Danmarks førende golfrejsesite

61 lande og mere end 122 destinationer verden over

Mere end 2.800 hoteller og golfbaner

Send os en email og BESTIL et tilbud på din næste golfrejse

Det nordlige Irland

På GolfersGlobe har vi valgt at inddele Irland og Nordirland i 4 områder for at gøre det så let som muligt at navigere rundt og finde information om golfbanerne i de forskellige områder.

Det betyder, at det ’Nordlige Irland’ både omfatter Nordirland og området vest for Nordirland. Det område som kaldes for Ulster.

Nordirland har en dramatisk og blodig fortid, men fremstår i dag som en af Storbritanniens måske mest oversete og charmerende destinationer.

Værd at opleve
Naturen er mange steder rå og fortryllende, og de flotte golfbaner ligger som perler på en snor.

Værd at opleve på en golfferie til Nordirland er bl.a. den spektakulære Causeway Coastal Route, der siges at være en af de smukkeste køreture i hele verden. Undervejs kan der gøres stop ved bl.a. Gobbins Cliff Path, der er en gammel gangsti, der på dramatisk vis hænger ud fra basaltklipperne over det brusende irske hav.

Har man brug for flere adrenalin oplevelser, så er det også muligt at begive sig ud på en tur over Carrick-a-Rede rope-bridge. Den gamle hængebro svæver 30 meter over det brusende hav og skal nok få benene til at ryste på de fleste golfspillere, der er vant til at have fast grund under fødderne.

Et af de absolutte højdepunkter på Causeway Coastal Route er det sagnomspundne Giants Causeway. På et lille areal på kysten kan ses 40.000 naturskabte sekskantede søjler. Man tror måske fejlagtigt, at de er hugget ud med menneskekraft, men det er ikke tilfældet. Naturen har skabt disse fantastiske søjler og med til oplevelsen er myten om at søjlerne indgår som en del af bro, der i tidernes morgen blev bygget af rivaliserende irske og skotske kæmper, der ville krydse havet.

Belfast
Endelig er der den spændende storby Belfast – byen med sin helt egen personlighed. Byen er rå og dramatisk og gemmer på en lang historiefortælling om konflikten mellem katolikker og protestanter.

Men det er også en by, der tager imod de besøgende med omfavnende varme og gode humør. De senere år har Belfast udviklet sig markant, og der findes i dag mange gode restauranter. Endelig så er der jo også de klassiske pubber, som altid er et besøg værd, og hvor man kan få sig en velskænket pint.    

Fantastiske golfbaner
I Belfast kan vi anbefale at man booker sig ind på det historiske Titanic Hotel, der ligger ved havnefronten og lige overfor Titanic museet. GolfersGlobe har boet på netop dette hotel, de seneste par gange, hvor vi har besøgt Belfast og herfra er der under en times kørsel til golfbaner som Ardglass Golf Club, Royal County Down og selvfølgelig The Royal Belfast Golf Club.

Et andet sted, som det er værd at overnatte, er Bushmills Inn. Det historiske hotel ligger mod nord, ikke langt fra fantastiske linksbaner som Royal Portrush, Port Steward og Castlerock.

Det nordvestlige Irland
Vest for Nordirland ligger der et andet af øens mange gode golfområder. Her længst mod nordvest findes baner som Ballyliffin og Rosapenna. Natur og golfbaner er i særklasse og det samme er irernes gæstfrihed.

Nedenfor kan du læse mere om golfbanerne i den nordlige del af Irland samt Nordirland og også finde inspiration til, hvor du kan booke overnatning til golfferien til Irland.

Artikler