Slieve Russell Golf Course

Det nordlige Irland, Irland

Slieve Russell blev i 2015, 'Golf Weekly Magazine', kåret til Irlands femte bedste parkbane.

Banen er udlagt på et kæmpemæssigt areal med masser af flotte gamle træer og store søer. Banen er i en fantastisk stand, og man kan ikke undgå at blive imponeret over, hvor meget der er gjort ud af at skabe den perfekte golfoplevelse.

Alt fremstår på smukkeste vis, lige fra de sirligt ordnede bede rundt om teestederne til fairways, som er tætklippet og til greens, der er flotte og velplejede.

Slieve Russell er et fantastisk parkbaneanlæg med et spændende layout og nogle vidunderlige golfhuller.

                                                            

Slieve Russell Golf Course indgår i en pakke med ophold på Rosapenna Hotel & Golf Resort og med spil på Narin Portnoo, Rosapenna Golf Courses og Ballyliffin Golf ClubGolfbanerne, som indgår i pakken hører helt sikkert til i kategorien, ’must-play’ golfbaner.

Allerede på 2. hul bliver man testet. Har man modet og evnen kan man skære en hel del længden af ved at slå ud over vandet. Lykkes man med det, så står man stadig med et vanskeligt andetslag ind til en højt hævet green.

7. hul må så absolut kandidere til at være blandt banens signaturhuller. Fra et højliggende plateau teested slås der ned mod en lavtliggende green. De fleste spillere skal have fat i et langt jern eller en hybrid for at nå på green i førsteslaget.  

Slieve Russell’s signaturhuller er dog uden tvivl 12. og 13. hul. Begge huller snor sig rundt om en kæmpe sø og giver på hver sin måde spilleren masser at tænke over.

12. huls teeslag slås ud mod en fairway, hvor der er vand hele vejen op langs med venstre side, mens træer i højre side vanskeliggør andetslaget mod en green, som er beskyttet af vand på venstre side og en stor bunker på højre side. Rammes fairway er hullet ikke svært, men alle slag, der hooker vil ende i vandet.

På 13. teested skal man kigge grundigt i baneguiden, inden man vælger jern eller kølle. Hullet er et 90 grader venstre dogleg hul , og bolden skal flyves minimum 180 meter for at nå over hjørnet af vandet. Herfra kan man spille sikkert frem midt i fairway, helst lidt i højre side, og til sidst stå med et wedge slag ind mod greenen, der tager godt imod. Vælger man fra tee at spille sikkert uden om vandet vil man formentlig ende op med en noget længere og sværere tredjeslag.

Mange golfturister kommer til Irland for at spille linksgolf. Nogle af de bedste golfbaner ligger i den nordligste del af Irland, Rosapenna, Ballyliffin m.fl., og her giver Slieve Russell mulighed for at gøre et stop på halvvejen på den næsten 5 timer lange køretur fra Dublin.

Til resortet hører der et rigtig flot hotel og muligheden for at slutte golfferien af med at spille en af Irlands smukkeste parkbaner bør helt sikkert indgå i overvejelser, når man sidder og planlægger den næste golfferie til Irland.

Læs mere om Slieve Russell Golf Course her
  • Antal huller Antal huller 18
  • Afstand til Slieve Russell Hotel Afstand til Slieve Russell Hotel 111 meter
  • Driving Range Driving Range Ja
  • Putting Green Putting Green Ja
  • Buggy er nødvendig Buggy er nødvendig Nej
  • Sværhedsgrad Sværhedsgrad Medium
  • Restaurant Restaurant Ja
  • Banetype Banetype Parkbane
  • Pro shop Pro shop Ja