Ballyliffin Golf Club

Det nordlige Irland, Irland

Bedømmelse Bedømmelse Bedømmelse Bedømmelse Bedømmelse 4,5 GolfersGlobe bedømmelse

Ballyliffin Golf Club i Donegal i det nordvestligste hjørne af Irland byder på linksgolf fra allerøverste hylde. Ballyliffin Golf Club ligger på en lille halvø lidt syd for Malin Head. Fra banen er der udsigt til de vidstrakte sandstrande ved Pollan Bay.

Ballyliffin består af to baner, The Old Links (1973) og Glashedy Links (1995). De to golfbaner er vidt forskellige, men som de lokale siger, så udgør de tilsammen 36 gode grunde til at komme til Ballyliffin. Engang blev Ballyliffin betragtet som lidt af en skjult perle med anlæggelsen af Glashedy Links har Ballyliffin etableret sig som et af Irlands bedste golfanlæg.

Selvom begge baner er af nyere dato, så ser det ud som om at de har ligget der igennem århundrede. Den irske golfjournalist, Pat Ruddy, som i mere end 50 år har skrevet om golf, har kaldt det for lidt af et mirakel, at man i en lille by som Ballyliffin med under 1000 indbyggere kan have to så vidunderlige golfbaner, som gang på gang bliver rangeret blandt landets bedste linksbaner.

                                                            

Ballyliffin Golf Club indgår i en pakke med ophold på Rosapenna Hotel & Golf Resort og med spil på Narin Portnoo, Rosapenna Golf Courses og Slieve RussellGolfbanerne, som indgår i pakken hører helt sikkert til i kategorien, ’must-play’ golfbaner.

Det har da heller ikke været muligt, om end det heller ikke har været intensionen, at holde det hemmeligt, at man i dette hjørne af Irland har to så fantastiske linksbaner og hvert år besøges Ballyliffin af mere end 20.000 green fee gæster.

Old Links byder på nogle vidunderlige bumpede fairways. Banen ligger som modernatur skabte den med tusindvis af små pukler på fairways. Alene af den årsag byder Old Links på en unik golfoplevelse. Placeringen ud mod havet styrker blot oplevelsen af noget helt særligt. Kun få gange bevæger man sig over havets niveau og flere af hullerne (14, 15 og 16. hul) løber helt ude langs med kysten. Siden åbningen i 1973 er banen blevet redesignet af Sir Nick Faldo (2006).

Glashedy Links er i modsætning til Old Links anlagt oppe i det vilde og vindblæste klitlandskab et stykke længere inde i landet. Banen byder på en perlerække af flotte og samtidig dramatiske golfhuller, og gang på gang betages man af den flotte udsigt til havet, Old Links og de bagvedliggende bjerge.

Det er bemærkelsesværdigt, at man med et så rent udtryk og enkelt design har skabt en så unik golfbane Glashedy Links er en krævende test, hvor man mentalt udfordres på samtlige huller. Der findes ingen svage huller, og vindforholdene er med til at sætte prikken over i’et. Vil man prøve den reneste form for links golf så er både Glashedy Links og Old Links stedet at tage hen.

Tæt ved Ballyliffin Golf Club ligger selve Ballyliffin, hvor der findes mulighed for indkvartering på eksempelvis Ballyliffin TownHouse, Ballyliffin Hotel eller man kan vælge The Glen House Country Accommodation & Rose Tearoom, hvor der er mulighed for self-catering.

Se de mange flotte billeder i BILLEDGALLERIET og bedøm selv om ikke dette vidunderlige golfanlæg skal med på din ønskeliste til den næste golfferie til Irland.

Læs mere om Ballyliffin Golf Club her
  • Antal huller Antal huller 36
  • Afstand til Ballyliffin TownHouse Afstand til Ballyliffin TownHouse 2,1 km
  • Driving Range Driving Range Ja
  • Putting Green Putting Green Ja
  • Buggy er nødvendig Buggy er nødvendig Nej
  • Sværhedsgrad Sværhedsgrad Medium
  • Restaurant Restaurant Ja
  • Banetype Banetype Linksbane
  • Pro shop Pro shop Ja