Dumbarnie Links har opnået stjernestatus

Fife, Skotland | Publiceret 19-07-2023

Den skotske linksbane, Dumbarnie Links åbnede i 2020 og har allerede opnået fornem omtale.

Dumbarnie Links ligger i det tidligere grevskab Fife, nær St. Andrews, og banen nævnes i dag i flæng sammen med baner som Kingsbarns og St. Andrews Old Course, når eksperter skal pege på, hvilke golfbaner golf connoisseurs bør spille på pilgrimsrejsen til Skotland.

Men hvordan kan en golfbane, som Dumbarnie Links, der er så forholdsvis ny, blive nævnt i samme åndedrag som St. Andrews Old Course?

En del af forklaringen skal findes i det forhold, at der stort set på samme sted, hvor Dumbarnie Links ligger i dag, er blevet spillet golf siden 1837.

 

 

Oprindeligt hed sportsklubben Hercules Club og bestod fortrinsvist af lokale jordejere. Optegnelser viser, at der i 1837 var 47 medlemmer, som med jævne mellemrum mødtes til riffelskydning og efterfølgende middage.

Formålet med foreningen var at fremme forskellige former for spil og motion.   

Senere slog Hercules Golf Club sig sammen med East of Fife Gymnastic Club, der også siden 1835 havde dyrket forskellige former for spil på Dumbarnie Links. Historiske dokumenter afslører, hvordan atletik, riffelskydning og golf ofte blev spillet på banen, og hvordan begivenhederne blev kendt som "Colinsburgh Games and Golf Meeting."

Det fortaber sig i uvisheden, hvornår pilen begyndte at pege i andre retninger, og man skal altså helt til ’vores tidsregning’, førend golfen for alvor vendte tilbage på lige netop dette sted.  

Dumbarnie Links er en del af Balcarres Estate, som har været i den samme families eje i over 400 år. Under supervision af Paul Kimber, der tidligere var arkitekten bag Castle Course i St. Andrews, er Dumbarnie Links placeret på et areal, der strækker sig næsten 1,5 km ude langs med havet.

Naturen og historien har været med til at skabe de bedste forudsætninger for at anlægge en golfbane, og designet på Dumbarnie Links er old school, som man kender det fra linksbaner, med ondulerede greenområder, run offs og potbunkers.

Da Dumbarnie Links åbnede, blev banen kåret som "2021 Development of the Year" af Golf Inc., "2021 Best New Golf Course Worldwide" af World Golf Awards og "Scotland's Best Golf Experience 2021" af Scottish Golf Tourism Association.

Alle artikler

Brugere kårer Italiens bedste golfbane

Brugere kårer Italiens bedste golfbane

Ny brugerafstemning sender Antognolla Resort and Residences op blandt Italiens bedste golfresort...

Sponsoreret Vinsponsor leverer vin med personlighed

Vinsponsor leverer vin med personlighed

SPONSOROMTALE: Vin kan noget særligt. Det kan bringe os sammen, skabe oplevelser og gode minder. Sådan lyder det fra Aalborg-virksomheden D’Wine, som GolfersGlobe igen i år har med som sponsor…

Fransk champagnehus fortsætter sponsorat

Fransk champagnehus fortsætter sponsorat

Piper-Heidsieck Champagne, der er et af de mest præmierede champagnehuse gennem de sidste 20 år, fortsætter sig engagement i Race to Thailand presented by GolfersGlobe...

Sponsoreret Det perfekte tilbehør til golfspilleren

Det perfekte tilbehør til golfspilleren

Dansk designer leverer nytænkning til golfspilleren. Caps til solbrillen og smarte brilleholderen til golfbag'en gør golfrunden meget lettere...

Tag på matchtur til Thailand

Tag på matchtur til Thailand

I samarbejde med Classicgolf arrangerer GolfersGlobe en forrygende matchtur til Thailand i november 2024...

Stor fremgang for Al Zorah Golf Club

Stor fremgang for Al Zorah Golf Club

AJMAN: Al Zorah Golf Club har vokseværk, og det skaber overskrifter indenfor golfverdenen...