Minthis Golf Course

Cypern, Cypern

Donald Steel er arkitekten bag Cyperns første golfbane, Minthis Golf Course (1994). Oprindeligt hed banen Tsada.

Navnet, Minthis stammer fra et kloster, som ligger på banen og som oprindeligt stammer tilbage fra det 12. århundrede. 

Den til tider kuperede bane er højt beliggende, og fra mange af banens huller har man nogle flotte kig ud over landskabet.

Minthis Golf Course er Cyperns bedste golfbane, når vi taler om golfbanerne på den sydlige del af Cypern. 

Når man spiller en runde golf på Minthis banen har man hele tiden fornemmelsen af, at man går rundt i en kæmpe stor have. Det er med til at give en speciel fredfyldt oplevelse. Der er gamle træer over alt, herunder mange flotte gamle oliventræer og masser af flot beplantning af forskellig art. I hele området, og altså ikke kun på golfbanen, findes der over 1 million oliventræer. 

Som noget helt særligt, findes der også små parceller med vinstokke. Minthis producerer deres egen vin (godt 2.000-3.000 flakser om året), og de små vinparceller samt de mange træer, der omkranser de enkelte huller er med til at skabe en intim golfoplevelse. 

En bane man sent glemmer
En god golfbane er ofte kendetegnet ved, hvor mange huller man kan huske, og om hvorvidt man går fra 18. hul med følelsen af, at denne golfbane vil man gerne spille igen. Minthis er både sjov og underholdende, og dermed en golfbane, man gerne spiller flere gange. 

De første 9 huller blev anlagt først og sidenhen fulgte bag-9, og især bag-9 består af en perlerække af smukke golfhuller. Banens forløb er særdeles smuk og man kan ikke andet end begejstres over, hvordan man har formået at skabe en så smuk  og klassisk resortbane. 

Når man bevæger sig rundt på banen ses en lang række flotte villaer , som er placeret op langs klippesiderne. Det skæmmer dog på ingen måde oplevelse. For det første ligger disse millionvillaer i behørig afstand og for det andet er designet så flot og elegant, at udsigten til villaerne er det som på engelsk kaldes for 'eye candy'. 

                

LÆS OGSÅ: Cypriotisk resort genåbner golfbane

        

Tre fantastiske signaturhuller
Hullerne 2, 10 og 15 er banens signaturhuller. 2 og 15 er par 3-huller, hvor der på sidstnævnte spilles ind til en ø-green. Generelt er alle par 3-hullerne relativt korte (124, 146, 111 og 118 fra herretee), og det er i den grad med til at øge underholdningsværdien. 

10. hul er ganske enkelte et fremragende golfhul. Det er det eneste hul som spille ud mod den store dal, der omkranser Minthis. Fra tee har man den mest fantastiske udsigt ud over dal-området. Man skal fra herretee flyve bolden over en stor kløft (bolden skal flyves 140 meter) og herfra spilles der op ad fairways til en højtliggende green. Omgivelserne og indramningen af dette hul gør det til et af de bedste golfhullerne på Cypern. 

En bane, der passer til alle spillere
På Minthis Golf Course bliver man som spiller forkælet. Banen byder på en fair oplevelse, for der er generelt god plads fra tee, dvs. brede fairways, og der er stort set ingen rough. Roughen udgøres af oliventræer, og rammer man ikke fairways, så kan bolden som regel altid uden problemer findes blandt de mange oliventræer. Det at man bevæger sig rundt i en stor have giver en afslappende stemning, uanset hvordan spilles fungerer på dagen. 

Golfbanen ligger på den sydlige græsk-cypriotiske del i kort køreafstand fra tre øvrige golfbaner, Aphrodite Hills Golf Course, Elea Golf Course og Secret Valley.

I forbindelse med golfbanen ligger det eksklusive Minthis Resort.

 

                    

Læs mere om Minthis Resort: 

Cypriotisk resort tæt på at være færdig med ambitiøs udvidelse

Godt nyt for kvindelige livsnydere

            

 

  • Antal huller Antal huller 18
  • Afstand til The Suites, Minthis Resort Afstand til The Suites, Minthis Resort 220 meter
  • Driving Range Driving Range Ja
  • Putting Green Putting Green Ja
  • Buggy er nødvendig Buggy er nødvendig Nej
  • Restaurant Restaurant Ja
  • Banetype Banetype Parkbane
  • Pro shop Pro shop Nej