Rosapenna Golf Courses

Det nordlige Irland, Irland

Rosapenna hører til blandt de absolutte sværvægtere, ikke kun i Irland, men i hele Europa. Old Tom Morris Links åbnede for spil helt tilbage i 1893 og kort tid efter åbnede også hotellet, der hører til resortet. Dermed regnes Rosapenna for at være Europas første golfresort.

Old Tom Morris Links er af Golf Digest kåret som nr. 34 på listen over Irlands 100 bedste golfbaner, mens den noget yngre søsterbane, Sandy Hills Links (2003) ligger nr. 10 på samme liste.

Sandy Hills er en moderne linksbane, der på fornemmeste vis er modelleret ind i den eksisterende natur. Hullerne skærer ind mellem de ofte tårnhøje klitter. Det er en svær test med smalle fairways og på flere huller er der blinde teeslag. Sandy Hills er en flot bane med nogle fremragende golfhuller, og fra banens højeste punkter har man de mest fantastiske kig til både havet og den lavtliggende Old Tom Morris Course.

Old Tom Morris Links og Sandy Hills Links ligger begge ud til Sheephaven Bay og med udsigt til Muckish Mountain og den lille fiskerby, Downings.

Begge baner har en unik placering og byder på noget af det smukkest linksgolf man kan forestille sig. Hullerne smyger sig gennem det smukke klitlandskab og der er på disse to baner ingen ’svage huller’. Golfoplevelsen er total og så afgjort værd at rejse efter.

Klubhuset til Rosapenna åbnede i 2005 og er et moderne klubhus med gode faciliteter og frem for alt en fantastisk placering med udsigt til hele området.

Til Rosapenna Hotel & Golf Resort hører også de to baner, No.3 Links, No.4 Links, som tidligere hed St. Patrick’s Golf Links.

Opdatering: Senest er der i sommeren 2021 åbnet endnu en golfbane i Rosapenna. St. Patrick's Links er designet af Tom Doak og er efter åbningen strøget direkte ind på en 55. plads over verdens bedste golfbaner. Klik her for at læse mere om St. Patrick's Links.

                                                            

Rosapenna Golf Courses indgår i en pakke med ophold på Rosapenna Hotel & Golf Resort og med spil på Narin Portnoo eller Ballyliffen og Slieve RussellGolfbanerne, som indgår i pakken hører helt sikkert til i kategorien, ’must-play’ golfbaner.

  • Antal huller Antal huller 81
  • Afstand til Rosapenna Hotel & Golf Resort Afstand til Rosapenna Hotel & Golf Resort 125 meter
  • Driving Range Driving Range Ja
  • Putting Green Putting Green Ja
  • Buggy er nødvendig Buggy er nødvendig Nej
  • Restaurant Restaurant Ja
  • Banetype Banetype Linksbane
  • Pro shop Pro shop Ja