Saudi Arabien vil være større end Dubai

Dubai, Forenede Arabiske Emirater | Publiceret 07-02-2020

Da der i forrige uge blev spillet Saudi International powered by SoftBank Investment Advisers i Saudi Arabien, så millioner af tv-seere med, da nordireren Graeme McDowell vandt sin første sejr på Europatouren siden 2015.

I forlængelse af golfturneringen bliver der afholdt en international golf konference, som Golf Saudi stod bag.

Royal Greens Golf and Country Club

Organisationen har til opgave at introducere kongedømmets indbyggere til den ædle sport og skabe en dynamisk udvikling for golfsporten i området.

Majed Al Sorour, der står i spidsen for det saudiarabiske golfforbund og samtidig er direktør for Golf Saudi, sagde i sin åbningstale ved konferencens indledning, at målet for Saudi Arabien er at blive områdets mest dynamiske golfdestination indenfor en 10-årig periode.

Riyadh Golf Course

Blandt andet hed det, at golf kræver dedikation for at lære spillets grundlæggende principper. At selve spillet kræver selvkontrol, etikette og disciplin, og at man på baggrund af disse værdier ønsker at gøre sporten til en del af det moderne Saudi Arabien.   

Offentliggørelsen af Saudi Arabiens 2030-plan er ambitiøs, hvilket selvfølgelig skal ses i lyset af, at Saudi Arabien ligger i samme område som eksempelvis både Dubai og Abu Dhabi.  

Visionen for ’Golf in the Kingdom’ skal realiseres ved at få skabt den fornødne infrastruktur i landet, ligesom der skal etableres golfbaner og træningsakademier. Og så skal turisterne i højere grad inviteres indenfor.  

                                                      

Læs også: Nu satses der på golf i Saudi Arabien 

              

Fra Golf Saudi lyder det, at man indenfor 10 år sigter mod at have mellem 13-27.000 registrerede golfspillere. Heriblandt også kvinder. En million saudiarabere skal have stiftet bekendtskab med golfsporten og der skal oprettes særlige golf camps målrettet børn.      

I dag findes der otte 18-hullers golfbaner i Saudi Arabien. Heraf er fem af disse græsbaner, Riyadh Golf Course, Dirab Golf, Nofa Golf Resort, Rolling Hills Golf Club og Royal Greens G&CC. De øvrige golfbaner er såkaldte ‘sand courses’ med ‘browns’ i stedet for greens, altså ’green’ områder, der består af sand/jord.

Har man ambitioner om at kunne måle sig og endda overgå eksempelvis Dubai, som golfdestination, så skal der i Saudi Arabiens tilfælde for alvor sættes gang i udviklingen af nye golfbaner af høj international standard. Det har dog ikke været muligt at få oplysninger om, hvorvidt der er planer om at anlægge nye golfbaner og i så fald hvor og hvor mange.

Men for at drøfte, hvordan udviklingen kan tage fart i det olierige kongedømme var en række af det internationale golfsamfunds ledende skikkelser inviteret med til konferencen for at give deres bud på et udviklingsscenarie.

Blandt deltagerne på Golf Saudi Summit var Cho Minn Thant, Keith Pelley og Alex Armas, alle tre CEO’s fra henholdsvis Asian Tour, ET og LET, og desuden var golfberømtheder som Gary Player, Greg Norman og Robert Trent Jones Jr. blevet inviteret.    

Landets bedste 18-hullers golfbane, Royal Greens Golf and Country Club ligger i King Abdullah Economic City lidt nord for Jeddah. Banen fik debut som europatourbane tilbage i 2019, og her i 2020 bliver der igen spillet store turneringer i Saudi Arabien.  

I forrige uge var det herrerne på European Tour, der spillede Saudi International powered by SoftBank Investment Advisers, og i marts får Royal Greens Golf and Country Club igen besøg af der professionelle golfcirkus, når kvinderne på Ladies European Tour kommer på besøg for at spille The Saudi Ladies Championship.

Alle artikler

Rejsebeskrivelser: Tre dage i València

Rejsebeskrivelser: Tre dage i València

Byen er til overflod beriget af historie, kultur, kunst, viden og spændende mad og byder samtidig på gode muligheder for at slappe af med en runde golf i et behageligt klima.

Saudi Arabien vil være større end Dubai

Saudi Arabien vil være større end Dubai

Saudi Arabien, et af verdens rigeste lande, har fået smag for golfsporten. Nu har den stenrige oliestat lanceret en 10-års plan, hvor målet er, at gøre landet til områdets mest dynamiske golfdestination...

Emirat går forest i kampen for miljøet

Emirat går forest i kampen for miljøet

De tre Abu Dhabi golfklubber, Saadiyat Beach Golf Club, Yas Links og Abu Dhabi Golf Club er i en miljømæssig sammenhæng gået sammen om at vise et godt eksempel til omverdenen…

Malaysia: Ét golfresort er bedre end alle andre

Malaysia: Ét golfresort er bedre end alle andre

Malaysias TPC Kuala Lumpur golf resort råder over landets to bedste golfbaner. Det afslører det anerkendte magasin, Golf Digest International i deres seneste kåring...

Skotsk golfklub træffer historisk beslutning

Skotsk golfklub træffer historisk beslutning

En af verdens ældste golfklubber indfører udskænkning af alkohol på banen. Det sker for at imødekomme de mange amerikanske golfspillere, som hvert år kommer for at spille den berømte linksbane...

Ny rejsevideo: Thailand fascinerer og begejstrer

Ny rejsevideo: Thailand fascinerer og begejstrer

Hvert år rejser tusindvis af danskere til Thailand for at opleve Asiens ultimative feriedestination. Foruden fantastiske golfbaner byder Thailand også på en lang række unikke ferieoplevelser. Se med her...