Saudi Arabien vil være større end Dubai

Dubai, Forenede Arabiske Emirater | Publiceret 07-02-2020

Da der i forrige uge blev spillet Saudi International powered by SoftBank Investment Advisers i Saudi Arabien, så millioner af tv-seere med, da nordireren Graeme McDowell vandt sin første sejr på Europatouren siden 2015.

I forlængelse af golfturneringen bliver der afholdt en international golf konference, som Golf Saudi stod bag.

Royal Greens Golf and Country Club

Organisationen har til opgave at introducere kongedømmets indbyggere til den ædle sport og skabe en dynamisk udvikling for golfsporten i området.

Majed Al Sorour, der står i spidsen for det saudiarabiske golfforbund og samtidig er direktør for Golf Saudi, sagde i sin åbningstale ved konferencens indledning, at målet for Saudi Arabien er at blive områdets mest dynamiske golfdestination indenfor en 10-årig periode.

Riyadh Golf Course

Blandt andet hed det, at golf kræver dedikation for at lære spillets grundlæggende principper. At selve spillet kræver selvkontrol, etikette og disciplin, og at man på baggrund af disse værdier ønsker at gøre sporten til en del af det moderne Saudi Arabien.   

Offentliggørelsen af Saudi Arabiens 2030-plan er ambitiøs, hvilket selvfølgelig skal ses i lyset af, at Saudi Arabien ligger i samme område som eksempelvis både Dubai og Abu Dhabi.  

Visionen for ’Golf in the Kingdom’ skal realiseres ved at få skabt den fornødne infrastruktur i landet, ligesom der skal etableres golfbaner og træningsakademier. Og så skal turisterne i højere grad inviteres indenfor.  

                                                      

Læs også: Nu satses der på golf i Saudi Arabien 

              

Fra Golf Saudi lyder det, at man indenfor 10 år sigter mod at have mellem 13-27.000 registrerede golfspillere. Heriblandt også kvinder. En million saudiarabere skal have stiftet bekendtskab med golfsporten og der skal oprettes særlige golf camps målrettet børn.      

I dag findes der otte 18-hullers golfbaner i Saudi Arabien. Heraf er fem af disse græsbaner, Riyadh Golf Course, Dirab Golf, Nofa Golf Resort, Rolling Hills Golf Club og Royal Greens G&CC. De øvrige golfbaner er såkaldte ‘sand courses’ med ‘browns’ i stedet for greens, altså ’green’ områder, der består af sand/jord.

Har man ambitioner om at kunne måle sig og endda overgå eksempelvis Dubai, som golfdestination, så skal der i Saudi Arabiens tilfælde for alvor sættes gang i udviklingen af nye golfbaner af høj international standard. Det har dog ikke været muligt at få oplysninger om, hvorvidt der er planer om at anlægge nye golfbaner og i så fald hvor og hvor mange.

Men for at drøfte, hvordan udviklingen kan tage fart i det olierige kongedømme var en række af det internationale golfsamfunds ledende skikkelser inviteret med til konferencen for at give deres bud på et udviklingsscenarie.

Blandt deltagerne på Golf Saudi Summit var Cho Minn Thant, Keith Pelley og Alex Armas, alle tre CEO’s fra henholdsvis Asian Tour, ET og LET, og desuden var golfberømtheder som Gary Player, Greg Norman og Robert Trent Jones Jr. blevet inviteret.    

Landets bedste 18-hullers golfbane, Royal Greens Golf and Country Club ligger i King Abdullah Economic City lidt nord for Jeddah. Banen fik debut som europatourbane tilbage i 2019, og her i 2020 bliver der igen spillet store turneringer i Saudi Arabien.  

I forrige uge var det herrerne på European Tour, der spillede Saudi International powered by SoftBank Investment Advisers, og i marts får Royal Greens Golf and Country Club igen besøg af der professionelle golfcirkus, når kvinderne på Ladies European Tour kommer på besøg for at spille The Saudi Ladies Championship.

Alle artikler

60-års jubilæum fejres med flot rejsevideo

60-års jubilæum fejres med flot rejsevideo

VIDEO: Det Thailandske Turistkontor (TAT) kan i år fejre 60 års jubilæum. Det fejres med en lang række markedsføringstiltag - bl.a. denne flotte rejsevideo. Klik her og se, hvad der venter 'på den ande side'...

Her er finalebanerne ved Race to Thailand

Her er finalebanerne ved Race to Thailand

RACE TO THAILAND: Der venter vinderne en oplevelse for livet, når kursen til november sættes mod Chiang Mai. Se her hvilke golfbaner, der skal spilles på turen til Thailand...

Vind luksuriøst ophold på 5-stjernet resort

Vind luksuriøst ophold på 5-stjernet resort

Tilmeld dig og din makker til Race to Thailand - presented by GolfersGlobe og deltag i lodtrækningen om et ophold for 2 personer på det 5-stjernede Santiburi Koh Samui resort i Thailand...

Her spilles Race to Thailand i 2020

Her spilles Race to Thailand i 2020

Turneringskalenderen for Race to Thailand 2020 er nu offentliggjort og tilmeldingen er åben. RTT spilles 12 steder rundt om i landet, og landsfinalen finder i år sted på Lübker Golf Resort...

Video: Påskefestligheder i Malaga

Video: Påskefestligheder i Malaga

Fejringen af Semana Santa er en af årets største højtider i Andalusien. For nogle en religiøs hengivelse med tid til refleksion. For andre er det fest og underholdning…

VIDEO: Det græske mirakel tager ny drejning

VIDEO: Det græske mirakel tager ny drejning

Det græske golfresort Costa Navarino opfører nye luksushoteller og golfbaner. Ambitionen er at blive blandt Europas førende golfdestinationer...