Aphrodite Hills Golf Course

Cypern, Cypern

Aphrodite Hills (2002) er en fantastisk golfbane med nogle vidunderlige golfhuller. Arkitekten Cabell Robinson har på et stort område med to plateauer anlagt en række fremragende golfhuller. 

Cabell Robinson står bl.a. bag golfbaner som Praia D'El Rey Resort, Finca Cortesin og La Reserva Golf Club.

Aphrodite Hills er den bedste golfbane iblandt de golfbaner, som ligger på den sydlige del af Cypern. Standen er super god, og der investeres konstant i at forbedre faciliteterne.  

Aphrodite Hills, der i 2020 var vært for en turnering på den daværende European Tour, er udfordrende golfbane, som for længst har opnået international anerkendelse. De første og de sidste ni huller er delt af en stor ravine, og man har flere steder på banen et fantastisk kig til middelhavet.

Hul 3 er et af golfbanens signaturhuller. Fra sort tee (back tee) spiller hullet 573 meter, og bilden skal fra tee flyves 220 meter over en dyb kløft for at ramme fairway. 

Ellers vil man efter runden især kunne huske 7. hul, hvor man højt oppe fra kører zig-zag ned ad bjergsiden for at komme til teestedet. Fra herre tee slår man 128 meter hen over en lille kløft og ind til en green der er godt beskyttet fra flere bunkers.   

På afslutningshullet spilles der op mod klubhuset. Fra 18. tee skal først ramme fairway. Dernæst skal man ned og ligge kort eller til venstre for den store sø, som delvist beskytter den store 18. green. Herfra har man ikke mere end 100-120 meter ind til pinden. Det er et flot og underholdende afslutningshul, som man ikke sådan lige glemmer med det samme.  

Generelt er der god plads på fairways. Det betyder, at man sjældent kommer i problemer fra tee, og Aphrodite Hills er en af de golfbaner på Cypern, som man gerne spiller mere end blot en enkelt gang.  

Til anlægget hører der gode træningsfaciliteter samt en Academy Course.

Golfbanen ligger på den sydlige græsk-cypriotiske del i kort køreafstand fra tre øvrige golfbaner, Minthis Golf Course, Elea Golf Course og Secret Valley.

I forbindelse med golfbanen findes også et hotel, Aphrodite Hills Golf og Spa Resort.

Vil man til Cypern på golfferie, så er marts, oktober og november måned de tre bedste måneder, men samtidig også der, hvor der er mest run på banerne i området. Et godt tidspunkt at rejse til Cypern på en golfferie kan derfor være i slutningen af februar eller starten af december. 

  • Antal huller Antal huller 18
  • Afstand til Aphrodite Hills Golf og Spa Resort Afstand til Aphrodite Hills Golf og Spa Resort 549 meter
  • Driving Range Driving Range Ja
  • Putting Green Putting Green Ja
  • Buggy er nødvendig Buggy er nødvendig Ja
  • Restaurant Restaurant Ja
  • Banetype Banetype Parkbane
  • Pro shop Pro shop Ja