Historiske linksbaner lokker med gode green fee tilbud

Publiceret 27-08-2019

I Fife på den skotske østkyst findes en perlerække af fremragende golfbaner.

Fife er et sweetspot, når det gælder golf, på strækningen mellem Firth of Forth (lidt nord for Edinburgh) og Firth of Tay (nord for St. Andrews) kan golfspillere vælge mellem helt op mod 50 forskellige golfbaner.

Den mest berømte af slagsen er selvfølgelig Old Course i St. Andrews og herefter følger flere andre dyre klassebaner som Kingsbarns og Castle Course.

Men omkring St. Andrews, også kendt som ’The grey old town’, findes en lang række mindre kendte og knap så dyre golfbaner. Det er dog alle sammen historiske golfbaner, som i den grad appellerer til golfspilleren, der søger store golfoplevelser, men som ikke er parat til at betale 150 eller 190 britiske pund for en runde på en af områdets mest berømte linksbaner.

Balcomie Links

I et forsøg på at promovere sig som et godt alternativ til de mest kendte baner er fire klubber nu gået sammen under markedsføringssloganet ’Links with History’.

Scotscraig Golf Club (1817), Lundin Golf Club (1868) og Ladybank Golf Club (1879) er alle klubber, hvis historie går tilbage til 1800-tallet, mens The Crail Golfing Society, som den ældste af de fire klubber blev dannet helt tilbage i 1786.

Med en datering så langt tilbage i historien er The Crail Golfing Society verdens 7. ældste golfklub. Klubben råder over to linksbaner, Balcomie Links og Craighead Links.

Førstnævnte bane åbnede i 1895 og er et klassisk eksempel på, hvordan nogle af Skotlands ypperligste linksbaner tager sig ud. Fra banen er der udsigt til havet på samtlige 18 huller.   

Scotscraig Golf Club

Scotscraig Golf Club åbnede oprindeligt som en 6-hullers golfbane i 1817, men blev i 1888 udvidet til 9 huller. Ved åbningen i 1817 fandtes der officielt kun 12 golfbaner i verden. Banen finder man godt 15 kilometer nord for St. Andrews i retning mod Carnoustie.  

Lundin Golf Club

De i alt 5 ’Links with History’ golfbaner, der er et godt mix af links, heathland og parkbaner, blev designet af Old Tom Morris, mens James Braid, der også var en del af The Great Triumvirate, senere gennemførte ændringer på flere af banerne.

Ladybank Golf Club

Drømmer man som golfspiller om at komme til Skotland og spille disse historiske baner er det nu muligt at købe et såkaldt golfpas, der giver adgang til at spille minimum to af banerne til green fee priser, der typisk ligger på 60-70 pund.

Mere info og køb af golfpas kan findes på www.linkswithhistory.com.

Alle artikler

Fra juni kan danskere igen rejse til Cypern

Fra juni kan danskere igen rejse til Cypern

Cypern’s fire mest kendte golfbaner, Aphrodite Hills PGA National, Eléa, Minthis og Secret Valley åbner nu igen op for besøgende. Åbningen vil ske gradvis i flere faser...

Costa Brava: Kom bare, vi er klar!

Costa Brava: Kom bare, vi er klar!

Har man prøvet at spille PGA Catalunya eller måske Golf de Pals, og længes man tilbage, så er der godt nyt. Spanien er så småt ved at åbne op igen, og turisterne er mere end velkomne...

Singha Beer fortsætter sponsorat

Singha Beer fortsætter sponsorat

RACE TO THAILAND: Mange deltagere havde sidste år fornøjelsen af at vinde en kasse med Thailands bedste øl, da de deltog i RTT. Og nu er der godt nyt, for Singha Beer har valgt at fortsætte deres sponsorat i 2020...

Costa del Sol genåbner golfbaner

Costa del Sol genåbner golfbaner

Uge 21 bliver en mærkedag i nyere spansk turismehistorie, for fra mandag den 18. maj begynder flere af Costa del Sols mange golfbaner at genåbne. Læs her om et par af de baner, som nu kan spilles...

Video: Mallorca er klar til at genåbne

Video: Mallorca er klar til at genåbne

De spanske golfbaner begynder nu igen at åbne op, og et af de steder, hvor man glæder sig til igen at tage imod turisterne er på Mallorca. Klik her og se, hvordan øens golfbaner gør reklame for sig selv...

Undgå stress på golfrejsen

Undgå stress på golfrejsen

SPONSOROMTALE: Bagagehåndteringsfirma, VALiZO, servicerer rejsende, som vil undgå stress på ferien og derfor gerne vil have afhentet kuffert og golfbag på hjemmeadressen...