Saudi Arabien anlægger spektakulær golfbane

Jeddah, Saudi Arabien | Publiceret 02-02-2021

Den 18-dobbelte majorvinder Jack Nicklaus er i færd med at designe en ny golfbane i Saudi Arabien.  

Nicklaus Design anses for at være blandt verdens førende entreprenører indenfor golfbanedesign, og de seneste 50 år har Nicklaus Design stået for anlæggelsen af mere end 420 golfbaner rundt om i verden.  

Den nye golfbane, Jack Nicklaus Signature Golf Course, bliver Jack Nicklaus første i Mellemøsten.   

Nicklaus begrunder bl.a. sin motivation med, at den mangedobbelte majorvinder ønsker at være med til at skubbe til udviklingen af golfsporten i det Saudiarabiske kongedømme og få flere golfspillere til at opleve glæden ved den ædle sport.

Golfbanen kommer til at ligge 40 minutters kørsel fra hovedstaden Riyadh i en helt ny bydel, som har fået navnet Qiddiya.

 

 

Qiddiya er udset til at skulle være Saudi Arabiens centrum for underholdning, sport og kultur, og Qiddiya er blevet kaldt for et megaprojekt, der skal skabe turisme og samtidig sprede landets indkomstressourcer. Over tid vil der blive bygget forlystelsesparker, sportsfaciliteter, en lang række øvrige udendørsaktiviteter samt museer og koncertsteder.

Golfbanen er i øjeblikket på tegnebrættet, og ifølge myndighederne, forventes selve anlægsarbejdet at gå i gang senere på året. Det bliver spektakulært lover banedesigner, Golf Saudi og bygherrer, som alle er involveret i projektet. Banen er på forhånd blevet beskrevet som en ypperlig mesterskabsbane karakteriseret ved en sammensmeltning af de grønne fairways og det omkringliggende ørkenlandskab.

Allerede nu er der planer om anlæggelse af yderligere en golfbane.  

Nicklaus-banen får en spektakulær placering, og vil blive indrammet af den majestætiske Tuwaiq bjergkæde

Ambitionerne i Saudi Arabien lyder på, at man vil udvikle en helt ny golfdestination. Og ikke mindre end en exceptionel golfdestination.

Den grundlæggende filosofi er at præsentere den saudiarabiske befolkning for en sundere og mere aktiv livsstil. Og så skal turisterne lokkes til.

Det hele er beskrevet i en ambitiøs 2030-plan, der skal gøre Saudi Arabien til områdets mest dynamiske golfdestination indenfor en 10-årig periode.

 

 

Der er ingen tvivl om, at monarkiet i Saudi Arabien har fulgt, hvordan udviklingen de seneste 25 år har buldret derudaf i Dubai.

Og 2030-planen har da også meget naturligt skabt en del international bevågenhed, hvilket bl.a. skal ses i lyset af, at Saudi Arabien netop ligger i samme område som både Dubai og Abu Dhabi.  

Opførelsen af selve Qiddiya-bydelen begyndte i 2019 og med anlæggelsen af golfbanen bliver der også bygget et luksushotel. Tilsammen vil hotel og golfbane udgøre en eksklusiv Golf and Country Club og placerer golfbanen, som Saudi Arabiens bedste golfanlæg.

Royal Greens Golf and Country Club

Saudi Arabien råder i dag over otte 18-hullers golfbaner. Fem af disse er decideret græsbaner, mens de sidste tre baner er såkaldte ‘sand courses’ med ‘browns’ i stedet for greens, altså ’green’områder, der består af sand/jord.

Landets indtil videre bedste 18-hullers golfbane er Royal Greens Golf and Country Club, der ligger i King Abdullah Economic City lidt nord for Jeddah. Banen fik debut som europatourbane tilbage i 2019.

Alle artikler

Sponsoreret Falster Golfklub lokker med super golftilbud

Falster Golfklub lokker med super golftilbud

TILBUD PÅ GREENFFE: Tag til Falster Golfklub og spil den skønne bane i Virket. Slut dagen af med en burgermenu - kun 350 kr. pr. person. Klubben tilbyder også mulighed for overnatning. Læs mere her...

Stenrig hotelejer lancerer nye luksusvillaer

Stenrig hotelejer lancerer nye luksusvillaer

ITALIEN: Verdura Resort på Sicilien lancerer 20 nye luksusvillaer, Rocco Forte Private Villas. Villaerne kan lejes fra den kommende sommer...

Thailand åbner døren på klem for golfturister

Thailand åbner døren på klem for golfturister

(OPDATERET DEN 23. FEBRUAR) Thailand har nu åbnet op for at danske golfspillere kan tilbringe den 14-dage lange karantæneperiode på et golfresort. Læs her om visareglerne og om hvordan du booker dit ophold...

Cypriotisk resort tæt på at være færdig med ambitiøs udvidelse

Cypriotisk resort tæt på at være færdig med ambitiøs udvidelse

Minthis Resort på Cypern vil være blandt Europas førende livsstildestinationer. En nyrenoveret golfbane og opførelsen af en række luksussuiter skal bane vejen...

Vind en eksklusiv Loch Lomond whisky

Vind en eksklusiv Loch Lomond whisky

Tilmeld dig og din makker til Race to Thailand - presented by GolfersGlobe inden 1. april og deltag i lodtrækningen om 8 flasker Loch Lomond Special The Open Edition. Læs mere i artiklen...

Skotsk whiskybrand fortsætter sponsorat

Skotsk whiskybrand fortsætter sponsorat

For tredje år i træk er det skotske whiskybrand Loch Lomond Whiskies sponsor ved Race to Thailand- presented by GolfersGlobe...