Outsider kåret til Cyperns bedste golfbane

Cypern, Cypern | Publiceret 13-05-2023

Cypern er kendt for sine storslåede strande, det krystalklare hav og det gode klima. Alt sammen noget der er med til at gøre middelhavsøen til en ’All Year destination’.

En rigtig golfdestination skulle man også mene. Især når man hører, at der findes 5 golfbaner på Cypern. Men desværre har flyselskaberne i disse år lagt forhindringer ud for golfrejsebureauerne, som gerne vil fylde flysæderne med golfspillere, der vil til Cypern.

De noget indviklede tekniske detaljer omkring flybookinger, set fra et golfrejsebureau’s perspektiv, er en anden historie, men bookes der individuelt eller gennem et charterbureau er det nemt at komme til Cypern på golfferie.

Og Cypern kan en hel masse, og for golfspillere, der allerede har prøvet både Spanien, Portugal og Tyrkiet, så bør Cypern være det næste sted på listen over spændende europæiske golfdestinationer. 

 

Cypern er delt i en cypriotisk og en tyrkisk del. På den sydlige del, der hører under Cypern, ligger der indenfor en halv times kørsel 4 golfbaner, Secret Valley, Elea Golf Club, Aphrodite Hills og Minthis golf Course.

Krydser man grænsen mod nord, så gør man det som golfspiller for at besøge Korineum Golf & Country Club.

GolfersGlobe har været på Cypern og rejst fra syd mod nord. Vi har spillet alle 5 golfbaner på middelhavsøen og kårer her top-5 placeringerne for de enkelte golfbaner.

Secret Valley

5. Secret Valley
På en femteplads ligger Secret Valley. Golfbanen ligger i et dalområde, og det bærer banens layout præg af. Arkitekten har haft begrænsede muligheder, og derfor spilles der 9 huller ud gennem dalen og 9 huller tilbage. Generelt er pladsen trang på mange af hullerne, og Secret Valley er en svær og kuperet golfbane, som kræver både tålmodighed, god course management samt gode evner som golfspiller.

Værd at bemærke: gode træningsfaciliteter, et hyggeligt klubhus, velassorteret proshop, ingen baneservice.

Elea Golf Course

4. Elea Golf Club
På fjerdepladsen ligger Elea Golf Club, der er en underholdende golfbane, som samtidig ikke er for svær at spille. Der er masser af plads på fairways, og greens er generelt i god stand. Elea Golf Club er en af den slags baner, som man gerne vil spille mere end én gang. Det overordnede layout er dog udformet på en måde, så det efter runden kan være lidt svært at skelne de enkelte huller fra hinanden. Det skal dog retfærdigvis siges, at der findes flere mindeværdige huller undervejs på runden.

Værd at bemærke: Mindre gode træningsfaciliteter, et hyggeligt klubhus, det er en buggy-bane, knap så mange gode udsigtspunkter, ingen baneservice.

Korineum Golf Course 

3. Korineum Golf & Country Club
På en tredjeplads ligger Korineum Golf & Country Club, som er banen, der ligger på den nordlige (tyrkiske del) af Cypern. Placeringen af top-3 banerne har været meget tæt. Korineum er den af de 5 golfbaner på Cypern, som er i den bedste stand. Et stort vandreservoir betyder, at der kan vandes på fuld kraft, og derfor står banen grøn og frodig året rundt.

Der er et par enkelte såkaldt ’Mickey Mouse’ huller (4 og 17. hul), som begge er par 3-huller. Her har arkitektens dømmekraft svigtet, men på plussiden tæller det, at banen er smuk og velholdt samtidig med, at man har den mest fantastiske havudsigt på næsten alle 18 huller. På visse dage er himmel og hav så blåt, at det går i et med hinanden. Det syn er ubetalelig. 

Korineum Golf & Country Club er en klassisk resortbane med et godt layout og et sted, hvor man føler sig godt tilpas. Hul 5 er banens signaturhul. Hullet er et dogleg venstre hul, og fra det højtliggende teested kan man se helt ned til greenområdet, der i direkte fugleflugtslinje ligger 300 meter fra herretee. Det er et fremragende golfhul.  

Værd at bemærke: gode træningsfaciliteter, grønne fairways, et hyggeligt klubhus, en buggy-bane, baneservice.

Aphrodite Hills

 

                    

Aphrodite Hills

2. (1) Aphrodite Hills
På en delt første/anden plads ligger Aphrodite Hills. Banen er den eneste på Cyperns, som har været vært for en turnering på DP World Tour. Aphrodite Hills er også Cyperns eneste rigtige mesterskabsbane, og standen er den bedste blandt de fire golfbaner på den sydlige del af Cypern.

Cabell Robinson’s design er fuld af variation og spændende golfhuller, og klubben har de seneste år spillet med musklerne og investeret massivt i at få banen løftet til et højt internationalt niveau.

Ikke to huller er ens, og flere gange undervejs på runden får man lov til at spille nogle golfhuller, man sent glemmer. Det gælder ikke mindst banens 7. hul, som er et relativt kort par 3-hul. Fra herretee spilles der hen over en dyb kløft til en green, der ligger på tværs af spilleretningen. Et godt slag på 125-130 meter vil give en god birdiechance på dette hul. Dette spektakulære golfhul hører blandt kandidaterne til kåringen af Cyperns bedste golfhul.

Til Aphrodite Hills hører der både hotel, ferielejligheder og villaer, hvor sidstnævnte ligger langs med golfbanen. Hvor flere af de øvrige golfbaner har en intim stemning i bl.a. klubhuset, så er der et mere internationalt format over Aphrodite Hills. På golfferien til Cypern bør man spille Aphrodite Hills mere end blot en enkelt gang.   

Værd at bemærke: gode træningsfaciliteter, mesterskabsbane, mange flotte huller, super stand, et flot klubhus, velassorteret proshop, ingen baneservice.

Minthis golf Course

 

                    

Minthis golf Course

1. (2) Minthis Golf Course
På en delt førsteplads ligger også Minthis, der byder på et spændende layout med nogle golfhuller, der er rigtig godt designet. Layoutmæssigt er banen virkelig flot, og de sidste 9 huller er den bedste bag-9 på Cypern.

Overalt er der træer, buske og smukke planter, og overordnet set er Minthis en af den slags baner, som man gerne vil spille igen og igen.  

Fra golfbanen har man kig til Troodos Mountains, der er den største sammenhængende bjergkæde på Cypern. Desuden ses hele dal-området, der støder op til foden af bjergene. Det er et imponerende syn, som for alvor folder sig ud, når man står på 10. teested.

10. hul er bl.a. derfor også kandidat til at være det bedste golfhul på Cypern. På par 4-hullet spilles der fra tee ud over en dyb kløft, hvor bolden skal flyves 140 meter for at nå den brede fairway. Dette golfhul er rent visuelt en nydelse for øjet og vel nok det flotteste golfhul på Cypern.

Hvis man har hang til lidt luksus på ferien, så er oplevelsen på Minthis mere gennemført end på de øvrige steder GolfersGlobe besøgte på turen rundt på Cypern. F.eks. er omgivelserne og stemningen i klubhuset på et niveau, hvor man tydeligt mærker, at man er bevidst om, hvilket produkt man vil sælge, og hvem målgruppen er. Alt er meget gennemført.

Ser man på standen af Minthis, så er den på et niveau under Aphrodite Hills, men det som gør banen til noget helt særligt, er det forhold, at man har formået at anlægge en golfbane i noget som minder om en kæmpestor have. Det er i hvert fald den følelse man får, når man spiller banen. Det er en følelse og en oplevelse som bestemt ikke skal underkendes, og det er netop derfor, at vi rangerer Minthis et my foran Aphrodite Hills.

Værd at bemærke: gode træningsfaciliteter, et flot klubhus, imponerende udsigtspunkter flere steder på bane, klassisk resortbane, velassorteret proshop, turner ved klubhuset efter 9. hul, ingen baneservice.

 

Alle artikler

Enestående resultater i Holstebro Golfklub

Enestående resultater i Holstebro Golfklub

BANEARKITEKTUR: Masterplanen for Skovbanen i Råsted er blevet studeret minutiøs, og ved at fjerne uhensigtsmæssige (dårlige) spilleoplevelser har man fået skabt et nyt og mere moderne design...

Køb golfrejsen hos Classicgolf

Køb golfrejsen hos Classicgolf

RACE TO THAILAND: Classicgolf er igen i år med som samarbejdspartner ved Race to Thailand. Classicgolf sælger bl.a. golfrejser til Thailand. Mød dem til vores mange golfevents hen over sommeren…

Fattige thailændere får støtte fra Danmark

Fattige thailændere får støtte fra Danmark

VELGØRENHED: ‘Race to Thailand – presented by GolfersGlobe’ støtter fattige i Thailand, som har brug for en benprotese. Læs her om tankerne bag velgørenhedsprojektet...

D'Wine er garant for flotte vinpræmier

D'Wine er garant for flotte vinpræmier

D'wine fortsætter som sponsor ved Race to Thailand, og det betyder at deltagerne kan se frem til masser af vin på præmiebordene...

Golfexperten fortsætter som HIO-sponsor

Golfexperten fortsætter som HIO-sponsor

Skulle det lykkes en dygtig spiller at lave HIO ved en af spillerunderne i Race to Thailand, så kan det gyldne slag igen i år udløse golfudstyr for 15.000 kr. efter eget valg...

Fransk champagnehus fortsætter sponsorat

Fransk champagnehus fortsætter sponsorat

Piper-Heidsieck Champagne, der er et af de mest præmierede champagnehuse gennem de sidste 20 år, fortsætter sig engagement i Race to Thailand presented by GolfersGlobe...