Dumbarnie Links har opnået stjernestatus

Fife, Skotland | Publiceret 19-07-2023

Den skotske linksbane, Dumbarnie Links åbnede i 2020 og har allerede opnået fornem omtale.

Dumbarnie Links ligger i det tidligere grevskab Fife, nær St. Andrews, og banen nævnes i dag i flæng sammen med baner som Kingsbarns og St. Andrews Old Course, når eksperter skal pege på, hvilke golfbaner golf connoisseurs bør spille på pilgrimsrejsen til Skotland.

Men hvordan kan en golfbane, som Dumbarnie Links, der er så forholdsvis ny, blive nævnt i samme åndedrag som St. Andrews Old Course?

En del af forklaringen skal findes i det forhold, at der stort set på samme sted, hvor Dumbarnie Links ligger i dag, er blevet spillet golf siden 1837.

 

 

Oprindeligt hed sportsklubben Hercules Club og bestod fortrinsvist af lokale jordejere. Optegnelser viser, at der i 1837 var 47 medlemmer, som med jævne mellemrum mødtes til riffelskydning og efterfølgende middage.

Formålet med foreningen var at fremme forskellige former for spil og motion.   

Senere slog Hercules Golf Club sig sammen med East of Fife Gymnastic Club, der også siden 1835 havde dyrket forskellige former for spil på Dumbarnie Links. Historiske dokumenter afslører, hvordan atletik, riffelskydning og golf ofte blev spillet på banen, og hvordan begivenhederne blev kendt som "Colinsburgh Games and Golf Meeting."

Det fortaber sig i uvisheden, hvornår pilen begyndte at pege i andre retninger, og man skal altså helt til ’vores tidsregning’, førend golfen for alvor vendte tilbage på lige netop dette sted.  

Dumbarnie Links er en del af Balcarres Estate, som har været i den samme families eje i over 400 år. Under supervision af Paul Kimber, der tidligere var arkitekten bag Castle Course i St. Andrews, er Dumbarnie Links placeret på et areal, der strækker sig næsten 1,5 km ude langs med havet.

Naturen og historien har været med til at skabe de bedste forudsætninger for at anlægge en golfbane, og designet på Dumbarnie Links er old school, som man kender det fra linksbaner, med ondulerede greenområder, run offs og potbunkers.

Da Dumbarnie Links åbnede, blev banen kåret som "2021 Development of the Year" af Golf Inc., "2021 Best New Golf Course Worldwide" af World Golf Awards og "Scotland's Best Golf Experience 2021" af Scottish Golf Tourism Association.

Alle artikler

Cypriotisk resort sætter ny milepæl

Cypriotisk resort sætter ny milepæl

CYPERN: Minthis Resort på Cypern har denne sommer åbnet ny gourmetrestaurant. Amaracus Restaurant ligger i unikke rammer og vil tiltrække gæster fra nær og fjern...

Dumbarnie Links har opnået stjernestatus

Dumbarnie Links har opnået stjernestatus

SKOTLAND: Dumbarnie Links har med rekordfart opnået stjernestatus. Læs her om det særlige område, hvor linksbanen ligger...

Portugisisk topresort indvier ferielejligheder

Portugisisk topresort indvier ferielejligheder

PORTUGAL: Palmares Ocean Living & Golf på den portugisiske Algarvekyst åbner nye ferielejligheder, der både er velegnet til par og lidt større grupper…

Kauri Cliffs hører til på drømmelisten

Kauri Cliffs hører til på drømmelisten

Har man pengepungen i orden og er villig til at rejse langt efter de store golfoplevelser, så bør New Zealandske Kauri Cliffs stå på enhver golfspillers 'bucket list'...

Luksuriøse forhold venter deltagerne ved Solheim Cup

Luksuriøse forhold venter deltagerne ved Solheim Cup

Finca Cortesin er blevet sammenlignet med August National, og det 5-stjernede luksusresort er blevet kåret blandt Europas bedste. Nu kommer Solheim Cup deltagerne til at opleve den ultimative luksus...

Norsk flyselskab bygger luftbro til Jamaica

Norsk flyselskab bygger luftbro til Jamaica

Det norske flyselskab Norse Atlantic Airways tilbyder fra oktober 2023 daglige afgange fra London til Jamaica. Selskabet samarbejder med Norwegian, der flyver fra København til London...