Historiske linksbaner lokker med gode green fee tilbud

Publiceret 27-08-2019

I Fife på den skotske østkyst findes en perlerække af fremragende golfbaner.

Fife er et sweetspot, når det gælder golf, på strækningen mellem Firth of Forth (lidt nord for Edinburgh) og Firth of Tay (nord for St. Andrews) kan golfspillere vælge mellem helt op mod 50 forskellige golfbaner.

Den mest berømte af slagsen er selvfølgelig Old Course i St. Andrews og herefter følger flere andre dyre klassebaner som Kingsbarns og Castle Course.

Men omkring St. Andrews, også kendt som ’The grey old town’, findes en lang række mindre kendte og knap så dyre golfbaner. Det er dog alle sammen historiske golfbaner, som i den grad appellerer til golfspilleren, der søger store golfoplevelser, men som ikke er parat til at betale 150 eller 190 britiske pund for en runde på en af områdets mest berømte linksbaner.

Balcomie Links

I et forsøg på at promovere sig som et godt alternativ til de mest kendte baner er fire klubber nu gået sammen under markedsføringssloganet ’Links with History’.

Scotscraig Golf Club (1817), Lundin Golf Club (1868) og Ladybank Golf Club (1879) er alle klubber, hvis historie går tilbage til 1800-tallet, mens The Crail Golfing Society, som den ældste af de fire klubber blev dannet helt tilbage i 1786.

Med en datering så langt tilbage i historien er The Crail Golfing Society verdens 7. ældste golfklub. Klubben råder over to linksbaner, Balcomie Links og Craighead Links.

Førstnævnte bane åbnede i 1895 og er et klassisk eksempel på, hvordan nogle af Skotlands ypperligste linksbaner tager sig ud. Fra banen er der udsigt til havet på samtlige 18 huller.   

Scotscraig Golf Club

Scotscraig Golf Club åbnede oprindeligt som en 6-hullers golfbane i 1817, men blev i 1888 udvidet til 9 huller. Ved åbningen i 1817 fandtes der officielt kun 12 golfbaner i verden. Banen finder man godt 15 kilometer nord for St. Andrews i retning mod Carnoustie.  

Lundin Golf Club

De i alt 5 ’Links with History’ golfbaner, der er et godt mix af links, heathland og parkbaner, blev designet af Old Tom Morris, mens James Braid, der også var en del af The Great Triumvirate, senere gennemførte ændringer på flere af banerne.

Ladybank Golf Club

Drømmer man som golfspiller om at komme til Skotland og spille disse historiske baner er det nu muligt at købe et såkaldt golfpas, der giver adgang til at spille minimum to af banerne til green fee priser, der typisk ligger på 60-70 pund.

Mere info og køb af golfpas kan findes på www.linkswithhistory.com.

Alle artikler

Stor anerkendelse til portugisisk golf

Stor anerkendelse til portugisisk golf

Portugal markerer sig på den internationale golfscene, hvor flere af landets bedste golfbaner har opnået flotte placeringer på den seneste 2019-rangliste fra Golf World Magazine...

REJSETILBUD: Tag med finalevinderne til Thailand

REJSETILBUD: Tag med finalevinderne til Thailand

GolfersGlobe skal til november til Thailand med årets vindere af Race to Thailand. Nu får du chancen for at komme med på turen, hvor vi skal spille nogle af Thailands bedste golfbaner....

Tre sidste finalehold fundet

Tre sidste finalehold fundet

RACE TO THAILAND: Sidste spillerunde blev lørdag den 7. sept. afviklet i Falster Golf Klub med 52 glade golfere. Banen fik stor ros på en dag, hvor det blev 'close race' om sejren og de tre landsfinalepladser...

Unikke anlægsprincipper har skabt asiatisk mesterværk

Unikke anlægsprincipper har skabt asiatisk mesterværk

Ny vietnamesisk golfbane blev ved anlæggelsen ikke kun skabt ved brug af store entreprenørmaskiner. Også 'Modernatur' fik sat sit aftryk, da de store sanddyner tæt på havet skulle formes...

Dansk banearkitekt har løftet Korsør til nye højder

Dansk banearkitekt har løftet Korsør til nye højder

REDESIGN: En af landets bedste golfbanearkitekter, Philip Spogard, har svunget tryllestaven hen over flere af Korsør banens huller og har bl.a. skabt Danmarks måske flotteste par 3-hul...

Historiske linksbaner lokker med gode green fee tilbud

Historiske linksbaner lokker med gode green fee tilbud

SKOTLAND: 'Links with History' er navnet på et nyt markedsføringstiltag, der skal skabe mere opmærksomhed omkring en række interessante linksbaner nær St. Andrews...