra golfbanen har man kig til Troodos Mountains, der er den største sammenhængende bjergkæde på Cypern. Desuden ses hele dal-området, der støder op til foden af bjergene. Det er et imponerende syn, som for alvor folder sig ud, når man står på 10. teested.

10. hul er bl.a. derfor også kandidat til at være det bedste golfhul på Cypern. På par 4-hullet spilles der fra tee ud over en dyb kløft, hvor bolden skal flyves 140 meter for at nå den brede fairway. Dette golfhul er rent visuelt en nydelse for øjet og vel nok det flotteste golfhul på Cypern.

Hvis man har hang til lidt luksus på ferien, så er oplevelsen på Minthis mere gennemført end på de øvrige steder GolfersGlobe besøgte på turen rundt på Cypern. F.eks. er omgivelserne og stemningen i klubhuset på et niveau, hvor man tydeligt mærker, at man er bevidst om, hvilket produkt man vil sælge, og hvem målgruppen er. Alt er meget gennemført.

Ser man på standen af Minthis, så er den på et niveau under Aphrodite Hills, men det som gør banen til noget helt særligt, er det forhold, at man har formået at anlægge en golfbane i noget som minder om en kæmpestor have. Det er i hvert fald den følelse man får, når man spiller banen. Det er en følelse og en oplevelse som bestemt ikke skal underkendes, og det er netop derfor, at vi rangerer Minthis et my foran Aphrodite Hills.

Værd at bemærke: gode træningsfaciliteter, et flot klubhus, imponerende udsigtspunkter flere steder på bane, klassisk resortbane, velassorteret proshop, turner ved klubhuset efter 9. hul, ingen baneservice.

 

Alle artikler

Tegn et sponsorat ved Race to Thailand

Tegn et sponsorat ved Race to Thailand

Bliv sponsor ved Race to Thailand og inviter din makker med til sæsonfinalen i Thailand..

Svane Køkkenet inviterer til spændende foredragsaften

Svane Køkkenet inviterer til spændende foredragsaften

INVITATION: Kom til foredrag med ekspertkommentator Henrik Knudsen fra Viasat Golf...

Køkkenkæde er ny sponsor ved Race to Thailand

Køkkenkæde er ny sponsor ved Race to Thailand

Ét af de bedst kendte og mest innovative danske køkkenbrands bliver nu en del af Race to Thailand...

Race to Thailand ændrer navn

Race to Thailand ændrer navn

NYHED: Golf Experten træder ind som ny titelsponsor og bliver samtidig en central samarbejdspartner ved Race to Thailand...

Se hvor du kan spille Race to Thailand

Se hvor du kan spille Race to Thailand

RACE TO THAILAND: Turneringskalenderen 2024 for Race to Thailand - presented by Golf Experten er klar, og tilmeldingen er åben...!

Blåvandshuk bliver HIO-sponsor

Blåvandshuk bliver HIO-sponsor

RACE TO THAILAND: Blåvandshuk Golfcenter bliver ny HIO-sponsor i 2024. Til samtlige events vil deltagerne kunne vinde et golfophold for 4 personer med golf + buggy, overnatning, morgenmad samt middag...