Ny irsk golfbane stryger ind i Top-100

Photo credit: Nick Wall & Clyde Johnson | Publiceret 09-12-2021

Længst oppe i det nordvestlige hjørne af Irland finder man Rosapenna Hotel & Golf Resort.

Rosapenna, der er verdens ældste golfresort (1893), har indtil 2021 bestået af de to 18-hullers linksbaner, Old Tom Morris Links og The Sandy Hills Links samt 9-hullers banen Coastguard Nine.

Men i sommeren 2021 åbnede så St. Patrick's Links, som allerede nu har fundet vej ind blandt verdens 100 bedste golfbaner.

Det er det amerikanske golfmagasin ’Golf Magazine’, som har sendt St. Patrick's Links ind på en imponerende 55. plads.    

St. Patrick's Links er designet af den amerikanske golfbanearkitekt Tom Doak, der startede sin karriere som elev hos Pete Dye. Doak har efter udstået læretid bl.a. designet syv golfbaner, som i dag er blandt verdens 100 bedste, heriblandt Barnbougle Dunes på Tasmanien og Cape Kidnappers i New Zealand.

St. Patrick's Links er anlagt i et spektakulært klitlandskab ud mod Sheephaven Bay, og ifølge Golf Magazine har man i bedømmelsen blandt andet lagt vægt på, at det på alle måder ser ud til, at St. Patrick's Links er en linksbane, som har ligget der i flere hundrede år. Det er naturligvis et kæmpe cadeau til golfbanearkitekten og hans team for, hvordan de har formået at ’shape banen’.    

Rosapenna Hotel & Golf Resort ligger ved byen Donegal og direkte ud til den smukke Sheephaven Bay. Til resortet hører der også et hotel, Rosapenna Hotel, og herfra er der kun få minutters kørsel til den nærmeste by, hvor der findes både barer og restauranter. På de stemningsfyldte barer samles de lokale, når weekenden nærmer sig, og så bliver der ellers budt på irsk folkemusik, så ruderne de dugger, mens øllet flyder fra hanerne.  

GolfersGlobe har tidligere besøgt Rosapenna Hotel & Golf Resort, hvor vi spillede de to golfbaner, Old Tom Morris Links og Sandy Hills og boede på det nærliggende Rosapenna Hotel. På turen besøgte vi også Ballyliffin Golf Club, som lægger godt halvanden times kørsel væk.

Med tilkomsten af St. Patrick's Links byder området nu på et overflødighedshorn af sublime ’links-tilbud’ til en golfferie på ’Emerald Isle’. Med til ferieoplevelsen hører, at man lander i Dublin og herfra har 4-5 timer kørsel nordpå for at komme til Donegal. På turen får man chancen for at opleve den mest fantastiske irske natur.

Alle artikler

Michelinkok checker ind på portugisisk resort

Michelinkok checker ind på portugisisk resort

27 Trent Jones golfhuller, boutiquehotel, nyt klubhus og nu også en fine dinning restaurant. Palmares Ocean Living & Golf Resort rykker op blandt de bedste golfresorts i Portugal...

Costa Navarino åbner nyt hotel

Costa Navarino åbner nyt hotel

Det internationale hotelbrand Marriott International, Inc. skal stå for driften af det nye beachfront luksushotel på Costa Navarino. Hotellet åbner denne sommer…

Hotel, faciliteter og omgivelser slår golfbanerne

Hotel, faciliteter og omgivelser slår golfbanerne

RANGLISTE: Terre Blanche kåret blandt verdens 10 bedste golfresorts. En af vores læsere har besøgt det sydfranske resort og fortæller i artiklen om sine indtryk…

Ny irsk golfbane stryger ind i Top-100

Ny irsk golfbane stryger ind i Top-100

St. Patrick's Links er nyeste skud på stammen i Rosapenna Golfresort i det nordvestlige Irland. Banen, der åbnede denne sommer, regnes allerede blandt Irlands bedste linksbaner...

Race to Thailand rykker indendørs

Race to Thailand rykker indendørs

Den landsdækkende golfturnering kommer nu i en indendørs udgave, når Race to Thailand Indoor Winter Series den kommende vinter spilles i landets største indoor centre i Esbjerg, Aarhus og København...

RACE TO THAILAND KLAR MED NY TURNERINGSKALENDER

RACE TO THAILAND KLAR MED NY TURNERINGSKALENDER

RACE TO THAILAND: GolfersGlobe er ovenud begejstret for at kunne præsentere det bedste turneringsprogram nogensinde. Se hvor der spilles i 2022. Tilmeldingen er åben!