Skotsk golfklub træffer historisk beslutning

Fife, Skotland | Publiceret 24-01-2020

‘Fife golf club gets approval to sell alcohol from carts on course’.

Sådan lyder overskriften på en af ugens mere opsigtsvækkende historier i det skotske lokalmedie, Fife Today.  

Fife er området omkring St Andrews og dermed også det sted, som betegnes som golfens vugge. Derfor vækker det naturligvis opsigt, når en af verdens ældste golfklubber, Kingsbarns Golf Club, pludselig melder ud, at der er givet tilladelse til, at en golfvogn kan køre rundt på banen og servere alkohol.

Denne form for service kender man fra mange andre steder i verden, hvor servicevognen kommer trillende forbi og tilbyder lidt at spise og drikke.

Men at det også skulle ske i et af verdens mest konservative lande, når det kommer til golf, overrasker nok de fleste.

Men forklaringen er enkelt. Det handler om at kunne yde den service som gæsterne efterspørger. Mange af green fee spillerne i Fife-området er amerikanere og har man set, hvordan det foregår, når busser fyldt med amerikanere ruller op foran klubhuset eksempelvis i klubberne i det sydvestlige hjørne af Irland, så ved man godt, hvad det handler om.

Amerikanernes tilstedeværelse sætter sit præg på klublivet, både på golfbanen og i klubhuset og øl skal der til.  

 

 

Samtidig med udmeldingen om, at der nu kan serveres alkohol på banen oplyser Kingsbarns Golf Club endvidere, at det nu er muligt at købe alkohol i klubhuset allerede fra kl. 09.00 om morgenen.

Clubhouse operations manager i Kingsbarns Golf Club, Susan Hutchison, forsikrer dog om, at den rullende udskænkningsvogn ikke er noget, som vil blive taget i brug hver dag, men udelukkende på travle dage.

Udmeldingen kan meget vel have sendt chokbølger gennem dele af det skotske golf society, men Kingsbarns Golf Club forsøger at berolige de værste skeptikere med at oplyse, at udskænkningen skam ikke vil finde sted overalt på banen, men kun på nogle særligt udvalgte steder.

Dette skyldes bl.a., at servicevognens tilstedeværelse overalt på banen meget vel kunne føre til, at spillet blev sinket. Og det ønsker man ikke.    

Kingsbarns Golf Club er en golfklub, der i den gang er indbegrebet af skotsk golfhistorie. Og nu skriver klubben altså et nyt kapitel i klubbens historie. Det nye tiltag er ikke noget, som man vil annoncere med, men i højere grad noget, som man kan tilbyde især de gæster, som direkte efterspørger det.  

                                                    

Kingsbarns Golf Club, der i fjor kunne fejre 225-års jubilæum, er hvert år en del af en af Europa Tourens mest prestigefyldte turneringer, nemlig Alfred Dunhill Links Championship.    

Banen i Kingsbarns Golf Club, som den kendes i dag, er designet af Kyle Phillips og åbnede i 2000. Men der findes beviser for, at der allerede er blevet spillet golf på dette sted helt tilbage i 1793, og dermed er Kingsbarns Golf Links en af verdens ældste golfklubber. 

Kyle Phillips har bl.a. også designet PGA of Sweden National Golf Resort, Yas Links (Abu Dhabi) og Verdura Golf & Spa Resort i Italien.

Ønsker man at besøge Fife og spille en runde golf på Kingsbarns Golf Links, så er prisen for en 18-hullers runde i sommerhalvåret 2020 på 312 pund , svarende til 2.700 dkr.  

                                

Alle artikler

Rejsebeskrivelser: Tre dage i València

Rejsebeskrivelser: Tre dage i València

Byen er til overflod beriget af historie, kultur, kunst, viden og spændende mad og byder samtidig på gode muligheder for at slappe af med en runde golf i et behageligt klima.

Saudi Arabien vil være større end Dubai

Saudi Arabien vil være større end Dubai

Saudi Arabien, et af verdens rigeste lande, har fået smag for golfsporten. Nu har den stenrige oliestat lanceret en 10-års plan, hvor målet er, at gøre landet til områdets mest dynamiske golfdestination...

Emirat går forest i kampen for miljøet

Emirat går forest i kampen for miljøet

De tre Abu Dhabi golfklubber, Saadiyat Beach Golf Club, Yas Links og Abu Dhabi Golf Club er i en miljømæssig sammenhæng gået sammen om at vise et godt eksempel til omverdenen…

Malaysia: Ét golfresort er bedre end alle andre

Malaysia: Ét golfresort er bedre end alle andre

Malaysias TPC Kuala Lumpur golf resort råder over landets to bedste golfbaner. Det afslører det anerkendte magasin, Golf Digest International i deres seneste kåring...

Skotsk golfklub træffer historisk beslutning

Skotsk golfklub træffer historisk beslutning

En af verdens ældste golfklubber indfører udskænkning af alkohol på banen. Det sker for at imødekomme de mange amerikanske golfspillere, som hvert år kommer for at spille den berømte linksbane...

Ny rejsevideo: Thailand fascinerer og begejstrer

Ny rejsevideo: Thailand fascinerer og begejstrer

Hvert år rejser tusindvis af danskere til Thailand for at opleve Asiens ultimative feriedestination. Foruden fantastiske golfbaner byder Thailand også på en lang række unikke ferieoplevelser. Se med her...